Ухвала
від 20.07.2015 по справі 810/2781/13-а
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа: № 810/2781/13-а Головуючий у 1-й інстанції: Шевченко А.В.

Суддя-доповідач: Губська Л.В.

У Х В А Л А

Іменем України

20 липня 2015 року м. Київ

Київський апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів:

Головуючого судді: Губської Л.В.,

Суддів: Ісаєнко Ю.А.

Оксененка О.М.,

розглянувши в порядку письмового провадження клопотання Броварської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Київській області про зупинення апеляційного провадження за апеляційною скаргою Броварської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Київській області на постанову Київського окружного адміністративного суду від 29 квітня 2014 року у справі за адміністративним позовом Приватного підприємства «Стандарт» до Броварської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Київській області про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень - рішень,-

ВСТАНОВИВ:

Приватне підприємство «Стандарт» звернулось до Київського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Броварської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Київській області, в якому просило визнати протиправними та скасувати податкові повідомлення - рішення №0000292201, №0000302201 від 26.11.2012 року.

Постановою Київського окружного адміністративного суду від 29 квітня 2014 року позов задоволено.

Не погодившись з таким рішенням, відповідач подав апеляційну скаргу, в якій, посилаючись на невідповідність висновків суду першої інстанції обставинам справи, а також порушення вимог матеріального та процесуального права, просить постанову суду скасувати та ухвалити нове рішення, яким в задоволенні позовних вимог відмовити у повному обсязі.

20.07.2015 року представником відповідача Броварської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Київській області було подано через канцелярію суду клопотання про зупинення провадження у справі № 810/2781/13-а, у зв'язку з необхідністю надання додаткових документів по даній справі, які запитані ними у правоохоронних органів.

Відповідно до пункту 4 частини 2 статті 156 Кодексу адміністративного судочинства України суд має право зупинити провадження у справі в разі, зокрема, наявності інших причин за обґрунтованим клопотанням сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору, - до терміну, встановленого судом.

Колегія суддів вважає доводи заявника щодо наявності визначених п.4 ч. 2 ст. 156 КАС України підстав для зупинення провадження обгрунтованими, відтак, клопотання підлягає задоволенню.

Відповідно до ч. 1 ст. 195-1 КАС України апеляційна скарга на рішення суду першої інстанції має бути розглянута протягом одного місяця з дня постановлення ухвали про відкриття апеляційного провадження.

Згідно з частинами 4 та 5 статті 156 КАС України про зупинення провадження у справі суд постановляє ухвалу. Ухвала суду про зупинення провадження у справі може бути оскаржена.

Провадження у справі поновлюється за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або за ініціативою суду, якщо відпадуть обставини, які були підставою для зупинення провадження. Про поновлення провадження у справі суд постановляє ухвалу. З дня поновлення провадження у справі перебіг процесуальних строків продовжується. Провадження у справі продовжується зі стадії, на якій воно було зупинено.

Враховуючи наведене, суд апеляційної інстанції визнав за необхідне зупинити апеляційне провадження у даній справі для надання можливості Броварській об'єднаній державній податковій інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Київській області подати додаткові докази по адміністративній справі.

Керуючись ст.156 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

Клопотання представника Броварської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Київській області - задовольнити.

Апеляційне провадження у справі за адміністративним позовом Приватного підприємства «Стандарт» до Броварської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Київській області - зупинити до 10.08.2015 року до 11:00 години.

Ухвала суду може бути оскаржена до Вищого адміністративного суду України протягом двадцяти днів.

Головуючий суддя: Л.В. Губська

Судді: Ю.А. Ісаєнко

О.М. Оксененко

СудКиївський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення20.07.2015
Оприлюднено24.07.2015
Номер документу47076084
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —810/2781/13-а

Ухвала від 22.12.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Острович С.Е.

Ухвала від 10.08.2015

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Губська Л.В.

Ухвала від 02.11.2015

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Губська Л.В.

Ухвала від 02.11.2015

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Губська Л.В.

Ухвала від 21.09.2015

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Губська Л.В.

Ухвала від 20.07.2015

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Губська Л.В.

Ухвала від 23.06.2015

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Губська Л.В.

Ухвала від 22.06.2015

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Губська Л.В.

Ухвала від 23.06.2015

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Губська Л.В.

Постанова від 29.04.2014

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Шевченко А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні