Постанова
від 27.04.2010 по справі 2а-453/10/0970
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"27" квітня 2010 р. Справа № 2a-453/10/0970

м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський окружний адміністративний суд у складі:

Судді Басай О.В.

при секретарі Короташ О.Б.

за участю:

представника позивача: Яневич

представника відповідача: не з"явився;

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду адміністративну справу

за позовом: Прокурора Коломийського району в інтересах держави - Пенсійного фонду України в особі Управління Пенсійного фонду України в Коломийському районі, вул. Валова, 47,м. Коломия,Коломийський район, Івано-Франківська область,78200

до відповідача: Товариство з обмеженою відповідальністю "Укрекспорт-Коломия", вул. Солодка, 7, с.Товмачик, Коломийський район, Івано-Франківська область,78250

про стягнення заборгованості по сплаті страхових внесків в сумі 5723,52 грн.,-

ВСТАНОВИВ:

Прокурор Коломийського району звернувся в суд із адміністративним позовом в інтересах держави -Пенсійного фонду України в особі Управління Пенсійного фонду України в Коломийському районі до Товариства з обмеженою відповідальністю "Укрекспорт-Коломия" про стягнення заборгованості по сплаті страхових внесків в сумі 5723,52 грн.

Представник позивача адміністративний позов підтримав з підстав, викладених у позовній заяві.

Представник відповідача в судове засідання не зВ»явився, заперечення на адміністративний позов не направив, хоча про час, дату і місце слухання справи був належним чином повідомлений, що підтверджується оголошенням в газеті "Вільний Голос" 29 (1985) від 16.04.2010 року.

Розглянувши позовну заяву, заслухавши пояснення представника позивача, дослідивши письмові докази, судом встановлено, що Товариство з обмеженою відповідальністю "Укрекспорт-Коломия" зареєстроване Коломийською районною державною адміністрацією як юридична особа 05.05.2005 року, про що свідчить копія свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи серія А00 №369200 (а.с.14).

В Управлінні Пенсійного фонду України в Коломийському районі зареєстрований, як платник страхових внесків, відповідно до ст.14 ЗУВ«Про загальнообовВ»язкове державне пенсійне страхуванняВ» та Інструкції В«Про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообовВ»язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду УкраїниВ» .

Проведеною прокуратурою Коломийського району перевіркою дотримання чинного законодавства про пенсійне забезпечення було встановлено, що згідно поданих розрахунків суми внесків на загальнообовВ»язкове державне пенсійне страхування, що підлягають сплаті відповідач нараховував заробітну плату, а обовВ»язкові внески до Пенсійного фонду України не сплачував, чим допустив заборгованість по сплаті внесків на обов'язкове державне пенсійне страхування за період, з лютого 2009 року по травень 2009 року, в сумі 5723,52 грн.

Відповідно до ч.6 ст. 20 Закону України № 1058-ІV, страхувальники зобов'язані сплачувати страхові внески не пізніше ніж через 20 календарних днів з дня закінчення базового звітного періоду, що дорівнює календарному місяцю для даного страхувальника.

Статтями 14, 15 Закону України В«Про загальнообовВ»язкове державне пенсійне страхуванняВ» та п.2.1.1. Інструкції В«Про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообовВ»язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду УкраїниВ» передбачено, що роботодавці -підприємства, установи й організації, створені відповідно до законодавства України, незалежно від форм власності, виду діяльності та господарювання, які використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством є платниками страхових внесків до Пенсійного фонду України.

Відповідно до Закону України В»Про збір на обовВ»язкове державне пенсійне страхуванняВ» та п.4.1.Інструкції В«Про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду УкраїниВ»встановлюється розмір страхових внесків на загальнообовВ»язкове державне пенсійне страхування, зокрема для платників, зазначених у п.п.2.1.1. п.2.1. Інструкції - 32 відсотки суми фактичних витрат на оплату праці і 1-2% від суми доходу у вигляді заробітної плати.

Таким чином, станом на час розгляду справи в суді заборгованість відповідача перед позивачем складає 5723,52 грн. Дана заборгованість доведена в судовому засіданні письмовими доказами, а саме: розрахунками суми страхових внесків на загальнообовВ»язкове державне пенсійне страхування, що підлягають сплаті за період, з лютого 2009 року по травень 2009 року, в сумі 5723,52 грн. (а.с.5-12), розрахунком боргу (а.с.15).

Виходячи з викладеного, суд вважає вимоги позивача обґрунтованими, а позов таким, що підлягає до задоволення.

На підставі ст. 124 Конституції України, керуючись ст. ст. 158-163, 167 Кодексу адміністративного судочиннства України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити повністю.

Стягнути з Товариство з обмеженою відповідальністю "Укрекспорт-Коломия", вул. Солодка, 7, с.Товмачик, Коломийський район, Івано-Франківська область, 78250, код ЄДРПОУ 33278795 на користь Пенсійного фонду України в особі Управління Пенсійного фонду України в Коломийському районі, вул. Валова, 47,м. Коломия,Коломийський район, Івано-Франківська область,78200, код 20551021 - заборгованість по сплаті страхових внесків в сумі 5723,52 грн.

Відповідно до ст. 186 Кодексу адміністративного судочинства України постанова може бути оскаржена протягом 10 днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до ст. 160 Кодексу адміністративного судочинства України - з дня складення в повному обсязі шляхом подачі заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Заява про апеляційне оскарження та апеляційна скарга подаються до суду апеляційної інстанції через суд, який ухвалив оскаржуване судове рішення.

Відповідно до ст.254 Кодексу адміністративного судочинства України постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений Кодексом адміністративного судочинства України, постанова або ухвала суду першої інстанції набирає сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя /підпис/ ОСОБА_1

Постанова складена в повному обсязі 30.04.2010 року.

Дата ухвалення рішення27.04.2010
Оприлюднено06.08.2015
Номер документу47801065
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-453/10/0970

Постанова від 27.04.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

Постанова від 27.04.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

Ухвала від 16.02.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

Постанова від 27.04.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні