Ухвала
від 25.06.2014 по справі 464/5276/14-к
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 464/5276/14-кГоловуючий у 1 інстанції: ОСОБА_1

Провадження № 11-сс/783/307/14 Доповідач: ОСОБА_2

У Х В А Л А

25 червня 2014 року суддя Апеляційного суду Львівської області ОСОБА_2 , вирішуючи питання прийняття апеляційної скарги першого заступника начальника головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області ОСОБА_3 на ухвалу слідчого судді Сихівського районного суду м.Львова від 10 червня 2014 року,

встановив:

цією ухвалою частково задоволено клопотання та надано старшому слідчому з ОВС першого відділу кримінальних розслідувань СУ ФР ГУ Міндоходів у Львівській області ОСОБА_4 тимчасовий доступ до оригіналів документів, тобто можливість ознайомлення з ними та їх вилучення, а саме: актів проведених перевірок з додатками, розрахунків внесків на обов`язкове державне пенсійне страхування, річних, місячних та квартальних звітів, свідоцтв про загальнообов`язкове державне соціальне страхування, анкет, поданих посадовими особами ТОВ «Екологічна компанія Ресурсозбереження» (ЄДРПОУ 35549232), що перебувають у володінні (приміщенні) Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області, що за адресою: м.Львів, вул.Мирополита Андрея, 10.

На ухвалу слідчого судді перший заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області ОСОБА_3 подав апеляційну скаргу в якій покликається на те, що така підлягає скасуванню, оскільки висновки суду не відповідають обставинам справи та порушено норми матеріального і процесуального права, ухвала слідчого судді винесена без виклику в судове засідання представника пенсійного фонду, хоч суд в ухвалі й зазначив, що представник в судове засідання не з`явився, хоча належним чином був повідомлений про час та місце розгляду справи. Крім того, оригінали документів, зазначені в оскаржуваній ухвалі, в головному управлінні Пенсійного фонду у Львівській області відсутні, оскільки взяття на облік юридичних осіб здійснюється управліннями Пенсійного фонду України в районах, містах і районах в містах за місцезнаходженням юридичної особи. Вважає, що слідчий суддя належним чином не обґрунтував і не довів необхідність задоволення клопотання слідчого, а в тексті ухвали містяться формальні посилання на можливість знищення особами речей та документів, однак вони не підтверджені жодними доказами. Просить скасувати ухвалу слідчого судді та постановити нове рішення, яким в задоволенні клопотання відмовити повністю.

Вивчивши апеляційну скаргу, перевіривши матеріали, вважаю, що у відкритті апеляційного провадження слід відмовити, виходячи з наступного.

Згідно п.10 ч.1 ст. 309 КПК України під час досудового розслідування можуть бути оскаржені в апеляційному порядку ухвали слідчого судді про тимчасовий доступ до речей і документів, яким дозволено вилучення речей і документів, які посвідчують користування правом на здійснення підприємницької діяльності, або інших, за відсутності яких фізична особа підприємець чи юридична особа позбавляються можливості здійснювати свою діяльність.

Як вбачається з оскаржуваної ухвали, документи до яких слідчий суддя надав доступ старшому слідчому з ОВС першого відділу кримінальних розслідувань СУ ФР ГУ Міндоходів у Львівській області ОСОБА_4 не позбавляють можливості юридичну особу здійснювати таку діяльність.

Враховуючи наведене, кримінальним процесуальним законом не передбачено право апелянта оскаржувати в апеляційному порядку ухвалу слідчого судді Сихівського районного суду м.Львова від 10 червня 2014 року, якою частково задоволено клопотання старшого слідчого про тимчасовий доступ до речей і документів з тих підстав, що дані документи самі по собі та в сукупності з іншими документами мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, дані документи не становлять собою охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч.4 ст.399 КПК України суддя - доповідач відмовляє у відкритті провадження, якщо апеляційна скарга подана на судове рішення, яке не підлягає оскарженню в апеляційному порядку.

За таких обставин у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою першого заступника начальника головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області ОСОБА_3 слід відмовити.

Керуючись ст. 399 КПК України, суддя

ухвалив:

відмовити у відкритті провадження за апеляційною скаргою першого заступника начальника головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області ОСОБА_3 на ухвалу слідчого судді Сихівського районного суду м.Львова від 10 червня 2014 року про надання тимчасового доступу до речей і документів.

Копію ухвали разом з апеляційною скаргою і усіма доданими до неї матеріалами надіслати особі, яка подала апеляційну скаргу.

Ухвала може бути оскаржена в касаційному порядку до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ протягом трьох місяців з дня її постановлення.

Суддя ОСОБА_2

СудАпеляційний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення25.06.2014
Оприлюднено16.01.2023
Номер документу47334535
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —464/5276/14-к

Ухвала від 10.06.2014

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Шашуріна Г. О.

Ухвала від 25.06.2014

Кримінальне

Апеляційний суд Львівської області

Тенюх В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні