Ухвала
від 03.09.2013 по справі 811/1863/13-а
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

У Х В А Л А

про витребування доказів

03 вересня 2013 року Справа № 811/1863/13-а

Кіровоградський окружний адміністративний суд у складі судді Черниш О.А., при секретарі судового засідання Таранусі Т.М., розглядаючи у відкритому судовому засіданні у м. Кіровограді адміністративну справу за позовом приватного підприємства "Бобринець-Агро-К" до Кіровоградської об'єднаної державної податкової інспекції Кіровоградської області Державної податкової служби про визнання нечинними та скасування податкових повідомлень-рішень, -

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Кіровоградського окружного адміністративного суду перебуває адміністративна справа за позовом приватного підприємства "Бобринець-Агро-К" до Кіровоградської об'єднаної державної податкової інспекції Кіровоградської області Державної податкової служби про визнання нечинними та скасування податкових повідомлень-рішень.

Предметом спору у даній справі є право позивача на формування податкового кредиту з ПДВ по взаємовідносинах з ТОВ "Алікон" та ТОВ "Атонс".

У ході розгляду справи виникла необхідність перевірити обставини реальності здійснення господарських операцій позивача, на підставі яких ним були сформовані дані податкового обліку, що не визнаються відповідачем, перевірити спеціальну податкову правосуб'єктність учасників спірних господарських операцій.

Частинами 4, 5 статті 11 КАС України встановлено, що суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи. Суд повинен запропонувати особам, які беруть участь у справі, подати докази або з власної ініціативи витребувати докази, яких, на думку суду, не вистачає.

Статтею 71 КАС України передбачено, що кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 72 цього Кодексу. Якщо особа, яка бере участь у справі, не може самостійно надати докази, то вона повинна зазначити причини, через які ці докази не можуть бути надані, та повідомити, де вони знаходяться чи можуть знаходитися. Суд сприяє в реалізації цього обов'язку і витребовує необхідні докази. Про витребування доказів або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Суб'єкт владних повноважень повинен подати суду всі наявні у нього документи та матеріали, які можуть бути використані як докази у справі. У разі невиконання цього обов'язку суд витребовує названі документи та матеріали. Суд може збирати докази з власної ініціативи. Якщо особа, яка бере участь у справі, без поважних причин не надасть докази на пропозицію суду для підтвердження обставин, на які вона посилається, суд вирішує справу на основі наявних доказів.

Відповідно до частини 3 статті 79 КАС України письмові докази, які витребовує суд, надсилаються безпосередньо до адміністративного суду.

Згідно зі статтею 14 КАС України постанови та ухвали суду в адміністративних справах, що набрали законної сили, є обов'язковими до виконання на всій території України. Невиконання судових рішень тягне за собою відповідальність, встановлену законом.

Керуючись ст.ст. 11, 71, 79, 156, 160, 165, 186, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В А Л И В:

1. На підставі статей 12, 13 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" витребувати від реєстраційної служби Кіровоградського міського управління юстиції Кіровоградської області реєстраційні справи:

- товариства з обмеженою відповідальністю "Алікон" (ідентифікаційний код 37867395),

- товариства з обмеженою відповідальністю "Атонс" (ідентифікаційний код 37708998),

у тому числі копії документів, що вилучені за постановами слідчих або витребувані на підставі судових рішень.

2. Зобов'язати Кіровоградську ОДПІ Кіровоградської області ДПС надати до суду належним чином засвідчені копії таких документів:

- довідку щодо правомірності застосування ПП "Бобринець-Агро-К" спеціального режиму оподаткування від 28.03.13 №5/16-00/37168396;

- інформацію про кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч3 ст.212 КК України, про що вказано у службовій записці №138/16-010 від 23.04.13;

- податкову декларацію з ПДВ, подану ТОВ "Алікон" за лютий 2012 року, з додатками;

- реєстри виданих/отриманих податкових накладних, поданих ТОВ "Атонс" (за грудень 2011 року), ТОВ "Алікон" (за лютий 2012 року), ПП "Бобринець-Агро-К" (за грудень 2011 року, лютий та березень 2012 року).

3. Витребувані документи надати до Кіровоградського окружного адміністративного суду упродовж 3 днів з дня отримання даної ухвали.

4. Копію ухвали суду направити для виконання до реєстраційної служби Кіровоградського міського управління юстиції Кіровоградської області, Кіровоградської ОДПІ Кіровоградської області ДПС.

Ухвала набирає законної сили з моменту постановлення та оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровоградського окружного

адміністративного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення03.09.2013
Оприлюднено03.08.2015
Номер документу47611744
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання нечинними та скасування податкових повідомлень-рішень

Судовий реєстр по справі —811/1863/13-а

Постанова від 14.09.2016

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. Притула

Ухвала від 15.08.2016

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Приходько І.В.

Ухвала від 08.06.2016

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Чабаненко С.В.

Ухвала від 14.01.2016

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Мартиненко О.В.

Ухвала від 30.11.2015

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Мартиненко О.В.

Ухвала від 30.10.2015

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Мартиненко О.В.

Ухвала від 07.09.2015

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. Притула

Постанова від 07.09.2015

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. Притула

Ухвала від 18.08.2015

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. Притула

Ухвала від 11.08.2015

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. Притула

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні