Ухвала
від 25.03.2014 по справі п/811/652/14
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

УХВАЛА

про витребування доказів

25 березня 2014 року                               Справа № П/811/652/14

Кіровоградський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Чубари Н.В.,

при секретарі – Черна О.Ю

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Кіровограді адміністративну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Поле Грейн» до Олександрійської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Кіровоградській області про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення – рішення, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Кіровоградського окружного адміністративного суду знаходиться справа за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Поле Грейн» до Олександрійської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Кіровоградській області про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення – рішення.

Згідно ч. 3 ст. 71 КАС України, якщо особа, яка бере участь у справі, не може самостійно надати докази, то вона повинна зазначити причини, через які ці докази не можуть бути надані, та повідомити, де вони знаходяться чи можуть знаходитися. Суд сприяє в реалізації цього обов'язку і витребовує необхідні докази. Про витребування доказів або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Згідно з ч. 4 ст. 71 КАС України суб'єкт владних повноважень повинен подати суду всі наявні у нього документи та матеріали, які можуть бути використані як докази у справі. У разі невиконання цього обов'язку суд витребовує названі документи та матеріали.

Відповідно до ч. ч. 2, 3 ст. 14 КАС України постанови та ухвали суду в адміністративних справах, що набрали законної сили, є обов'язковими до виконання на всій території України. Невиконання судових рішень тягне за собою відповідальність, встановлену законом.

Зважаючи на предмет даної адміністративної справи, керуючись принципом офіційності, відповідно до якого суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи (ч. 4 ст. 11 КАС України), суд вважає за необхідне витребувати у Алчевської ОДПІ ГУ Міндоходів у Луганській області докази по справі.

Відповідно до частини першої статті 255 Кодексу адміністративного суду України постанова або ухвала суду, яка набрала законної сили, є обов'язковою для осіб, які беруть участь у справі, для їхніх правонаступників, а також для всіх органів, підприємств, установ та організацій, посадових чи службових осіб, інших фізичних осіб і підлягає виконанню на всій території України.

Невиконання рішення може спричинити необґрунтоване затягування судового процесу, неможливість вирішення адміністративної справи у строки, встановлені частиною першою статті 122 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суд звертає увагу на те, що у разі неподання витребуваних доказів без поважних причин, посадова особа може бути притягнута до відповідальності.

Керуючись ч. 2 ст. 69, ст. ст. 105, 106, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, Кіровоградський окружний адміністративний суд, -

УХВАЛИВ:

1. Зобов'язати Алчевську ОДПІ ГУ Міндоходів у Луганській області надати суду письмову інформацію щодо ТОВ «Компанія Тегра » (код ЄДРПОУ – 37288388) наступного змісту:

          - чи перебувало вказане підприємство на обліку в ДПІ в І кварталі 2011 року;

          - чи подавало вказане підприємство податкові декларації з податку на прибуток у І кварталі 2011 року (надати належним чином завірену копію декларації з податку на прибуток з усіма додатками за І квартал 2011 року);

          - податкову звітність форми 1-ДФ, подану ТОВ «Компанія Тегра» до податкового органу за І квартал 2011 року.

2.Зазначені документи надати суду у строк до 14 квітня 2014 року.

3.Попередити керівництво Алчевської ОДПІ ГУ Міндоходів у Луганській області про можливість застосування заходів, передбачених статтею 166 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі невиконання вимог суду.

4.Копію ухвали направити до Алчевської ОДПІ ГУ Міндоходів у Луганській області для виконання.

5.Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя                                                                                 Н.В. Чубара

Дата ухвалення рішення25.03.2014
Оприлюднено30.07.2015
Номер документу47383397
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —п/811/652/14

Ухвала від 25.03.2014

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Н.В. Чубара

Ухвала від 25.03.2014

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Н.В. Чубара

Ухвала від 25.03.2014

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Н.В. Чубара

Ухвала від 25.03.2014

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Н.В. Чубара

Ухвала від 11.07.2014

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Муравйов О.В.

Ухвала від 12.06.2014

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Мартиненко О.В.

Ухвала від 19.05.2014

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Мартиненко О.В.

Постанова від 15.04.2014

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Н.В. Чубара

Постанова від 15.04.2014

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Н.В. Чубара

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні