Постанова
від 22.03.2012 по справі 2а-1870/1522/12
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

копія

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

22 березня 2012 р.                                                             Справа № 2a-1870/1522/12

Суддя Сумського окружного адміністративного суду Гелета С.М., розглянувши в приміщенні суду в м. Суми адміністративну справу за позовом управління Пенсійного фонду України в м. Сумах до товариства з обмеженою відповідальністю "Вектра" про стягнення заборгованості,-

В С Т А Н О В И В:

Управління Пенсійного фонду України в м. Сумах звернулось до Сумського окружного адміністративного суду з позовною заявою до товариства з обмеженою відповідальністю "Вектра" про стягнення заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за січень 2012 року в сумі 3600,42 грн.

Свої вимоги мотивує тим, що відповідач, який відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 4 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" є платником єдиного внеску, всупереч вимог п. 1 ч. 2 ст. 6 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" не сплатив у передбачений законом строк та розмірі єдиний внесок за січень 2012 року в сумі 3600,42 грн.

Представник позивача в судове засідання не з'явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, до суду надіслав заяву, в якій позовні вимоги підтримує в повному обсязі, справу просить розглядати без його участі.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився, доказів сплати боргу чи аргументованого заперечення суду не надав, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином (а.с.19).

Відповідно до вимог ч. 6 ст. 12 та ч. 1 ст. 41 Кодексу адміністративного судочинства України під час судового розгляду справи в судовому засіданні забезпечується повне фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу, крім випадків неявки в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи у разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності осіб, які беруть участь у справі (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження).

Таким чином, фіксування судового засідання по справі не здійснюється.

Розглянувши подані документи і матеріали, суд приходить до висновку, що позовні вимоги є обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідач зареєстрований як юридична особа, що підтверджується копією довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (а.с.9-10), відповідно до ст. 4, п. 3 Розділу VIII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" зареєстрований як платник єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 6 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" платник єдиного внеску зобов'язаний своєчасно та в повному обсязі нараховувати, обчислювати і сплачувати єдиний внесок.

Базою нарахування єдиного внеску є суми нарахованої заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону України "Про оплату праці", та суму винагороди фізичним особам за виконання робіт (надання послуг) за цивільно-правовими договорами.

Згідно ч. 8 ст. 9 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" платники єдиного внеску зобов'язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за відповідний базовий звітний період, не пізніше 20 числа місяця, що настає за базовим звітним періодом. Базовим звітним періодом є календарний місяць. Порядок нарахування єдиного внеску визначається "Порядоком формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України 08.10.2010 № 22-2 зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 01 листопада 2010 р. за № 1014/18309, відповідно до п. 3.1 якого платники єдиного внеску зобов'язані формувати та подавати до органів Пенсійного фонду звіт не пізніше 20 числа місяця, що настає за базовим звітним періодом. Базовим звітним періодом є календарний місяць.

Відповідно до поданого відповідачем звіту про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування до органів Пенсійного фонду України за січень 2012 року, загальна сума єдиного внеску, що підлягає сплаті за січень 2012 року становить 3600,42 грн. (а.с.4-6).

Враховуючи, що на момент розгляду справи відповідачем заборгованість не була сплачена у встановлений строк, вимоги про стягнення з відповідача заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за січень 2012 року в сумі 3600,42 грн. визнаються судом обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

Керуючись ст. ст. 86, 94, 98, 158-163, 167, 186, 254 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов управління Пенсійного фонду України в м. Сумах до товариства з обмеженою відповідальністю "Вектра" про стягнення заборгованості – задовольнити в повному обсязі.

Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю "Вектра" (40030, м. Суми, вул. Кірова, 171, ідентифікаційний код 14026090) на користь управління Пенсійного фонду України в м. Сумах (40024, м. Суми, вул. Харківська, 35, ідентифікаційний код 37429970, р/р 25602318277 СОУ АТ "Ощадбанк", МФО 337568) заборгованість зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за січень 2012 року в сумі 3600,42 грн. (три тисячі шістсот гривень сорок дві копійки).

Постанова може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Сумський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги на постанову суду в десятиденний строк з дня отримання постанови в повному обсязі.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження, набрання законної сили рішення за наслідками апеляційного провадження, закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя                               (підпис)                     С.М. Гелета

          З оригіналом згідно

          Суддя                                                                       С.М. Гелета

СудСумський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення22.03.2012
Оприлюднено24.07.2015
Номер документу47112046
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1870/1522/12

Постанова від 22.03.2012

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Гелета

Ухвала від 02.03.2012

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Гелета

Ухвала від 02.03.2012

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Гелета

Ухвала від 02.03.2012

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Гелета

Ухвала від 28.05.2012

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Григоров А.М.

Ухвала від 12.04.2012

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Григоров А.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні