Ухвала
від 17.09.2009 по справі 37/65-63
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

37/65-63

                                ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ  

                                                            У  Х  В  А  Л  А  

          

         17.09.09 р.                                                                                               № 37/65-63                                                                                                                                                                 

Господарський суд Донецької області у складі судді Попкова Д.О., розглянувши матеріали за позовною заявою ПАТ Промінвестбанк, м. Київ, в особі філії „Головне управління Промінвестбанку в Донецькій області”, м. Донецьк

до Відповідача1: Товариства з обмеженою відповідальністю „Елада-Плюс”, м. Феодосія

до Відповідача2: Товариства з обмеженою відповідальністю „РосУкрОйл”, м. Донецьк

до Відповідача3: Малого приватного підприємства „Науково-виробнича фірма „Богатир”, м. Донецьк

про: стягнення заборгованості шляхом продажу майна, переданого у заставу.

ВСТАНОВИВ:

ПАТ Промінвестбанк, м. Київ, в особі філії „Головне управління Промінвестбанку в Донецькій області”, м. Донецьк (далі – Позивач)  звернувся до Господарського суду Донецької області з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю „Елада-Плюс”, м. Феодосія (далі – Відповідач 1 ), Товариства з обмеженою відповідальністю „РосУкрОйл”, м. Донецьк (далі – Відповідач 1 ) та Малого приватного підприємства „Науково-виробнича фірма „Богатир”, м. Донецьк (далі – Відповідач 1 ) про стягнення заборгованості, шляхом продажу майна, переданого у заставу.

При поданні позову Позивачем допущено порушення вимог, встановлених  розділом VIII Господарського процесуального кодексу України.

Так, відповідно до вимог п.2 ч. 2 ст. 54 Господарського процесуального кодексу України повинна містити найменування юридичної особи. Виходячи з вимог ч. 1 ст. 90 Цивільного кодексу України складовою частою найменування юридичної особи є відомості про її організаційно-правову форму. За змістом п. 2 ч. 1 ст. 63 Господарського процесуального кодексу України у позові має зазначатися повне найменування сторони. Всупереч вказаних вимог, позовна заява не містить повного найменування Позивача (зазначена лише скорочена назва організаційно-правової форми).

  Поряд із цим, відповідно до п.2 ч.1 ст.57 Господарського процесуального кодексу України до позовної заяви додаються документи,  які підтверджують відправлення відповідачеві копій позовної заяви і доданих до неї документів. В порушення цього, як вбачається із  доданих до позовної заяви Позивачем поштових квитанцій,  відправка була здійснена на адресу філії Позивача, а не Відповідачам.

За таких обставин позовна заява та додані до неї документи підлягає поверненню без розгляду на підставі п.п. 2 та 6  ч. 1  ст. 63 Господарського процесуального кодексу України.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 4-5, 4-7, 54, 57, 61, 63, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд –

УХВАЛИВ:

1. Повернути позовну заяву ПАТ Промінвестбанк, м. Київ, в особі філії „Головне управління Промінвестбанку в Донецькій області”, м. Донецьк до Товариства з обмеженою відповідальністю „Елада-Плюс”, м. Феодосія, Товариства з обмеженою відповідальністю „РосУкрОйл”, м. Донецьк та Малого приватного підприємства „Науково-виробнича фірма „Богатир”, м. Донецьк про стягнення заборгованості, шляхом продажу майна, переданого у заставу, з доданими до неї документами без розгляду.

2. Роз'яснити Позивачу, що повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею  до господарського суду в загальному порядку після усунення допущених порушень.

3. Ухвала може бути оскаржена через Господарський суд Донецької області в апеляційному порядку протягом десяти днів або в касаційному порядку протягом одного місяця з дня її винесення.

                  Суддя                                                                                                                        

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення17.09.2009
Оприлюднено28.09.2009
Номер документу4745583
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —37/65-63

Ухвала від 22.07.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Попков Д.О.

Ухвала від 17.09.2009

Господарське

Господарський суд Донецької області

Попков Д.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні