Ухвала
від 15.01.2013 по справі 1170/2а-2122/12
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

У Х В А Л А

про витребування доказів

15 січня 2013 року Справа № 1170/2а-2122/12

Кіровоградський окружний адміністративний суд у складі судді Черниш О.А., при секретарі судового засідання Тарасенко О.І., розглядаючи у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Олександрія-Лідер" до Гайворонської міжрайонної державної податкової інспекції Кіровоградської області Державної податкової служби про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень, -

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Кіровоградського окружного адміністративного суду перебуває адміністративна справа за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Олександрія-Лідер" до Гайворонської міжрайонної державної податкової інспекції Кіровоградської області Державної податкової служби про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень.

У ході судового розгляду справи судом досліджуються обставини придбання у січні - квітні 2011 року товариством з обмеженою відповідальністю "Олександрія-Лідер" шлаку електропічного (гранульованого).

Як установлено судом, ця сировина є побічним продуктом виробництва феронікелю, єдиним виробником якого на Україні є ТОВ "Побузький феронікелевий комбінат". Електропічний шлак феронікелевого виробництва був об'єктом державної санітарно-епідеміологічної експертизи та отримав позитивні висновки Державної санітарно-епідеміологічної служби Міністерства охорони здоров'я України (висновок №05.03.02-04/57149 від 24.11.06).

У зв'язку з цим на адресу ТОВ "Побузький феронікелевий комбінат" судом направлено запит №28639-28640 від 05.12.12 про надання інформації щодо виробництва цієї сировини та документів, які мають значення для правильного вирішення даної адміністративної справи. Отримавши запит суду, ТОВ "Побузький феронікелевий комбінат" витребувану інформацію та документи до суду не направив.

Ця обставина позбавила суд можливості з'ясувати та перевірити доказами фактичні дані, які мають значення для справи.

Як передбачено статтею 69 КАС України, доказами в адміністративному судочинстві є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення осіб, які беруть участь у справі, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються судом на підставі пояснень сторін, третіх осіб та їхніх представників, показань свідків, письмових і речових доказів, висновків експертів. Докази суду надають особи, які беруть участь у справі. Суд може запропонувати надати додаткові докази або витребувати додаткові докази за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або з власної ініціативи.

Частиною 4 статті 11 КАС України встановлено, що суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Відповідно до частини 3 статті 79 КАС України письмові докази, які витребовує суд, надсилаються безпосередньо до адміністративного суду.

Згідно зі статтею 14 КАС України постанови та ухвали суду в адміністративних справах, що набрали законної сили, є обов'язковими до виконання на всій території України. Невиконання судових рішень тягне за собою відповідальність, встановлену законом.

Керуючись ст.ст. 11, 71, 79, 150, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В А Л И В:

1. Зобов'язати товариство з обмеженою відповідальністю "Побузький феронікелевий комбінат" у строк до 04.02.13 надати до суду:

- інформацію, чи реалізувало ТОВ "Побузький феронікелевий комбінат" у 2007 - 2012 рр. електропічний шлак гранульований товариству з обмеженою відповідальністю "Олександрія-Лідер" (код ЄДРПОУ 24712076), товариству з обмеженою відповідальністю "АВС-Ресурси" (код ЄДРПОУ 37231724), долучивши документальне підтвердженням (угоди, податкові, видаткові, товарно-транспортні накладні, рахунки, розрахунки, акти тощо);

- інформацію щодо середньої ціни продажу електропічного шлаку гранульованого, встановлену ТОВ "Побузький феронікелевий комбінат" у січні - квітні 2011 року, долучивши документальне підтвердженням (угоди, накладні, рахунки тощо);

- технічні умови на виробництво шлаку електропічного феронікелевого виробництва гранульованого, а також висновки державної санітарно-епідеміологічної експертизи, токсико-гігієнічні паспорти, сертифікати якості, які діяли у 2010 - 2011 рр.

2. Зобов'язати Міністерство охорони здоров'я України у строк до 04.02.13 надати до суду інформацію про власників технічних умов на виробництво електропічного шлаку феронікелевого виробництва, погоджених з МОЗ України, та замовників державної санітарно-епідеміологічної експертизи об'єкта "електропічний шлак феронікелевого виробництва", які отримали позитивні висновки, що діяли у січні - квітні 2011 року (долучивши копії таких висновків).

3. Копію ухвали направити для виконання до ТОВ "Побузький феронікелевий комбінат", Міністерства охорони здоров'я України.

Ухвала набирає законної сили з моменту постановлення і оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровоградського окружного

адміністративного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення15.01.2013
Оприлюднено03.08.2015
Номер документу47611348
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень

Судовий реєстр по справі —1170/2а-2122/12

Ухвала від 15.01.2013

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

Постанова від 27.02.2013

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

Ухвала від 25.06.2012

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні