Постанова
від 09.04.2010 по справі 2а-774/10/0970
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ С УД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"09" квітня 2010 р. Спр ава № 2a-774/10/0970

м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський окружн ий адміністративний суд у ск ладі:

судді Микитюка Р.В.

при секретарі Бітківській Г.П.,

за участю представників:

від прокурора - не з' яви вся,

від позивача: Раковецьк а Л.В.

від відповідача: не з' я вився

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в приміщен ні суду адміністративну спра ву

за позовом: першого заст упника прокурора Івано-Франк івської області в інтересах держави в особі Івано-Франкі вського територіального упр авління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку, вул. Грушевського, 21, м. І вано-Франківськ, 76004

до відповідача: Відкрит ого акціонерного товариства "Коломийська сільгоспхімія" , вул. Відродження, с. П'ядики, К оломийський район, Івано-Фра нківська область, 78254

про стягнення штрафних сан кцій в сумі 1020,00 грн.,-

ВСТАНОВИВ:

Перший заступник прокур ора Івано-Франківської облас ті в інтересах держави в особ і в особі Івано-Франківськог о територіального управлінн я Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку з вернувся в суд з адміністрат ивним позовом до ВАТ «Коломи йська сільгоспхімія»про стя гнення штрафу в сумі 1020,00 грн.

Позовні вимоги мотивовані тим, що прокуратурою Івано-Фр анківської області проведен о перевірку дотримання чинно го законодавства про цінні п апери акціонерними товарист вами Івано-Франківської обла сті та встановлено, що відпов ідачем не подано до Івано-Фра нківського територіального управління Державної комісі ї з цінних паперів та фондово го ринку річну інформацію, а с аме: неопубліковано у офіцій ному друкованому виданні, не розміщено в загальнодоступн ій інформаційній базі даних Комісії та неподано до терит оріального управління регул ярної річної інформації за 2008 рік, чим порушено вимоги п.1, п.6 статті 40 Закону України «Про цінні папери та фондовий рин ок» та п.1 глави 7 Розділу V Полож ення про розкриття інформаці ї емітентами цінних паперів, затвердженого рішенням ДКЦП ФР від 19.12.2006 року, №1591та зареєстр ованого в Міністерстві юстиц ії України від 05.02.2007 року, №97/13364.

Перший заступник прокурор а Івано-Франківської області в судове засідання не з' яви вся, хоча про час, дату та місц е розгляду справи був належн им чином повідомлений.

Представник позивача в суд овому засіданні позовні вимо ги підтримала в повному обся зі з підстав викладених в поз овній заяві. Просила позов за довольнити в повному обсязі.

Представник відповідача в судове засідання не з' явив ся повторно, хоча про час, місц е і дату проведення судового засідання був належним чино м повідомлений, про що свідчи ть повідомлення про вручення поштового відправлення, над аним правом на подання запер ечення проти позову не скори стався. Заяв чи клопотань про відкладення розгляду справи чи про причини неявки суду не подав. За таких обставин суд в бачає за можливе розглянути справу за його відсутності н а підставі наявних в матеріа лах справи доказів.

Розглянувши матеріали адм іністративної справи, вислух авши пояснення представника позивача, дослідивши подані письмові докази, суд приходи ть до висновку, що позов підст авний і підлягає задоволенню , виходячи із наступного.

Згідно п.1, п.6 статті 40 Закону У країни «Про цінні папери та ф ондовий ринок»регулярна інф ормація про емітента - річна т а квартальна звітна інформац ія про результати фінансово- господарської діяльності ем ітента, яка подається Держав ній комісії з цінних паперів та фондового ринку (в тому чис лі в електронному вигляді), а с троки, порядок та форми подан ня регулярної інформації про емітента (річної та кварталь ної) встановлюються Державно ю комісією з цінних паперів т а фондового ринку.

В п.1.4, п.1.5, п.1.6. рішення Державн ої комісії з цінних паперів т а фондового ринку N 227 від 03.06.2003 ро ку зазначається, що Звітним п еріодом для складання Даних є календарний рік. Перший зві тний рік новоствореного еміт ента може бути меншим за 12 міс яців. Такий звітний рік урахо вується з дати державної реє страції випуску цінних папер ів до 31 грудня звітного року в ключно. Дані подаються особи сто до загального відділу це нтрального апарату чи до тер иторіального управління Ком ісії або поштою, з повідомлен ням про вручення до 30 вересня року, наступного за звітним, в електронній (на дискеті 3,5") та паперовій формах. При надход женні Даних поштою після 30 вер есня року, наступного за звіт ним, дата подання визначаєть ся за поштовим штемпелем від ділення зв'язку. При невикона нні цих умов Дані вважаються поданими несвоєчасно.

Як вбачається з матеріалів справи відповідачем не пода но до Івано-Франківського те риторіального управління Де ржавної комісії з цінних пап ерів та фондового ринку річн у інформацію, а саме: неопублі ковано у офіційному друкован ому виданні, не розміщено в за гальнодоступній інформацій ній базі даних Комісії та неп одано до територіального уп равління регулярної річної і нформації за 2008 рік, чим поруше но вимоги п.1, п.6 статті 40 Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок» та п.1 глави 7 Р озділу V Положення про розкри ття інформації емітентами ці нних паперів, затвердженого рішенням ДКЦПФР від 19.12.2006 року, №1591та зареєстрованого в Мініс терстві юстиції України від 05.02.2007 року, №97/13364.

Згідно пунктів 5, 6, 7 частини 1 с т. 11 Закону України «Про держа вне регулювання ринку цінних паперів в Україні»державна комісія з цінних паперів та ф ондового ринку застосовує до юридичних осіб фінансові са нкції за: неопублікування, оп ублікування не в повному обс язі інформації та/або опублі кування недостовірної інфор мації - у розмірі до тисячі нео податковуваних мінімумів до ходів громадян.; нерозміщенн я, розміщення не в повному обс язі інформації та/або розміщ ення недостовірної інформац ії у загальнодоступній інфор маційній базі даних Державно ї комісії з цінних паперів та фондового ринку про ринок ці нних паперів - у розмірі до тис ячі неоподатковуваних мінім умів доходів громадян; непод ання, подання не в повному обс язі інформації та/або поданн я недостовірної інформації д о Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку - у розмірі до тисячі неоподатк овуваних мінімумів доходів г ромадян.

Івано-Франківським терито ріальним управлінням Держав ної комісії з цінних паперів та фондового ринку на підста ві акту №64-ІФ про порушення на ринку цінних паперів від 16.07.2009 року винесено постанову №80-ІФ від 28.07.2009 року, якою накладено ш траф на відповідача в розмір і 340,00 грн. за не опублікування в одному з офіційних друкован их видань Верховної Ради Укр аїни, Кабінету Міністрів Укр аїни або Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку регулярної річної інф ормації за 2008 рік; на підставі акту №82-ІФ про порушення на ри нку цінних паперів від 16.07.2009 рок у винесено постанову №95-ІФ від 28.07.2009 року, якою накладено штра ф на відповідача в розмірі 340,00 грн. за неподання до територі ального управління Комісії річної інформації за 2008 рік; н а підставі акту №100-ІФ про пору шення на ринку цінних папері в від 16.07.2009 року винесено постан ову №110-ІФ від 28.07.2009 року, якою нак ладено штраф на відповідача в розмірі 340,00 грн. за нерозміще ння в загальнодоступній інфо рмаційній базі даних Державн ої комісії з цінних паперів т а фондового ринку регулярно ї річної інформації за 2008 рік.

Як було встановлено в судов ому засіданні відповідач дан у постанову не оскаржив і док азів про сплату штрафу не под ав.

На підставі ст. 124 Кон ституції України, керуючись ст. ст. 158-163, 167 Кодексу адміністра тивного судочинства України , суд ,-

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити п овністю.

Стягнути з Відкритог о акціонерного товариства «К оломийська сільгоспхімія», 7 8254, вул. відродження, с. П' ядни ки, Коломийський район, Івано -Франківська область, код ЄДР ПОУ 05489081 в дохід державного бюд жету 1020,00 грн.(одна тисяча двадц ять гривень 00 коп.) штрафних са нкцій.

Постанова суду набирає за конної сили після закінчення строку подання заяви про апе ляційне оскарження, якщо так у заяву не було подано. В разі подання заяви про апеляційне оскарження судового рішення , але апеляційна скарга не бул а подана в строк, постанова на бирає законної сили після за кінчення цього строку.

Заяву про апеляційне оскар ження постанови суду може бу ти подано протягом 10 днів з дн я складання її в повному обся зі. Якщо постанову було прого лошення у відсутності особи, яка бере участь у справі, то с трок подання заяви про апеля ційне оскарження обчислюєт ься з дня отримання нею копі ї постанови.

Апеляційна скарга на поста нову суду подається протягом 20 днів після подання заяви пр о апеляційне оскарження.

Апеляційна скарга може бут и подана без попереднього по дання заяви про апеляційне о скарження, якщо скарга подає ться у строк, встановлений дл я подання заяви про апеляцій не оскарження.

Заява про апеляційне оск арження та апеляційна скарга подаються до Львівського ап еляційного адміністративно го суду через Івано-Франківс ький окружний адміністратив ний суд.

Суддя: Мики тюк Р.В.

Постанова складена в повному обсязі 14.04.2010 року.

СудІвано-Франківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення09.04.2010
Оприлюднено01.09.2010
Номер документу9885632
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-774/10/0970

Постанова від 09.04.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Микитюк Р.В.

Постанова від 09.04.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Микитюк Р.В.

Ухвала від 03.03.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Микитюк Р.В.

Постанова від 09.04.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Микитюк Р.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні