Ухвала
від 27.07.2015 по справі 760/11953/15-к
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 760/11953/15к

1кс/760/3694/15

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

24липня 2015 року слідчий суддя Солом`янського районного суду м. Києва ОСОБА_1 розглянувши скаргу адвоката ОСОБА_2 в інтересах Товариства з обмеженою відповідальністю « Натур+» на бездіяльність прокурора прокуратури Солом`янського району в м. Києві ОСОБА_3 щодо неповернення документів, вилучених під час обшуку,

В С Т А Н О В И В:

Адвокат ОСОБА_2 в інтересах Товариства з обмеженою відповідальністю « Натур+» звернувся зі скаргою на бездіяльність прокурора прокуратури Солом`янського району в м. Києві ОСОБА_3 щодо неповернення документів, вилучених під час обшуку,в якій просив зобов`язати ГУ СБУ у м. Києві та Київськії області надати ТОВ « Натур+» копії документів, що знаходяться на зберіганні в ГУ СБУ в м. Києві та Київськії області згідно протоколу обшуку.

Дослідивши скаргу, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 303 КПК України під час досудового розслідування можуть бути оскаржені такі рішення, дії чи бездіяльність слідчого абопрокурора, як бездіяльність слідчого, прокурора, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення доЄдиного реєстру досудових розслідуваньпісля отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення, у неповерненні тимчасово вилученого майна згідно з вимогамистатті 169 цього Кодексу, а також у нездійсненні інших процесуальних дій, які він зобов`язаний вчинити у визначений цим Кодексом строк, - заявником, потерпілим, його представником чи законним представником, підозрюваним, йогозахисником,чизаконним представником, володільцем тимчасово вилученого майна.

Однак ч. 2 ст. 304 КПК України зазначає, що слідчий суддя повертає скаргу, якщо п.1) скаргу подала особа, яка не має права подавати скаргу; п.2) скарга не підлягає розгляду в цьому суді; 3) скарга подана після закінчення строку, передбаченого ч.1 цієї статті, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку або слідчий суддя за заявою особи не знайде підстав для його поновлення.

Крім того, якщо представником (захисником) фізичної особи є адвокат, то його повноваження на участь у кримінальному провадженні підтверджуються:

а) свідоцтвом про право на зайняття адвокатською діяльністю;

б) ордером, договором із представником або дорученням органу (установи), уповноваженого законом на надання безоплатної правової допомоги.

Адвокат ОСОБА_2 звернувся в суд із скаргою в інтересах ТОВ « Натур+», однак до скарги додано договір про надання правової допомоги, укладений адвокатом ОСОБА_2 з ПАТ « Науково-виробничий центр «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод», тобто повноваження адвоката щодо подання скарги належним чином не підтверджені, тому слідчий суддя вважає, що скарга подана особою , яка не має права подавати скаргу.

Крім того зі скарги не зрозуміло, в чому полягає бездіяльність прокурора, яку оскаржує заявник, якщо у неповернені документів, які були вилученні під час проведення обшуку і на вилучення яких наданий дозвіл в ухвалі слідчого судді, то таке майно не являється тимчасово вилученим. Також, слід зазначити, що заявник оскаржує бездіяльність прокурора, між тим, просить зобов`язати уповноважених працівників ГУ СБУ у м.Києві та Київській області надати ТОВ « Натур+» копії документів,які знаходяться на зберіганні в ГУ СБУ у м.Києві та Київській області.

Враховуючи викладене, слідчий суддя вважає, що скарга підлягає поверненню.

Керуючись ст. ст.303,304 КПК України,-

У Х В А Л И В:

Скаргу адвоката ОСОБА_2 в інтересах Товариства з обмеженою відповідальністю « Натур+» на бездіяльність прокурора прокуратури Солом`янського району в м. Києві ОСОБА_3 щодо неповернення документів, вилучених під час обшуку, повернути особі, яка подала скаргу.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом п`яти днів з дня її отримання.

Повернення скарги не позбавляє права повторного звернення до слідчого судді, суду в порядку, передбаченомуКПК України.

Слідчий суддя: ОСОБА_1 ..

Дата ухвалення рішення27.07.2015
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу47462454
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —760/11953/15-к

Ухвала від 27.07.2015

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Курова О. І.

Ухвала від 30.06.2015

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Курова О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні