Ухвала
від 22.07.2013 по справі 811/2113/13-а
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

У Х В А Л А

про витребування доказів

22 липня 2013 року Справа № 811/2113/13-а

Кіровоградський окружний адміністративний суд у складі судді Черниш О.А., при секретарі судового засідання Валявській О.О., розглядаючи у відкритому судовому засіданні у м. Кіровограді адміністративну справу за позовом приватного підприємства "Власні вікна" до Кіровоградської об`єднаної державної податкової інспекції Кіровоградської області Державної податкової служби про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень, -

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Кіровоградського окружного адміністративного суду перебуває адміністративна справа за позовом приватного підприємства "Власні вікна" до Кіровоградської об`єднаної державної податкової інспекції Кіровоградської області Державної податкової служби про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень.

Предметом спору у даній справі є право позивача на формування даних податкового обліку у листопаді 2012 року по взаємовідносинах з ТОВ "Созидатель", які, на думку відповідача, є нікчемними.

У ході розгляду справи виникла необхідність перевірити обставини реальності здійснення господарських операцій позивача, на підставі яких ним були сформовані дані податкового обліку, що не визнаються відповідачем, а саме рух активів у процесі здійснення господарських операцій, перевірити спеціальну податкову правосуб`єктність учасників спірних господарських операцій.

Частинами 4, 5 статті 11 КАС України встановлено, що суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи. Суд повинен запропонувати особам, які беруть участь у справі, подати докази або з власної ініціативи витребувати докази, яких, на думку суду, не вистачає.

Статтею 71 КАС України передбачено, що кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 72 цього Кодексу. Якщо особа, яка бере участь у справі, не може самостійно надати докази, то вона повинна зазначити причини, через які ці докази не можуть бути надані, та повідомити, де вони знаходяться чи можуть знаходитися. Суд сприяє в реалізації цього обов`язку і витребовує необхідні докази. Про витребування доказів або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Суб`єкт владних повноважень повинен подати суду всі наявні у нього документи та матеріали, які можуть бути використані як докази у справі. У разі невиконання цього обов`язку суд витребовує названі документи та матеріали. Суд може збирати докази з власної ініціативи. Якщо особа, яка бере участь у справі, без поважних причин не надасть докази на пропозицію суду для підтвердження обставин, на які вона посилається, суд вирішує справу на основі наявних доказів.

Відповідно до частини 3 статті 79 КАС України письмові докази, які витребовує суд, надсилаються безпосередньо до адміністративного суду.

Згідно зі статтею 14 КАС України постанови та ухвали суду в адміністративних справах, що набрали законної сили, є обов`язковими до виконання на всій території України. Невиконання судових рішень тягне за собою відповідальність, встановлену законом.

У судовому засіданні 22.07.13 представник відповідача заявив клопотання про зупинення провадження в даній адміністративній справі, обґрунтоване необхідністю надання та витребування додаткових доказів. Представник позивача підтримала вказане клопотання.

Дослідивши матеріали справи та заслухавши пояснення представників сторін, суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню.

Відповідно до п.4 ч.2 ст.156 КАС України суд має право зупинити провадження у справі за обґрунтованим клопотанням сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору, - до терміну, встановленого судом.

Керуючись ст.ст. 11, 71, 79, 156, 160, 165, 186, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В А Л И В:

1. На підставі статей 12, 13 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" витребувати від реєстраційної служби Кіровоградського міського управління юстиції Кіровоградської області реєстраційну справу товариства з обмеженою відповідальністю "Созидатель" (ідентифікаційний код 13767996), у тому числі копії документів, що вилучені за постановами слідчих або витребувані на підставі судових рішень.

2. Зобов`язати Військову частину НОМЕР_1 надати до суду належним чином засвідчені копії таких документів:

- проектно-кошторисна документація до договору підряду №757 від 03.10.12, укладеного з ПП "Власні вікна" на виконання капітального ремонту даху казарми БАТЗ ВЧ№2269 по вул. Діброви, 77/95 у м. Олександрія, передбачена пунктом 1.2 цього договору;

- дозволи та декларації про виконання будівельних робіт за цим договором;

- докази забезпечення з боку замовника технічного та авторського нагляду за виконанням будівельних робіт; інформацію про повноважних представників замовника та підрядника на будівельному майданчику (ПІБ, місце роботи);

- звернення підрядника про залучення до виконання робіт субпідрядників, їх погодження, передбачені розділом 9 договору підряду;

- докази погодження з замовником постачальників та вартості матеріально-технічних ресурсів, які залучаються на будівництво, відповідно до п.14.3 договору підряду;

- календарний графік виконання робіт, передбачений пунктом 11.5 договору підряду;

- договірна ціна до договору підряду;

- довідки про вартість виконаних будівельних робіт (та витрати);

- акти здачі - прийняття будівельних робіт за договором підряду;

- документи про оплату виконаних робіт.

3. Зобов`язати відділ культури і туризму Кіровоградської міської ради надати до суду належним чином засвідчені копії таких документів:

- копію договору про надання послуг з виконання поточного ремонту музею О.О. Осьмьоркіна, вул. Дворцова, 89, укладеного з ПП "Власні вікна";

- проектно-кошторисна документація до цього договору;

- дозволи та декларації про виконання будівельних робіт за цим договором;

- докази забезпечення з боку замовника технічного та авторського нагляду за виконанням будівельних робіт; інформацію про повноважних представників замовника та підрядника на будівельному майданчику (ПІБ, місце роботи);

- інформація про залучення до виконання робіт субпідрядників, їх погодження замовником;

- календарний графік виконання робіт за цим договором;

- договірна ціна до цього договору;

- довідки про вартість виконаних будівельних робіт (та витрати);

- акти здачі - прийняття будівельних робіт за договором;

- документи про оплату виконаних робіт.

4. Зобов`язати Інспекцію державного архітектурно-будівельного контролю у Кіровоградській області надати до суду належним чином засвідчені копії дозвільної документації на виконання підготовчих та будівельних робіт на таких об`єктах:

- капітальний ремонт даху казарми БАТЗ ВЧ№2269, вул. Діброви, 77/95, м. Олександрія (замовник - Військова частина НОМЕР_1 , підрядник - ПП "Власні вікна");

- ремонт музею О.О. Осьмьоркіна, вул. Дворцова, 89, м. Кіровоград (замовник - відділ культури і туризму Кіровоградської міської ради, підрядник - ПП "Власні вікна").

5. Витребувані документи направити до Кіровоградського окружного адміністративного суду упродовж 5 днів з дня отримання даної ухвали.

6. Зупинити провадження у справі до 04 вересня 2013 року.

7. Призначити питання про поновлення провадження у справі до розгляду у судовому засіданні на 04.09.13 о 14:00 год. у приміщенні Кіровоградського окружного адміністративного суду за адресою: 25006, м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 40, 6 поверх, зал судових засідань №5 .

8. Копію ухвали суду направити для виконання до реєстраційної служби Кіровоградського міського управління юстиції Кіровоградської області, Військової частини НОМЕР_1 , відділу культури і туризму Кіровоградської міської ради, Інспекції ДАБК в Кіровоградській області.

Ухвала суду набирає законної сили в порядку та строки, передбачені ст. 254 КАС України.

Ухвала суду в частині зупинення провадження у справі може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Кіровоградський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги у 5-денний строк з дня її проголошення, з одночасним надісланням копії апеляційної скарги до суду апеляційної інстанції.

В решті ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровоградського окружного

адміністративного суду О. А. Черниш

Дата ухвалення рішення22.07.2013
Оприлюднено04.10.2022
Номер документу47611726
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —811/2113/13-а

Ухвала від 01.10.2013

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

Ухвала від 01.10.2013

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

Ухвала від 22.07.2013

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

Ухвала від 22.07.2013

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

Ухвала від 07.11.2013

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

Ухвала від 04.09.2013

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

Ухвала від 27.06.2013

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні