Ухвала
від 17.05.2012 по справі 1170/2а-4693/11
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

У Х В А Л А

про судове доручення

17 травня 2012 року Справа № 1170/2а-4693/11

Кіровоградський окружний адміністративний суд у складі судді Черниш О.А., при секретарі судового засідання Тарасенко О.І., розглядаючи у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "СКБ 27" до Олександрійської об'єднаної державної податкової інспекції Кіровоградської області Державної податкової служби про скасування податкових повідомлень-рішень, -

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Кіровоградського окружного адміністративного суду перебуває адміністративна справа за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "СКБ 27" до Олександрійської об'єднаної державної податкової інспекції Кіровоградської області Державної податкової служби про скасування податкових повідомлень-рішень №000232330 від 27.10.11, №000242330 від 27.10.11.

У судовому засіданні встановлено, що предметом спору у даній справі є право позивача на формування валових витрат та податкового кредиту з ПДВ по взаємовідносинах з ПП "Джокер-Інвест", правочини позивача з яким, на думку відповідача, є нікчемними.

У ході розгляду справи виникла необхідність перевірити обставини реальності здійснення господарської операції позивача, на підставі якої ним були сформовані дані податкового обліку, що не визнаються відповідачем, а саме рух активів у процесі здійснення господарської операції, перевірити спеціальну податкову правосуб'єктність учасників спірних господарських операцій.

Згідно з частиною 1 статті 69 КАС України доказами в адміністративному судочинстві є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення осіб, які беруть участь у справі, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються судом на підставі пояснень сторін, третіх осіб та їхніх представників, показань свідків, письмових і речових доказів, висновків експертів.

Частиною 1 статті 65 КАС України передбачено, що як свідок в адміністративній справі може бути викликана судом кожна особа, якій можуть бути відомі обставини, що належить з'ясувати у справі.

Як встановлено частинами 4, 5 статті 11 КАС України, суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи. Суд повинен запропонувати особам, які беруть участь у справі, подати докази або з власної ініціативи витребувати докази, яких, на думку суду, не вистачає.

Відповідно до частини 2 статті 78 КАС України за дорученням суду, що розглядає справу, свідок, який не може з поважних причин прибути в судове засідання і проживає (перебуває) за межами територіальної підсудності адміністративного суду, що розглядає справу, допитується суддею адміністративного суду, який знаходиться за місцем проживання (перебування) свідка.

Частиною 1 статті 115 КАС України передбачено, що суд, який розглядає справу, у разі потреби збирання доказів за межами своєї територіальної підсудності доручає відповідному адміністративному суду провести певні процесуальні дії.

За таких обставин, з метою з’ясування обставин, які мають значення для правильного вирішення справи, суд дійшов до висновку про необхідність допиту ПП "Джокер-Інвест" ОСОБА_1 в якості свідка, доручивши проведення цієї процесуальної дії Баглійському районному суду м. Дніпродзержинська - місцевому загальному суду як адміністративному суду, який знаходиться за місцем проживання (перебування) свідка.

Згідно з частиною 2 статті 150 КАС України суд оголошує перерву у зв'язку з необхідністю одержання нових доказів або в інших необхідних випадках. Тривалість перерви встановлюється судом залежно від обставин розгляду справи.

Керуючись ст. ст. 78, 115, 150, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

1. Оголосити у справі перерву до 13 червня 2012 року до 14:00.

2. Доручити Баглійському районному суду м. Дніпродзержинська провести процесуальні дії, а саме допитати свідка ОСОБА_1 , який зареєстрований за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1, встановивши його дійсне місце знаходження, з наступних питань:

1) Чи займався ОСОБА_1 господарською діяльністю від імені та в інтересах ПП "Джокер-Інвест"?

2) Чи перебував ОСОБА_1 на посаді директора ПП "Джокер-Інвест"? Якщо так, то в який період?

3) Чи укладав ОСОБА_1, як директор ПП "Джокер-Інвест", угоди з товариством з обмеженою відповідальністю "СКБ 27" (м. Олександрія, пр. Будівельників, 140) щодо передачі (поставки) товарно-матеріальних цінностей, зокрема договір купівлі-продажу №0110/2010 від 01.10.11?

4) Чи мала місце передача (поставка) товариству з обмеженою відповідальністю "СКБ 27" товарно - матеріальних цінностей за видатковою накладною №РН-0000203 від 04.10.10? Якщо так, з'ясувати обставини:

- укладення договору (угоди) щодо поставки, її предмет, кількість, якість та асортимент товару, його ціну, порядок оплати товару, умови поставки товару транспортом;

- чи мало місце фактичне виконання угоди (договору), періоди фактичного виконання,

- які фактичні дії були здійснені по виконанню угоди та в чому вони полягали,

- які особи були задіяні під час їх виконання із кожної сторін угоди (ПІБ/найменування, адреси місцезнаходження або проживання),

- обставини доставки (перевезення, переміщення товару від продавця (постачальника) до покупця, вид та інші детальні характеристики транспорту, за допомогою якого здійснювалась доставка товару, найменування перевізника, найменування водія, їх місцезнаходження (місце проживання), пункти завантаження та пункти розвантаження (доставки) товару), які товаросупровідні документи складалися при цьому та підписувалися ОСОБА_1,

- обставини щодо походження товару (найменування, адреса виробника, або особи, у якої попередньо такий товар був придбаний ПП "Джокер-Інвест".

5) Чи мало місце отримання ПП "Джокер-Інвест", ОСОБА_1 коштів від ТОВ "СКБ 27"? Якщо так, то коли, в якій формі, від кого і в якому розмірі?

6) Чи надавав ОСОБА_1, як директор ПП "Джокер-Інвест" доручення на ведення господарської діяльності від імені ПП "Джокер-Інвест" іншим особам? Якщо так, то кому (ПІБ/найменування, адреси проживання або місцезнаходження)?

Після виконання судового доручення зібрані докази надіслати до Кіровоградського окружного адміністративного суду.

3. Ухвалу направити для виконання до Баглійського районного суду м. Дніпродзержинська.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту постановлення та оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровоградського окружного

адміністративного суду ОСОБА_2

СудКіровоградський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення17.05.2012
Оприлюднено03.08.2015
Номер документу47531364
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —1170/2а-4693/11

Ухвала від 21.11.2011

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Т.І. Ясенова

Ухвала від 08.11.2011

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Т.І. Ясенова

Постанова від 25.09.2012

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

Ухвала від 13.07.2012

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

Ухвала від 17.05.2012

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

Ухвала від 17.05.2012

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

Ухвала від 21.03.2012

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

Ухвала від 30.01.2012

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

Ухвала від 12.08.2014

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Рибченко А.О.

Постанова від 25.09.2012

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні