Ухвала
від 23.12.2013 по справі 922/4992/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"23" грудня 2013 р.Справа № 922/4992/13

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Сальнікової Г.І.

при секретарі судового засідання Гонтарем А.Д.

розглянувши матеріали справи

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Голден Телеком" (м. Київ) до Товариства з обмеженою відповідальністю "Австрія" (м. Васильків, Київська обл.) , Приватного підприємства "Професіонал-Альфа" (м. Харків) про зобов'язання вчинити певні дії за участю представників сторін:

позивача - Купрійов Р.А. (довіреність №706 від 05.11.2013 р.);

відповідача (ТОВ "Австрія") - не з'явився;

відповідача (ПП "Професіонал-Альфа") - Яковлєв С.В. (довіреність №12 від 20.12.2013 р.)

ВСТАНОВИВ:

Позивач, Товариство з обмеженою відповідальністю "Голден Телеком", звернувся до господарського суду Харківської області з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю "Австрія" та Приватного підприємства "Професіонал-Альфа", в якій просить суд зобов'язати відповідачів Товариство з обмеженою відповідальністю "Австрія" та Приватне підприємство "Професіонал-Альфа" надати Товариству з обмеженою відповідальністю "Голден Телеком" доступ до обладнання, яке знаходиться за адресою: м. Харків, проспект П'ятдесятиріччя СРСР, 56 для його подальшого демонтажу та вивезення. Свої позовні вимоги позивач обґрунтовує тим, що відповідач ТОВ "Австрія" не виконав взяті на себе зобов'язання передбачені розділом 4 договору оренди №АВ/ГТ-2012 від 01.05.2012 р. щодо цілодобового безперешкодного доступу до об'єкту оренди та користування ним. Позивач вказує, що представники охоронної фірми ПП "Професіонал-Альфа", яка охороняє будівлю за адресою: м. Харків, проспект П'ятдесятиріччя СРСР, 56 не допускають в приміщення представників позивача до телекомунікаційного обладнання з вказівки керівництва ТОВ "Австрія". Також просить суд стягнути пропорційно з відповідачів понесені судові витрати, а саме судовий збір у розмірі 1147,00 грн.

19.12.2013 р. до канцелярії суду від представника відповідача (ПП "Професіонал-Альфа") надійшли заперечення проти позовної заяви, в яких вказано, що ПП "Професіонал-Альфа" не охороняє будівлю за адресою м. Харків, проспект П'ятдесятиріччя СРСР, 56, не має договірних відносин з ТОВ "Австрія", охоронники Грунін О.П. та Мельник М.О. не працюють і не працювали у ПП "Професіонал-Альфа", в зв'язку з цим просить суд відмовити в позові до ПП "Професіонал-Альфа".

Представник позивача не в повному обсязі надав витребувані судом документи.

Представник відповідача (ТОВ "Австрія") в судове засідання не з'явився, витребуваних судом документів не надав, про причину неявки суд не повідомив, ухвала про порушення провадження у справі від 06.12.2013 р., що була направлена відповідачеві рекомендованим листом за його адресою, вказаною в позовній заяві, яка також співпадає з адресою в наданому позивачем витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців №591742 від 06.12.2013 р., повернулась до господарського суду з довідкою Укрпошти "за зазначеною адресою не проживає".

Представник відповідача (ПП "Професіонал-Альфа") не в повному обсязі надав витребувані судом документи.

Відповідно до ст. 77 ГПК України, господарський суд відкладає в межах строків, встановлених статтею 69 цього Кодексу, розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні. Такими обставинами, зокрема, є: 1) нез'явлення в засідання представників сторін, інших учасників судового процесу; 1-1) виникнення технічних проблем, що унеможливлюють участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції, за наявності ухвали суду про таку участь, крім випадків, коли відповідно до цього Кодексу судове засідання може відбутися без участі такої особи; 2) неподання витребуваних доказів; 3) необхідність витребування нових доказів; 4) залучення до участі в справі іншого відповідача, заміна неналежного відповідача; 5) необхідність заміни відведеного судді, судового експерта.

Враховуючи, неявку у судове засідання представника відповідача (ТОВ "Австрія"), приймаючи до уваги принцип змагальності сторін, та те, що правосуддя у господарських судах здійснюється на засадах рівності всіх учасників судового процесу перед законом і судом, а також враховуючи необхідність надання сторонами додаткових документів необхідних для повного та всебічного розгляду справи, суд вважає доцільним відкласти розгляд справи.

На підставі викладеного та керуючись статтями 22, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, -

УХВАЛИВ:

Розгляд справи відкласти на "21" січня 2014 р. о 11:00

Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду за адресою: 61022, місто Харків, площа Свободи 5, 8-й під'їзд, 2-й поверх, кабінет № 218.

Позивачу: надати уточнення позовних вимог з переліком обладнання, яке підлягає демонтажу та вивезенню, а також документальне підтвердження того, що воно знаходиться у зазначеному приміщенні.

Запропонувати сторонам належним чином та в повному обсязі виконати вимоги попередньої ухвали суду від 06 грудня 2013 р. по справі №922/4992/13.

Визнати явку представників сторін в судове засідання обов'язковою.

Попередити сторони про відповідальність за ухилення від вчинення дій, покладених на них господарським судом.

Звернути увагу сторін на те, що нез'явлення їх представників у судове засідання не є перешкодою для розгляду справи за наявними в ній матеріалами в порядку ст. 75 ГПК України.

Суддя Сальнікова Г.І.

СудГосподарський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення23.12.2013
Оприлюднено05.08.2015
Номер документу47796354
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/4992/13

Ухвала від 23.12.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Сальнікова Г.І.

Рішення від 21.01.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Сальнікова Г.І.

Ухвала від 06.12.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Сальнікова Г.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні