Постанова
від 09.04.2010 по справі 2а-774/10/0970
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"09" квітня 2010 р. Справа № 2a-774/10/0970

м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський окружний адміністративний суд у складі:

судді Микитюка Р.В.

при секретарі Бітківській Г.П.,

за участю представників:

від прокурора - не з’явився,

від позивача: ОСОБА_1

від відповідача: не з’явився

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду адміністративну справу

за позовом: першого заступника прокурора Івано-Франківської області в інтересах держави в особі Івано-Франківського територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку, вул. Грушевського, 21, м. Івано-Франківськ, 76004

до відповідача: Відкритого акціонерного товариства "Коломийська сільгоспхімія", вул. Відродження, с. П'ядики, Коломийський район, Івано-Франківська область, 78254

про стягнення штрафних санкцій в сумі 1020,00 грн.,-

ВСТАНОВИВ:

Перший заступник прокурора Івано-Франківської області в інтересах держави в особі в особі Івано-Франківського територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку звернувся в суд з адміністративним позовом до ВАТ «Коломийська сільгоспхімія»про стягнення штрафу в сумі 1020,00 грн.

Позовні вимоги мотивовані тим, що прокуратурою Івано-Франківської області проведено перевірку дотримання чинного законодавства про цінні папери акціонерними товариствами Івано-Франківської області та встановлено, що відповідачем не подано до Івано-Франківського територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку річну інформацію, а саме: неопубліковано у офіційному друкованому виданні, не розміщено в загальнодоступній інформаційній базі даних Комісії та неподано до територіального управління регулярної річної інформації за 2008 рік, чим порушено вимоги п.1, п.6 статті 40 Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок» та п.1 глави 7 Розділу V Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів, затвердженого рішенням ДКЦПФР від 19.12.2006 року, №1591та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 05.02.2007 року, №97/13364.

Перший заступник прокурора Івано-Франківської області в судове засідання не з’явився, хоча про час, дату та місце розгляду справи був належним чином повідомлений.

Представник позивача в судовому засіданні позовні вимоги підтримала в повному обсязі з підстав викладених в позовній заяві. Просила позов задовольнити в повному обсязі.

Представник відповідача в судове засідання не з’явився повторно, хоча про час, місце і дату проведення судового засідання був належним чином повідомлений, про що свідчить повідомлення про вручення поштового відправлення, наданим правом на подання заперечення проти позову не скористався. Заяв чи клопотань про відкладення розгляду справи чи про причини неявки суду не подав. За таких обставин суд вбачає за можливе розглянути справу за його відсутності на підставі наявних в матеріалах справи доказів.

Розглянувши матеріали адміністративної справи, вислухавши пояснення представника позивача, дослідивши подані письмові докази, суд приходить до висновку, що позов підставний і підлягає задоволенню, виходячи із наступного.

Згідно п.1, п.6 статті 40 Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок»регулярна інформація про емітента - річна та квартальна звітна інформація про результати фінансово-господарської діяльності емітента, яка подається Державній комісії з цінних паперів та фондового ринку (в тому числі в електронному вигляді), а строки, порядок та форми подання регулярної інформації про емітента (річної та квартальної) встановлюються Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку.

В п.1.4, п.1.5, п.1.6. рішення Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку N 227 від 03.06.2003 року зазначається, що Звітним періодом для складання Даних є календарний рік. Перший звітний рік новоствореного емітента може бути меншим за 12 місяців. Такий звітний рік ураховується з дати державної реєстрації випуску цінних паперів до 31 грудня звітного року включно. Дані подаються особисто до загального відділу центрального апарату чи до територіального управління Комісії або поштою, з повідомленням про вручення до 30 вересня року, наступного за звітним, в електронній (на дискеті 3,5") та паперовій формах. При надходженні Даних поштою після 30 вересня року, наступного за звітним, дата подання визначається за поштовим штемпелем відділення зв'язку. При невиконанні цих умов Дані вважаються поданими несвоєчасно.

Як вбачається з матеріалів справи відповідачем не подано до Івано-Франківського територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку річну інформацію, а саме: неопубліковано у офіційному друкованому виданні, не розміщено в загальнодоступній інформаційній базі даних Комісії та неподано до територіального управління регулярної річної інформації за 2008 рік, чим порушено вимоги п.1, п.6 статті 40 Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок» та п.1 глави 7 Розділу V Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів, затвердженого рішенням ДКЦПФР від 19.12.2006 року, №1591та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 05.02.2007 року, №97/13364.

Згідно пунктів 5, 6, 7 частини 1 ст. 11 Закону України «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні»державна комісія з цінних паперів та фондового ринку застосовує до юридичних осіб фінансові санкції за: неопублікування, опублікування не в повному обсязі інформації та/або опублікування недостовірної інформації - у розмірі до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.; нерозміщення, розміщення не в повному обсязі інформації та/або розміщення недостовірної інформації у загальнодоступній інформаційній базі даних Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку про ринок цінних паперів - у розмірі до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; неподання, подання не в повному обсязі інформації та/або подання недостовірної інформації до Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку - у розмірі до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Івано-Франківським територіальним управлінням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку на підставі акту №64-ІФ про порушення на ринку цінних паперів від 16.07.2009 року винесено постанову №80-ІФ від 28.07.2009 року, якою накладено штраф на відповідача в розмірі 340,00 грн. за не опублікування в одному з офіційних друкованих видань Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України або Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку регулярної річної інформації за 2008 рік; на підставі акту №82-ІФ про порушення на ринку цінних паперів від 16.07.2009 року винесено постанову №95-ІФ від 28.07.2009 року, якою накладено штраф на відповідача в розмірі 340,00 грн. за неподання до територіального управління Комісії річної інформації за 2008 рік; на підставі акту №100-ІФ про порушення на ринку цінних паперів від 16.07.2009 року винесено постанову №110-ІФ від 28.07.2009 року, якою накладено штраф на відповідача в розмірі 340,00 грн. за нерозміщення в загальнодоступній інформаційній базі даних Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку регулярної річної інформації за 2008 рік.

Як було встановлено в судовому засіданні відповідач дану постанову не оскаржив і доказів про сплату штрафу не подав.

На підставі ст. 124 Конституції України, керуючись ст. ст. 158-163, 167 Кодексу адміністративного судочинства України, суд ,-

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити повністю.

Стягнути з Відкритого акціонерного товариства «Коломийська сільгоспхімія», 78254, вул. відродження, с. П’ядники, Коломийський район, Івано-Франківська область, код ЄДРПОУ 05489081 в дохід державного бюджету 1020,00 грн.(одна тисяча двадцять гривень 00 коп.) штрафних санкцій.

Постанова суду набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. В разі подання заяви про апеляційне оскарження судового рішення, але апеляційна скарга не була подана в строк, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку.

Заяву про апеляційне оскарження постанови суду може бути подано протягом 10 днів з дня складання її в повному обсязі. Якщо постанову було проголошення у відсутності особи, яка бере участь у справі, то строк подання заяви про апеляційне оскарження обчислюється з дня отримання нею копії постанови.

Апеляційна скарга на постанову суду подається протягом 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Заява про апеляційне оскарження та апеляційна скарга подаються до Львівського апеляційного адміністративного суду через Івано-Франківський окружний адміністративний суд.

Суддя: Микитюк Р.В.

Постанова складена в повному обсязі 14.04.2010 року.

СудІвано-Франківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення09.04.2010
Оприлюднено06.08.2015
Номер документу47800744
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-774/10/0970

Постанова від 09.04.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Микитюк Р.В.

Постанова від 09.04.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Микитюк Р.В.

Ухвала від 03.03.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Микитюк Р.В.

Постанова від 09.04.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Микитюк Р.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні