Ухвала
від 01.10.2013 по справі 811/2113/13-а
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

У Х В А Л А

01 жовтня 2013 року Справа № 811/2113/13-а

Кіровоградський окружний адміністративний суд у складі судді Черниш О.А., при секретарі судового засідання Толстовій О.І., розглядаючи у відкритому судовому засіданні у м. Кіровограді адміністративну справу за позовом приватного підприємства "Власні вікна" до Кіровоградської об`єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Кіровоградській області про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень - рішень, -

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Кіровоградського окружного адміністративного суду перебуває адміністративна справа за позовом приватного підприємства "Власні вікна" до Кіровоградської об`єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Кіровоградській області про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень - рішень.

Предметом спору у даній справі є правомірність формуванням позивачем даних податкового обліку по взаємовідносинах з ТОВ "Созидатель", які, на думку відповідача, є нікчемними.

У ході розгляду справи виникла необхідність перевірити обставини реальності здійснення господарських операцій позивача, на підставі яких ним були сформовані дані податкового обліку, що не визнаються відповідачем, а саме виконання підрядних робіт, замовниками яких виступали Військова частина НОМЕР_1 (договір підряду №757 від 03.10.12) та відділ культури і туризму Кіровоградської міської ради (договір про надання послуг №224 від 23.10.12).

Частинами 4, 5 статті 11 КАС України встановлено, що суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи. Суд повинен запропонувати особам, які беруть участь у справі, подати докази або з власної ініціативи витребувати докази, яких, на думку суду, не вистачає.

Відповідно до статті 69 КАС України доказами в адміністративному судочинстві є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення осіб, які беруть участь у справі, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються судом на підставі пояснень сторін, третіх осіб та їхніх представників, показань свідків, письмових і речових доказів, висновків експертів. Докази суду надають особи, які беруть участь у справі. Суд може запропонувати надати додаткові докази або витребувати додаткові докази за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або з власної ініціативи.

Статтею 65 КАС України передбачено, що як свідок в адміністративній справі може бути викликана судом кожна особа, якій можуть бути відомі обставини, що належить з`ясувати у справі. Свідок зобов`язаний прибути до суду у визначений час і дати правдиві показання про відомі йому обставини.

У ході судового розгляду встановлено, що повноважним представником замовника за договором підряду №757 від 03.10.12 на будівництві виступав командир військової частини ОСОБА_1 , технічний нагляд здійснював інженер технічного нагляду ОСОБА_2 , а виконробом від ПП "Власні вікна" був призначений ОСОБА_3 .

Повноважним представником замовника за договором про надання послуг №224 від 23.10.12 виступав інженер відділу культури і туризму Кіровоградської міської ради ОСОБА_4 .

Суд дійшов до висновку про необхідність виклику вказаних осіб у судове засідання в якості свідків для з`ясування обставин, що мають значення для правильного вирішення справи.

З матеріалів справи вбачається, що ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , будучи належним чином повідомленими про виклик до суду, у судове засідання 01.10.13 не з`явилися, про причини неприбуття до суду не повідомили.

Відповідно до частин 1, 4 статті 272 КАС України до належно викликаного свідка, який без поважних причин не прибув у судове засідання, не повідомив про причини неприбуття, може бути застосовано привід до суду через органи внутрішніх справ з відшкодуванням у дохід держави витрат на його здійснення. Ухвала про привід до суду передається для виконання до органу внутрішніх справ за місцем провадження у справі або за місцем проживання (перебування), роботи, служби чи навчання особи, яку належить привести.

За таких обставин, суд вважає за доцільне застосувати до свідків ОСОБА_2 та ОСОБА_3 привід у судове засідання, доручивши його виконання органам внутрішніх справ.

Відповідно до частини 2 статті 150 КАС України суд оголошує перерву у зв`язку з необхідністю одержання нових доказів або в інших необхідних випадках. Тривалість перерви встановлюється судом залежно від обставин розгляду справи.

Згідно зі статтею 14 КАС України постанови та ухвали суду в адміністративних справах, що набрали законної сили, є обов`язковими до виконання на всій території України. Невиконання судових рішень тягне за собою відповідальність, встановлену законом.

Керуючись ст.ст. 11, 71, 79, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В А Л И В:

1. Оголосити перерву у судовому засіданні до 11 жовтня 2013 року до 11:30.

2. Застосувати привід до свідка ОСОБА_2 (місце проживання: АДРЕСА_1 ), доставивши його 11 жовтня 2013 року на 11:30 год. до Кіровоградського окружного адміністративного суду за адресою: 25006, м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 40, 6 поверх, зал судових засідань № 5. Здійснення приводу ОСОБА_2 доручити Олександрійському міському відділу УМВС України в Кіровоградській області.

3. Застосувати привід до свідка ОСОБА_3 (місце проживання: АДРЕСА_2 ), доставивши його 11 жовтня 2013 року на 11:30 год. до Кіровоградського окружного адміністративного суду за адресою: 25006, м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 40, 6 поверх, зал судових засідань № 5. Здійснення приводу ОСОБА_3 доручити Кіровоградському районному відділу УМВС України в Кіровоградській області.

4. Зобов`язати Військову частина НОМЕР_1 забезпечити участь у судовому засіданні 11.10.13 ОСОБА_5 (або іншої повноважної особи ВЧ НОМЕР_1 ) для надання пояснень щодо фактичного виконання робіт за договором підряду №757 від 03.10.12, укладеного з ПП "Власні вікна" на виконання капітального ремонту даху казарми БАТЗ ВЧ№2269 по АДРЕСА_3 .

5. Зобов`язати відділ культури і туризму Кіровоградської міської ради забезпечити участь у судовому засіданні 11.10.13 ОСОБА_4 (або іншої повноважної особи) для надання пояснень щодо фактичного виконання робіт за договором №224 від 23.10.12 на виконання поточного ремонту музею О.О. Осьмьоркіна, вул. Дворцова, 89, укладеним з ПП "Власні вікна".

6. Повторно витребувати від відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, легалізації об`єднань громадян Реєстраційної служби Кіровоградського міського управління юстиції реєстраційну справу товариства з обмеженою відповідальністю "Созидатель" (ідентифікаційний код 13767996), у тому числі копії документів, що вилучені за постановами слідчих або витребувані на підставі судових рішень. Витребувані документи надати до суду не пізніше 10.10.13.

7. Повторно зобов`язати Кіровоградську ОДПІ Головного управління Міндоходів у Кіровоградській області у строк до 10.10.13 надати до суду:

- акт ДПІ у Печерському районі м. Києва від 15.03.13 №997/22-4/30305270 "Про неможливість проведення зустрічної звірки ТОВ "Весна".

- податкову декларацію з ПДВ ТОВ "Созидатель" за листопад 2012 року з додатками, реєстрами виданих/отриманих податкових накладних;

- декларацію з податку на прибуток підприємства ТОВ "Созидатель" за ІУ квартал 2012 року, з додатками;

- податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (форма №1ДФ), поданий ТОВ "Созидатель" за ІУ кв. 2012 року, з наданням інформації про платників податків (ПІБ, адреса проживання), вказаних у розрахунку.

8. Копію ухвали направити для виконання до Олександрійського РВ УМВС України в області. Кіровоградського РВ УМВС України в області, Військової частини НОМЕР_1 , відділу культури і туризму Кіровоградської міської ради, відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, легалізації об`єднань громадян Реєстраційної служби Кіровоградського міського управління юстиції, Кіровоградської ОДПІ ГУ Міндохоів в області.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту постановлення та оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровоградського окружного

адміністративного суду О. А. Черниш

Дата ухвалення рішення01.10.2013
Оприлюднено04.10.2022
Номер документу47611766
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —811/2113/13-а

Ухвала від 01.10.2013

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

Ухвала від 01.10.2013

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

Ухвала від 22.07.2013

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

Ухвала від 22.07.2013

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

Ухвала від 07.11.2013

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

Ухвала від 04.09.2013

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

Ухвала від 27.06.2013

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні