Постанова
від 25.01.2010 по справі 2а-6924/09/0870
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 січня 2010 року Справа № 2а-6924/09/0870

За позовом: Управління Пенсійного фонду України в Токмацькому районі Запорізької області, м. Токмак

до: Комунального підприємства «Венеція», с. Долина Запорізької області

про стягнення 1122 грн. не перерахованих адміністративних штрафних санкцій, -

У складі головуючого судді Нечипуренко О.М.

при секретарі судового засідання Бриль А.В.

за участі представників сторін:

від позивача - не прибув

від відповідача - не прибув

14.12.2009 до Запорізького окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Управління Пенсійного фонду України в Токмацькому районі м. Запоріжжя до Комунального підприємства «Венеція» про стягнення не перерахованих адміністративних штрафних санкцій у розмірі 1122 грн.

10.12.2009 відкрито провадження в адміністративній справі № 2а-6924/09/0870 та призначено до розгляду на 13.01.2010. Розгляд справи відкладався до 25.01.2010.

Позивач у судове засідання 25.01.2010 не прибув. На адресу суду надіслав клопотання про розгляд справи без його участі.

Відповідно до ст. 122 КАС України особа, яка бере участь у справі, має право заявити клопотання про розгляд справи за її відсутності.

Клопотання позивача про розгляд справи без його участі не суперечить діючому законодавству та не порушує чиї - небудь права і охоронювані законом інтереси і приймається судом.

У поданій позовній заяві позивач позовні вимоги обґрунтовує Законом України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» та зазначає, що відповідач не перераховує до Пенсійного фонду України суми штрафів на розрахункові рахунки управління. На підставі викладеного, позивач просить позов задовольнити та стягнути з відповідача суму не перерахованих адміністративних штрафів у розмірі 1122 грн.

Відповідач двічі належним чином повідомлений про день і час розгляду справи у судове засідання не прибув, про причини неявки суду не повідомив, відзиву та витребуваних судом документів не надав. Проти позову не заперечив.

Відповідно до статті 128 КАС України, неприбуття в судове засідання без поважних причин представника сторони або неповідомлення ним про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду справи.

За таких обставин, на підставі ст.128 КАС України, суд вважає за можливе розглянути справу по суті без участі представника відповідача. До того ж, надані позивачем матеріали свідчать про те, що неявка відповідача не перешкоджає вирішенню спору, отже справу вирішено на підставі наявних у ній доказів.

У засіданні 25.01.2010, судом, відповідно до ст.160 КАС України, проголошено вступну та резолютивну частини постанови.

У відповідності до ст.41 КАС України під час судового розгляду адміністративної справи здійснювалось повне фіксування судового засідання за допомогою технічних засобів, а саме: комплексом «Камертон».

Проаналізувавши наявні матеріали та фактичні обставини справи, дослідивши і оцінивши надані докази в їх сукупності, суд вважає, позовні вимоги обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню, виходячи з наступного:

Як свідчать матеріали справи, Комунальне підприємство «Венеція», є платником збору на обов'язкове державне пенсійне страхування відповідно до Закону України В«Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхуванняВ» , а також платником страхових внесків відповідно до Закону України В«Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхуванняВ»

Відповідно до вимог п. 6 ст. 20 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», страхувальники зобов'язані сплачувати страхові внески, нараховані за відповідний базовий звітний період, не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду незалежно від виплати заробітної плати (доходу), на суми яких нараховуються страхові внески. Для страхувальників, що мають найманих працівників, базовим звітним періодом є календарний місяць. Згідно ч. 12 ст. 20 зазначеного Закону страхові внески підлягають сплаті незалежно від фінансового стану платника страхових внесків.

В порушення вимог даної норми закону а також ст.165 - 1 Кодексу України про адміністративні правопорушення керівником підприємства, ОСОБА_1 несвоєчасно сплачені страхові внески за листопад 2008 ( 441,23 грн.), грудень 2008 ( 687, 42 грн.), січень 2009 (461,41 грн.).

Зважаючи на такі адміністративні правопорушення управлінням Пенсійного фонду України в Токмацькому районі винесені Постанови у справах про адміністративні правопорушення про притягнення ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності та застосуванням до нього адміністративних стягнень у вигляді штрафів ( Постанова від 19 лютого 2009 р. № 11, Постанова від 23 лютого 2009 р. № 12, Постанова від 03 березня 2009 р. № 17).

Відповідно до ст. 307 Кодексу України про адміністративні правопорушення штраф має бути сплачений порушником не пізніше, як через п'ятнадцять днів з дня вручення йому постанови про накладення штрафу, а в разі його оскарження або опротестування такої постанови - не пізніше, як через п'ятнадцять днів з дня повідомлення про залишення скарги або протесту без задоволення.

Згідно зі ст. 308 КУпАП, у разі несплати правопорушником штрафу у строк, встановлений частиною першою ст. 307 цього Кодексу, постанова про накладення штрафу надсилається для примусового виконання до відділу державної виконавчої служби за місцем проживання порушника, роботи або за місцезнаходженням його майна.

Крім того частина друга ст. 308 КУпАП, передбачає, що у порядку примусового виконання про стягнення штрафу за вчинення адміністративного правопорушення з правопорушника стягується подвійний розмір штрафу та витрати на облік зазначених правопорушень.

Відповідно до ст. 2 Закону України "Про виконавче провадження" (далі - Закон ) примусове виконання рішень в Україні покладається на Державну виконавчу службу.

Пункт 6 частини другої ст. З Закону передбачає, що державною виконавчою службою підлягають виконанню виконавчі документи, зокрема, постанови органів ( посадових осіб ), уповноважених розглядати справи про адміністративні правопорушення у випадках, передбачених законодавством.

Відповідно до п.п.3.1. Інструкції про проведення виконавчих дій, затверджених наказом Міністерства юстиції України від 15.12.1999 № 74/5, державний виконавець відкриває провадження на підставі виконавчого документа, зокрема, за заявою стягувача або його представника про примусове виконання рішення.

Згідно пп. 3.3.1. Інструкції постанови органів про адміністративні правопорушення можуть бути пред'явлені до виконання протягом трьох місяців.

У зв'язку з невиконанням даних постанов ОСОБА_1 в добровільному порядку документи направлено до відділу державної виконавчої служби Токмацького РУЮ для здійснення примусового стягнення.

Стягнення проведено за місцем роботи боржника.

Згідно довідок бухгалтерії КП "Венеція" від 25.05.2009 штрафи утримано в повному обсязі з заробітної плати боржника, але не перераховано на розрахункові рахунки управління.

Державним виконавцем винесені постанови про закінчення виконавчого провадження від 09.06.2009

Управлінням 22.09.2009 р. за № 3373/09 направлено листа на адресу Комунального підприємства "Венеція" з приводу перерахування сум штрафів на розрахункові рахунки управління. Даний лист отримано підприємством, що підтверджується поштовим повідомленням № 344199.

Вказані суми штрафів на рахунки управління відповідачем не перераховані.

На підставі викладеного, враховуючи положення ч. 1 ст. 71 КАС України (розгляд і вирішення справ в адміністративних судах здійснюється на засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведеності перед судом їх переконливості) та ч. 1 ст. 71 КАС України (кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення) суд дійшов висновку, що заявлені позивачем вимоги про стягнення з відповідача 1122 грн. не перерахованих адміністративних штрафних санкцій є законними, обґрунтованими, підтверджуються зібраними в справі доказами та підлягають задоволенню у повному обсязі.

Відповідно до приписів ч. 4 ст. 94 КАС України, у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

Керуючись ст. ст. 94, 158, 160, 162, 163, 167 КАС України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Позов Управління Пенсійного фонду України в Токмацькому районі Запорізької області, м. Токмак до Комунального підприємства В«ВенеціяВ» , с. Долина Запорізької області про стягнення 1122 грн. неперерахованих адміністративних штрафних санкцій, задовольнити.

2. Стягнути з Комунального підприємства В«ВенеціяВ» , (Запорізька область, с. Долина, вул. Радянська, 57, код ЄДРПОУ 32818920) на користь Управління Пенсійного фонду України в Токмацькому районі Запорізької області (№25606301001104 в ЗОУ ВАТ «Державний Ощадний банк України», МФО 313957, код ЄДРПОУ 20508479) 1122 (одну тисячу сто двадцять дві) грн. Видати виконавчий лист.

Постанова суду першої інстанції, якщо інше не встановлено КАС України, набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, встановленого цим Кодексом, якщо таку заяву не було подано.

Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 цього Кодексу - з дня складення в повному обсязі. Якщо постанову було проголошено у відсутності особи, яка бере участь у справі, то строк подання заяви про апеляційне оскарження обчислюється з дня отримання нею копії постанови. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Заява про апеляційне оскарження чи апеляційна скарга, подані після закінчення строків, встановлених цією статтею, залишаються без розгляду, якщо суд апеляційної інстанції за заявою особи, яка їх подала, не знайде підстав для поновлення строку, про що постановляється ухвала

Постанову у повному обсязі, відповідно до вимог ст. 160 КАС України, оформлено і підписано 05.03.2010

Суддя (підпис) О.М. Нечипуренко

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення25.01.2010
Оприлюднено06.08.2015
Номер документу47761385
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-6924/09/0870

Постанова від 25.01.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нечипуренко Олександр Михайлович

Постанова від 25.01.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нечипуренко Олександр Михайлович

Ухвала від 15.12.2009

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нечипуренко Олександр Михайлович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні