Постанова
від 29.03.2010 по справі 2а-422/10/0970
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"29" березня 2010 р. Справа № 2a-422/10/0970

м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський окружний адміністративний суд у складі:

Судді Басай О.В.

при секретарі Короташ О.Б.

за участю представників сторін:

позивача -ОСОБА_1;

відповідача - не з"явився;

прокурора - не з"явився;

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду адміністративну справу

за позовом : Прокурора м. Яремча в інтересах держави - Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в особі - Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Надвірнянському районі Івано-Франківської області, вул. Шевченка, 3г, м. Надвірна, Івано-Франківська область, 78400

до відповідача : ТзОВ "Татарівський лісозавод", вул. Незалежності, с. Татарів, Яремчанська міська рада, Івано-Франківська область, 78596

про стягнення недоїмки зі сплати страхових внесків та пені в сумі 4263,58 грн.,-

ВСТАНОВИВ:

Прокурор м. Яремча в інтересах держави - Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в особі - Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Надвірнянському районі Івано-Франківської області звернувся в суд із адміністративним позовом в особі Івано-Франківської міської виконавчої дирекції та просить стягнути з ТзОВ "Татарівський лісозавод" недоїмки зі сплати страхових внесків та пені в сумі 4263,58 грн.

Представник позивача в судовому засіданні позовні вимоги підтримав.

Представник відповідача в судове засідання не з»явився, хоча про час, дату і місце слухання справи був належним чином повідомлений про що свідчить повідомлення про вручення поштового відправлення (рекомендоване).

Розглянувши позовну заяву, вислухавши представника позивача, дослідивши письмові докази, судом встановлено, що ТзОВ "Татарівський лісозавод" як платник страхових внесків, зареєстроване у відділенні виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 10.07.2001 року.

ТзОВ "Татарівський лісозавод" відповідно до ст.45 Закону України „Про загальнообовВ»язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатностіВ» будучи страхувальником, зобовВ»язаний своєчасно та повністю сплачувати в установленому порядку страхові внески до Фонду соціального страхування від нещасних випадків.

Відповідно до вимог, встановлених ст.47 Закону України „Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатностіВ» страхувальник здійснює страховий внесок у Фонд соціального страхування від нещасних випадків у порядку і строки, які визначаються страховиком.

Порядок перерахування, обліку та витрачання страхових коштів Фонду встановлено Інструкцією „Про порядок перерахування, обліку та витрачання страхових коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків та професійних захворювань УкраїниВ» від 20.04.2001р. №12.

Пунктом 4.12. вищевказаної Інструкції зазначено , що страхові внески сплачуються юридичними особами в день одержання коштів на оплату праці в установах банків. Несплачені у цей строк страхові внески вважаються відповідно до п. 5.1 Інструкції недоїмкою та стягуються у порядку, передбаченому законодавством.

В силу п.7.5 цієї ж Інструкції, юридичні особи -платники страхових внесків щоквартально у двох примірниках складають розрахункову відомість про нарахування і перерахування страхових внесків та витрачання коштів Фонду, один примірник якої подається до робочого органу Виконавчої дирекції Фонду за місцем реєстрації страхувальника та підписуються керівником і головним бухгалтером підприємства, виконавцем та завіряється печаткою.

Дана недоїмка зі сплати страхових внесків підтверджується розрахунковою відомістю про нарахування i перерахування страхових внесків та витрачання коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України за 2009 рік від 21.01.2010р. (а.с.8)

Отже, заборгованість відповідача станом на сьогоднішній день становить 4263 грн. 58 коп., з яких 4070 грн. 65 коп. - недоїмка, 192 грн. 93 коп. - пеня.

Доказів погашення заборгованості у вказаному розмірі, відповідач суду не подав.

Виходячи з викладеного, суд вважає вимоги позивача обґрунтованими, а позов таким, що підлягає до задоволення.

На підставі ст.124 Конституції України, керуючись ст. ст. 158-163, 167, 258 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити повністю.

Стягнути з ТзОВ "Татарівський лісозавод", 78596, вул. Незалежності, с. Татарів, Яремчанської міської ради, Івано-Франківська область, р/р 2600630011724, МФО 336149 УСБ м. Яремча, код ЄДРПОУ 31067594 на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Надвірнянському районі Івано-Франківської області, 78400, вул. Шевченка, 3г, м. Надвірна, Івано-Франківська область, р/р 37177400900307, МФО 836014, код 212341 в УДК Івано-Франківської області заборгованість в сумі 4263, 58 грн. (Чотири тисячі двісті шістдесят три гривень 58 копійок).

Відповідно до ст. 186 Кодексу адміністративного судочинства України постанова може бути оскаржена протягом 10 днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до ст. 160 Кодексу адміністративного судочинства України - з дня складення в повному обсязі шляхом подачі заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Заява про апеляційне оскарження та апеляційна скарга подаються до суду апеляційної інстанції через суд, який ухвалив оскаржуване судове рішення.

Відповідно до ст.254 Кодексу адміністративного судочинства України постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений Кодексом адміністративного судочинства України, постанова або ухвала суду першої інстанції набирає сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя О.В. Басай

Постанова складена в повному обсязі 02.04.2010 року.

Дата ухвалення рішення29.03.2010
Оприлюднено06.08.2015
Номер документу47800668
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-422/10/0970

Постанова від 29.03.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

Постанова від 29.03.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

Ухвала від 11.02.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

Постанова від 29.03.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні