Постанова
від 14.07.2011 по справі 4-428/11
КОМСОМОЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХЕРСОНА

Справа № 4 -1087/10

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 липня 2011 року Суд Комсомольського райсуду м. Херсона у складі:

головуючого -судді : Котьо І.В.

при секретарі: Способ Н.В.

представника : ОСОБА_1

розглянув у відкритому судовому засіданні скаргу ОСОБА_2 на постанову про порушення кримінальної справи від 22 лютого 2010 року постановлену старшим прокурором відділу прокуратури Херсонської області ОСОБА_3 за фактом зловживання службовим становищем та службового підроблення особами Головного управлення з питання життєдіяльності міста виконавчого комітету Херсонської міської ради та ПП В«Мидас ПлюсВ» що спричинило тяжкі наслідки за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст. 364 , ч.2 ст. 366 КПК України ,

встановив:

ОСОБА_2 звернулась я до суду з вказаною скаргою посилаючись на ті обставини що кримінальну справу було порушено з порушенням норм кримінального процесуального законодавства , а саме вимог ст. ст.94,97,98 КПК України . Просила суд задовольнити скаргу , скасувати постанову про порушення кримінальної справи.

ОСОБА_2 не з'явилась до судового засідання про місце та час розгляду скарги була повідомлена належним чином.

Представник скаржника , за ордером ОСОБА_1, в судовому засіданні підтримав скаргу та письмові пояснення до неї і просив суд задовольнити скаргу та скасувати постанову про порушення кримінальної справи.

Представник Херсонської обласної прокуратури в судовому засіданні просив суд відмовити в задоволенні скарги так як зазначені постанови винесені з додержанням всіх вимог передбачених діючим законодавством.

Слідчий Рубчук С.Г., в провадженні якого перебуває справа , в судовому засіданні також заперечував проти задоволення скарги і просив суд відмовити в її задоволенні за не обґрунтованістю.

Вислухавши сторони , дослідивши матеріали скарги та матеріали які слугували приводом і підставою для порушення кримінальної справи , суд встановив, що :

- постановою від 22 лютого 2010 року старшим прокурором відділу прокуратури Херсонської області ОСОБА_3 в результаті розгляду матеріалів наглядової перевірки з питань додержання службовими особами головного управління з питань життєдіяльності міста виконавчого комітету Херсонської міської ради та ПП В«Мидас ПлюсВ»вимог бюджетного законодавства ,було порушено кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем та службового підроблення службовими особами головного управління з питань життєдіяльності міста виконавчого комітету Херсонської міської ради та ПП В«Мидас ПлюсВ» , що спричинило тяжкі наслідки за ознаками злочинів передбачених ч.2 ст. 364, ч.2 ст. 366 КК України .

Частина 1 ст. 94 КПК України передбачає вичерпний перелік приводів до порушення кримінальної справи , відповідно до якого це є заяви або повідомлення підприємств , установ , організацій , посадових осіб , представників влади , громадськості або окремих громадян , а також коли є безпосереднє виявлення органом дізнання , слідчим прокурором або судом ознак злочину та інші . А згідно ч.2 ст. 94 КПК України справа може бути порушена тільки у тих випадках , коли є достатні данні , які вказують на наявність ознак злочину.

А так як відповідно до матеріалів які слугували приводом і підставою для порушення кримінальних справ за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст. 364, ч.2 ст. 366 КК України, долучених до матеріалів справи , існували такі підстави та приводи отримані вони були законним шляхом . Крім того вказана постанова постановлена з дотримання вимог ст. 98 КПК України , у зв'язку з чим суд вважає що скарга не обґрунтована і задоволенню не підлягає за обставин викладених у скарзі.

В порядку вимог ст. 236-8 КПК України суд вважає необхідним відновити слідчі дії зупинені постановою про відкриття провадження за скаргою на постанову про порушення кримінальної справи від 01 червня 2011 року .

Керуючись ст. 236-8 КПК України , суд -

постановив:

Скаргу ОСОБА_2 на постанову про порушення кримінальної справи від 22 лютого 2010 року постановлену старшим прокурором відділу прокуратури Херсонської області ОСОБА_3 за фактом зловживання службовим становищем та службового підроблення особами Головного управлення з питання життєдіяльності міста виконавчого комітету Херсонської міської ради та ПП В«Мидас ПлюсВ» що спричинило тяжкі наслідки за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст. 364 , ч.2 ст. 366 КПК України залишити без задоволення.

Відновити слідчі дії зупинені постановою від 01 червня 2011 року постановленою Комсомольським районним судом м. Херсона .

На постанову суду протягом семи діб з дня її винесення може бути подана апеляція до апеляційного суду . Подача апеляції не зупиняє виконання постанови.

Суддя: І.В. Котьо

Суддя:ОСОБА_4

СудКомсомольський районний суд м.Херсона
Дата ухвалення рішення14.07.2011
Оприлюднено03.08.2015
Номер документу47257850
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-428/11

Постанова від 10.03.2011

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Шумська Н. Л.

Постанова від 09.09.2011

Кримінальне

Московський районний суд м.Харкова

Погасій О. Ф.

Постанова від 09.09.2011

Кримінальне

Московський районний суд м.Харкова

Погасій О. Ф.

Постанова від 09.11.2011

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Озерянська Ж. М.

Постанова від 06.06.2011

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Маріуполя

Шатілова Л. Г.

Постанова від 14.12.2011

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Свистунова О. В.

Постанова від 14.07.2011

Кримінальне

Комсомольський районний суд м.Херсона

Котьо І. В.

Постанова від 15.11.2011

Кримінальне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Лопатинська С. П.

Постанова від 17.03.2011

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Макаров В. О.

Постанова від 27.01.2012

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Коротаєва Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні