Постанова
від 25.01.2010 по справі 2а-6924/09/0870
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

вул. Кремлівська, 65-В, м. Запор іжжя, 69041, тел.286-50-15, inbox@adm.zp.court.gov.ua

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25.01.2010 Справа № 2а- 6924/09/0870

За позовом: Управління Пен сійного фонду України в Токм ацькому районі Запорізької о бласті, м. Токмак

до: Комунального підприємс тва «Венеція», с. Долина Запо різької області

про стягнення 1122 грн. не пере рахованих адміністративних штрафних санкцій, -

У складі головуючого с удді Нечипуренко О.М.

при секретарі судово го засідання Бриль А.В.

за участі представників ст орін:

від позивача - не прибув

від відповідача - не приб ув

14.12.2009 до Запорізького окруж ного адміністративного суду надійшла позовна заява Упра вління Пенсійного фонду Укра їни в Токмацькому районі м. З апоріжжя до Комунального пі дприємства «Венеція» про ст ягнення не перерахованих адм іністративних штрафних санк цій у розмірі 1122 грн.

10.12.2009 відкрито провадження в адміністративній справі № 2а -6924/09/0870 та призначено до розгляд у на 13.01.2010. Розгляд справи відкл адався до 25.01.2010.

Позивач у судове засідання 25.01.2010 не прибув. На адресу суду н адіслав клопотання про розгляд справи без його учас ті.

Відповідно до ст. 122 КАС Украї ни особа, яка бере участь у спр аві, має право заявити клопот ання про розгляд справи за її відсутності.

Клопотання позивача про ро згляд справи без його участі не суперечить діючому закон одавству та не порушує чиї - небудь права і охоронювані з аконом інтереси і приймаєтьс я судом.

У поданій позовній заяві по зивач позовні вимоги обґрунт овує Законом України «Про за гальнообов' язкове державн е пенсійне страхування» та з азначає, що відповідач не пер ераховує до Пенсійного фонду України суми штрафів на розр ахункові рахунки управління . На підставі викладеного, поз ивач просить позов задовольн ити та стягнути з відповідач а суму не перерахованих адмі ністративних штрафів у розмі рі 1122 грн.

Відповідач двічі нале жним чином повідомлений про день і час розгляду справи у с удове засідання не прибув, пр о причини неявки суду не пові домив, відзиву та витребуван их судом документів не надав . Проти позову не заперечив.

Відповідно до статті 128 КАС України, неприбуття в судове засідання без поважних прич ин представника сторони або неповідомлення ним про причи ни неприбуття не є перешкодо ю для розгляду справи.

За таких обставин, на підста ві ст.128 КАС України, суд вважає за можливе розглянути справ у по суті без участі представ ника відповідача. До того ж, на дані позивачем матеріали сві дчать про те, що неявка відпов ідача не перешкоджає вирішен ню спору, отже справу вирішен о на підставі наявних у ній до казів.

У засіданні 25.01.2010, судом, відпо відно до ст.160 КАС України, прог олошено вступну та резолютив ну частини постанови.

У відповідності до ст.41 КАС У країни під час судового розг ляду адміністративної справ и здійснювалось повне фіксув ання судового засідання за д опомогою технічних засобів, а саме: комплексом «Камертон ».

Проаналізувавши наявні ма теріали та фактичні обставин и справи, дослідивши і оцінив ши надані докази в їх сукупно сті, суд вважає, позовні вимо ги обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню, в иходячи з наступного:

Як свідчать матеріали спра ви, Комунальне підприємство «Венеція» , є платником збору на обов' язкове державне пе нсійне страхування відповід но до Закону України “Про збі р на обов' язкове державне п енсійне страхування”, а тако ж платником страхових внескі в відповідно до Закону Украї ни “Про загальнообов' язков е державне пенсійне страхува ння”

Відповідно до вимог п. 6 ст. 20 З акону України «Про загальноо бов' язкове державне пенсій не страхування», страхувальн ики зобов' язані сплачувати страхові внески, нараховані за відповідний базовий звіт ний період, не пізніше ніж чер ез 20 календарних днів із дня з акінчення цього періоду неза лежно від виплати заробітної плати (доходу), на суми яких на раховуються страхові внески . Для страхувальників, що мают ь найманих працівників, базо вим звітним періодом є кален дарний місяць. Згідно ч. 12 ст. 20 з азначеного Закону страхові в нески підлягають сплаті неза лежно від фінансового стану платника страхових внесків.

В порушення вимог даної нор ми закону а також ст.165 - 1 Коде ксу України про адміністрати вні правопорушення керівник ом підприємства, Паленим Є. М. несвоєчасно сплачені ст рахові внески за листопад 2008 ( 441,23 грн.), грудень 2008 ( 687, 42 грн.), січе нь 2009 (461,41 грн.).

Зважаючи на такі адміністр ативні правопорушення управ лінням Пенсійного фонду Укра їни в Токмацькому районі вин есені Постанови у справах пр о адміністративні правопору шення про притягнення Пале ного Є.М. до адміністративн ої відповідальності та засто суванням до нього адміністра тивних стягнень у вигляді шт рафів ( Постанова від 19 лютого 2009 р. № 11, Постанова від 23 лютого 2 009 р. № 12, Постанова від 03 березня 2009 р. № 17).

Відповідно до ст. 307 Кодексу У країни про адміністративні п равопорушення штраф має бути сплачений порушником не піз ніше, як через п'ятнадцять дні в з дня вручення йому постано ви про накладення штрафу, а в р азі його оскарження або опро тестування такої постанови - не пізніше, як через п'ятнадця ть днів з дня повідомлення пр о залишення скарги або проте сту без задоволення.

Згідно зі ст. 308 КУпАП, у разі н есплати правопорушником штр афу у строк, встановлений час тиною першою ст. 307 цього Кодек су, постанова про накладення штрафу надсилається для при мусового виконання до відділ у державної виконавчої служб и за місцем проживання поруш ника, роботи або за місцезнах одженням його майна.

Крім того частина друга ст. 308 КУпАП, передбачає, що у поряд ку примусового виконання про стягнення штрафу за вчиненн я адміністративного правопо рушення з правопорушника стя гується подвійний розмір штр афу та витрати на облік зазна чених правопорушень.

Відповідно до ст. 2 Закону Ук раїни "Про виконавче провадж ення" (далі - Закон ) примусове в иконання рішень в Україні по кладається на Державну викон авчу службу.

Пункт 6 частини другої ст. З З акону передбачає, що державн ою виконавчою службою підляг ають виконанню виконавчі док ументи, зокрема, постанови ор ганів ( посадових осіб ), уповн оважених розглядати справи п ро адміністративні правопор ушення у випадках, передбаче них законодавством.

Відповідно до п.п.3.1. Інструкц ії про проведення виконавчих дій, затверджених наказом Мі ністерства юстиції України в ід 15.12.1999 № 74/5, державний виконаве ць відкриває провадження на підставі виконавчого докуме нта, зокрема, за заявою стягув ача або його представника пр о примусове виконання рішенн я.

Згідно пп. 3.3.1. Інструкції пос танови органів про адміністр ативні правопорушення можут ь бути пред'явлені до виконан ня протягом трьох місяців.

У зв'язку з невиконанням дан их постанов Паленим Є.М. в добровільному порядку докум енти направлено до відділу д ержавної виконавчої служби Т окмацького РУЮ для здійсненн я примусового стягнення.

Стягнення проведено за міс цем роботи боржника.

Згідно довідок бухгалтері ї КП "Венеція" від 25.05.2009 штрафи ут римано в повному обсязі з зар обітної плати боржника, але н е перераховано на розрахунко ві рахунки управління.

Державним виконавцем вине сені постанови про закінченн я виконавчого провадження ві д 09.06.2009

Управлінням 22.09.2009 р. за № 3373/09 нап равлено листа на адресу Кому нального підприємства "Венец ія" з приводу перерахування с ум штрафів на розрахункові р ахунки управління. Даний лис т отримано підприємством, що підтверджується поштовим по відомленням № 344199.

Вказані суми штрафів на рах унки управління відповідаче м не перераховані.

На підставі викладеного, вр аховуючи положення ч. 1 ст. 71 КАС України (розгляд і вирішення справ в адміністративних су дах здійснюється на засадах змагальності сторін та свобо ди в наданні ними суду своїх д оказів і у доведеності перед судом їх переконливості) та ч . 1 ст. 71 КАС України (кожна сторо на повинна довести ті обстав ини, на яких ґрунтуються її ви моги та заперечення) суд дійш ов висновку, що заявлені пози вачем вимоги про стягнення з відповідача 1122 грн. не перерах ованих адміністративних штр афних санкцій є законними, об ґрунтованими, підтверджують ся зібраними в справі доказа ми та підлягають задоволенню у повному обсязі.

Відповідно до приписів ч. 4 с т. 94 КАС України, у справах, в як их позивачем є суб' єкт влад них повноважень, а відповіда чем - фізична чи юридична особ а, судові витрати, здійснені п озивачем, з відповідача не ст ягуються.

Керуючись ст. ст. 94, 158, 160, 162, 163, 167 КА С України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Позов Управління Пенсій ного фонду України в Токмаць кому районі Запорізької обла сті, м. Токмак до Комунального підприємства “Венеція”, с. Д олина Запорізької області пр о стягнення 1122 грн. неперерахо ваних адміністративних штра фних санкцій, задовольнити.

2. Стягнути з Комунального п ідприємства “Венеція”, (Запо різька область, с. Долина, вул. Радянська, 57, код ЄДРПОУ 32818920) на користь Управління Пенсійно го фонду України в Токмацько му районі Запорізької област і (№25606301001104 в ЗОУ ВАТ «Державний О щадний банк України», МФО 313957, к од ЄДРПОУ 20508479) 1122 (одну тисячу ст о двадцять дві) грн. Видати ви конавчий лист.

Постанова суду першої інс танції, якщо інше не встановл ено КАС України, набирає зако нної сили після закінчення с троку подання заяви про апел яційне оскарження, встановл еного цим Кодексом, якщо таку заяву не було подано.

Заява про апеляційне оскар ження постанови суду першої інстанції подається протяго м десяти днів з дня її проголо шення, а в разі складення пос танови у повному обсязі від повідно до статті 160 цього Код ексу - з дня складення в повн ому обсязі. Якщо постанову бу ло проголошено у відсутності особи, яка бере участь у справ і, то строк подання заяви про а пеляційне оскарження обчисл юється з дня отримання нею ко пії постанови. Апеляційна ск арга на постанову суду перш ої інстанції подається протя гом двадцяти днів після по дання заяви про апеляційне оскарження.

Заява про апеляційне оскар ження чи апеляційна скарга, подані після закінчення ст років, встановлених цією ста ттею, залишаються без розгля ду, якщо суд апеляційної інст анції за заявою особи, яка їх п одала, не знайде підстав для п оновлення строку, про що пост ановляється ухвала

Постанову у повному обсязі , відповідно до вимог ст. 160 КАС України, оформлено і підписа но 05.03.2010

Суддя (підпис) О.М. Нечипуренко

09.03.2010 постанова не набрала законної сили

Суддя О.М. Н ечипуренко

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення25.01.2010
Оприлюднено26.10.2010
Номер документу8561501
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-6924/09/0870

Постанова від 25.01.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нечипуренко Олександр Михайлович

Постанова від 25.01.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нечипуренко Олександр Михайлович

Ухвала від 15.12.2009

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нечипуренко Олександр Михайлович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні