Ухвала
від 20.07.2015 по справі 804/8921/15
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

20 липня 2015 р. справа 804/8921/15

Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Власенко Д.О., перевіривши матеріали позовної заяви Новомосковського міжрайонного прокурора Дніпропетровської області в інтересах держави в особі: Новомосковської районної державної адміністрації Дніпропетровської області, Головного управління Держземагентства у Дніпропетровській області до Державного реєстратора прав на нерухоме майно Реєстраційної служби Новомосковського міськрайонного управління юстиції Дніпропетровської області ОСОБА_1, Реєстраційної служби Новомосковського міськрайонного управління юстиції Дніпропетровської області, треті особи: Приватне підприємство «ТЕХСЕРВІС», Дніпропетровський державний аграрно-економічний університет в особі Новомосковського коледжу Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету, про визнання протиправним та скасування рішення, зобов'язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В:

Новомосковський міжрайонний прокурор Дніпропетровської області звернувся до Дніпропетровського окружного адміністративного суду в інтересах держави в особі Новомосковської районної державної адміністрації Дніпропетровської області, Головного управління Держземагентства у Дніпропетровській області з адміністративним позовом, в якому просить:

1. Визнати протиправним та скасувати рішення державного реєстратора прав на нерухоме майно Реєстраційної служби Новомосковського міськрайонного управління юстиції Дніпропетровської області ОСОБА_1 №20116349 від 19.03.2015 про державну реєстрацію права оренди земельної ділянки кадастровий номер 1223281500:01:009:1001, розташованої на території Вільнянської сільської ради Новомосковського району Дніпропетровської області, за приватним підприємством «ТЕХСЕРВІС» (ідентифікаційний код 25517342).

2. Зобов'язати Реєстраційну службу Новомосковського міськрайонного управління юстиції Дніпропетровської області внести до Державного реєстру прав на нерухоме майно запис про скасування державної реєстрації права оренди земельної ділянки кадастровий номер 1223281500:01:009:1001, розташованої на території Вільнянської сільської ради Новомосковського району Дніпропетровської області, за приватним підприємством «ТЕХСЕРВІС» (ідентифікаційний код 25517342).

Згідно п. 3 ч. 1 ст. 107 Кодексу адміністративного судочинства України суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтею 106 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 3 ст. 106 Кодексу адміністративного судочинства України до позовної заяви додаються її копії та копії всіх документів, що приєднуються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб, крім випадків подання адміністративного позову суб'єктом владних повноважень.

Проте, позивачем, всупереч вимогам ч. 3 ст. 106 Кодексу адміністративного судочинства України до позовної заяви не долучено її копії та копії всіх документів, що приєднуються до неї, відповідно до кількості відповідачів. Суд звертає увагу, що в даному випадку Новомосковський міжрайонний прокурор Дніпропетровської області хоча й діє в інтересах держави в особі Новомосковської районної державної адміністрації Дніпропетровської області, Головного управління Держземагентства у Дніпропетровській області, проте не виступає суб'єктом владних повноважень в даних правовідносинах.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 108 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків. Копія ухвали про залишення позовної заяви без руху невідкладно надсилається особі, що звернулася із позовною заявою.

Враховуючи, що в матеріалах справи відсутні копії позовної заяви та копії всіх документів, що приєднуються до неї, відповідно до кількості відповідачів, суд вважає за необхідне позовну заяву залишити без руху та надати позивачу строк для надання копії позовної заяви та копії всіх документів, що приєднуються до неї, відповідно до кількості відповідачів, згідно вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу адміністративного судочинства України.

За таких обставин позовна заява підлягає залишенню без руху з наданням часу для виправлення зазначених судом недоліків.

На підставі викладеного, керуючись ч. 1 ст. 106, п. 3 ч. 1 ст. 107, ч. 1 ст. 108, ст. 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

У Х В А Л И В :

Позовну заяву Новомосковського міжрайонного прокурора Дніпропетровської області в інтересах держави в особі: Новомосковської районної державної адміністрації Дніпропетровської області, Головного управління Держземагентства у Дніпропетровській області до Державного реєстратора прав на нерухоме майно Реєстраційної служби Новомосковського міськрайонного управління юстиції Дніпропетровської області ОСОБА_1, Реєстраційної служби Новомосковського міськрайонного управління юстиції Дніпропетровської області, треті особи: Приватне підприємство «ТЕХСЕРВІС», Дніпропетровський державний аграрно-економічний університет в особі Новомосковського коледжу Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету, про визнання протиправним та скасування рішення, зобов'язання вчинити певні дії - залишити без руху.

Надати позивачу п'ятиденний строк з моменту отримання цієї ухвали для усунення недоліків позовної заяви шляхом надання суду її копії та копій всіх документів, що приєднуються до неї, відповідно до кількості відповідачів, згідно вимог, встановлених статтею 106 Кодексу адміністративного судочинства України.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Дніпропетровський окружний адміністративний суд протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала суду, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя Д.О. Власенко

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення20.07.2015
Оприлюднено28.07.2015
Номер документу47159101
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/8921/15

Ухвала від 01.10.2015

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Власенко Денис Олександрович

Постанова від 21.08.2015

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Власенко Денис Олександрович

Ухвала від 20.08.2015

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Власенко Денис Олександрович

Ухвала від 28.07.2015

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Власенко Денис Олександрович

Ухвала від 20.07.2015

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Власенко Денис Олександрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні