Постанова
від 29.03.2010 по справі 2а-422/10/0970
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖ НИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"29" березня 2010 р. Справа № 2a-422/10/0970

м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський окружний адміністративний с уд у складі:

Судді Басай О.В.

при секретарі Короташ О.Б.

за участю представників с торін:

позивача - Курищук А.Р. ;

відповідача - не з"явився;

прокурора - не з"явився;

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщ енні суду адміністративну с праву

за позовом : Прокурора м . Яремча в інтересах держави - Фонду соціального страхуван ня від нещасних випадків на в иробництві та професійних за хворювань України в особі - Ві дділення виконавчої дирекці ї Фонду соціального страхува ння від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Надвірнянсько му районі Івано-Франківської області, вул. Шевченка, 3г, м. На двірна, Івано-Франківська об ласть, 78400

до відповідача : ТзОВ "Та тарівський лісозавод", вул. Не залежності, с. Татарів, Яремча нська міська рада, Івано-Фран ківська область, 78596

про стягнення недоїмки зі сплати страхових внесків та пені в сумі 4263,58 грн.,-

ВСТАНОВИВ:

Прокурор м. Яремча в інтересах держави - Фонду со ціального страхування від не щасних випадків на виробницт ві та професійних захворюван ь України в особі - Відділення виконавчої дирекції Фонду с оціального страхування від н ещасних випадків на виробниц тві та професійних захворюва нь в Надвірнянському районі Івано-Франківської області з вернувся в суд із адміністра тивним позовом в особі Івано -Франківської міської викона вчої дирекції та просить стя гнути з ТзОВ "Татарівський лі созавод" недоїмки зі сплати с трахових внесків та пені в су мі 4263,58 грн.

Представник позивача в суд овому засіданні позовні вимо ги підтримав.

Представник відповідача в судове засідання не з явивс я, хоча про час, дату і місце сл ухання справи був належним ч ином повідомлений про що сві дчить повідомлення про вруче ння поштового відправлення ( рекомендоване).

Розглянувши позовну заяву , вислухавши представника по зивача, дослідивши письмові докази, судом встановлено, що ТзОВ "Татарівський лісозаво д" як платник страхових внеск ів, зареєстроване у відділен ні виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробн ицтві та професійних захворю вань України від 10.07.2001 року.

ТзОВ "Татарівський лісозав од" відповідно до ст.45 Закону У країни „Про загальнообов”яз кове державне соціальне стра хування від нещасного випадк у на виробництві та професій ного захворювання, які сприч инили втрату працездатності ” будучи страхувальником, зо бов”язаний своєчасно та повн істю сплачувати в установлен ому порядку страхові внески до Фонду соціального страхув ання від нещасних випадків.

Відповідно до вимог, встано влених ст.47 Закону України „Пр о загальнообов' язкове держ авне соціальне страхування в ід нещасного випадку на виро бництві та професійного захв орювання, які спричинили втр ату працездатності” страхув альник здійснює страховий в несок у Фонд соціального стр ахування від нещасних випадк ів у порядку і строки, які визн ачаються страховиком.

Порядок перерахування, обл іку та витрачання страхових коштів Фонду встановлено Ін струкцією „Про порядок перер ахування, обліку та витрачан ня страхових коштів Фонду со ціального страхування від не щасних випадків та професійн их захворювань України” від 20.04.2001р. №12.

Пунктом 4.12. вищевказаної Ін струкції зазначено , що страх ові внески сплачуються юриди чними особами в день одержан ня коштів на оплату праці в ус тановах банків. Несплачені у цей строк страхові внески вв ажаються відповідно до п. 5.1 Ін струкції недоїмкою та стягую ться у порядку, передбаченом у законодавством.

В силу п.7.5 цієї ж Інструкції, юридичні особи - платники с трахових внесків щокварталь но у двох примірниках склада ють розрахункову відомість п ро нарахування і перерахуван ня страхових внесків та витр ачання коштів Фонду, один при мірник якої подається до роб очого органу Виконавчої дире кції Фонду за місцем реєстра ції страхувальника та підпис уються керівником і головним бухгалтером підприємства, в иконавцем та завіряється печ аткою.

Дана недоїмка зі сплати стр ахових внесків підтверджуєт ься розрахунковою відомістю про нарахування i перерахува ння страхових внесків та вит рачання коштів Фонду соціаль ного страхування від нещасни х випадків на виробництві та професійних захворювань Укр аїни за 2009 рік від 21.01.2010р. (а.с.8)

Отже, заборгованість відпо відача станом на сьогоднішні й день становить 4263 грн. 58 коп., з яких 4070 грн. 65 коп. - недоїмка, 192 гр н. 93 коп. - пеня.

Доказів погашення заборго ваності у вказаному розмірі, відповідач суду не подав.

Виходячи з викладеного, суд вважає вимоги позивача обґр унтованими, а позов таким, що п ідлягає до задоволення.

На підставі ст.124 Конституці ї України, керуючись ст . ст. 158-163, 167, 258 Кодексу адміністрат ивного судочинства України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити повністю.

Стягнути з ТзОВ "Татарівськ ий лісозавод", 78596, вул. Незалежн ості, с. Татарів, Яремчанської міської ради, Івано-Франківс ька область, р/р 2600630011724, МФО 336149 УСБ м. Яремча, код ЄДРПОУ 31067594 на кор исть Відділення виконавчої д ирекції Фонду соціального ст рахування від нещасних випад ків на виробництві та профес ійних захворювань в Надвірня нському районі Івано-Франків ської області, 78400, вул. Шевченк а, 3г, м. Надвірна, Івано-Франків ська область, р/р 37177400900307, МФО 836014, ко д 212341 в УДК Івано-Франківської області заборгованість в сум і 4263, 58 грн. (Чотири тисячі двісті шістдесят три гривень 58 копій ок).

Відповідно до ст. 186 Кодексу а дміністративного судочинст ва України постанова може бу ти оскаржена протягом 10 днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повном у обсязі відповідно до ст. 160 Ко дексу адміністративного суд очинства України - з дня склад ення в повному обсязі шляхом подачі заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скар га на постанову суду першої і нстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарж ення. Заява про апеляційне ос карження та апеляційна скарг а подаються до суду апеляцій ної інстанції через суд, який ухвалив оскаржуване судове рішення.

Відповідно до ст.254 Кодексу а дміністративного судочинст ва України постанова набирає законної сили після закінче ння строку подання заяви про апеляційне оскарження. Якщо було подано заяву про апеляц ійне оскарження, але апеляці йна скарга не була подана у ст рок, встановлений Кодексом а дміністративного судочинст ва України, постанова або ухв ала суду першої інстанції на бирає сили після закінчення цього строку. У разі подання а пеляційної скарги судове ріш ення, якщо його не скасовано, н абирає законної сили після з акінчення апеляційного розг ляду справи.

Суддя О.В. Басай

Постанова складена в повно му обсязі 02.04.2010 року.

Дата ухвалення рішення29.03.2010
Оприлюднено08.07.2010
Номер документу9231228
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-422/10/0970

Постанова від 29.03.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

Постанова від 29.03.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

Ухвала від 11.02.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

Постанова від 29.03.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні