Постанова
від 27.04.2010 по справі 2а-453/10/0970
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКР УЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"27" квітня 2010 р. Справа № 2a-453/10/0970

м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський окр ужний адміністративний суд у складі:

Судді Басай О.В.

при секретарі Кор оташ О.Б.

за участю:

представника позивача: Яне вич

представника відповідача : не з"явився;

розглянувши у відкри тому судовому засіданні в пр иміщенні суду адміністратив ну справу

за позовом: Прокуро ра Коломийського району в ін тересах держави - Пенсійного фонду України в особі Управл іння Пенсійного фонду Україн и в Коломийському районі, вул . Валова, 47,м. Коломия,Коломийсь кий район, Івано-Франківська область,78200

до відповідача: Товариство з обмеженою відп овідальністю "Укрекспорт-Кол омия", вул. Солодка, 7, с.Товмачик , Коломийський район, Івано-Фр анківська область,78250

про стягнення забо ргованості по сплаті страхов их внесків в сумі 5723,52 грн.,-

ВСТАНОВИВ:

Прокурор Коломийс ького району звернувся в суд із адміністративним позовом в інтересах держави - Пенсі йного фонду України в особі У правління Пенсійного фонду У країни в Коломийському район і до Товариства з обмеженою в ідповідальністю "Укрекспорт -Коломия" про стягнення забор гованості по сплаті страхови х внесків в сумі 5723,52 грн.

Представник позивача адміністративний позов підт римав з підстав, викладених у позовній заяві.

Представник відп овідача в судове засідання н е з”явився, заперечення на ад міністративний позов не напр авив, хоча про час, дату і місц е слухання справи був належн им чином повідомлений, що під тверджується оголошенням в г азеті "Вільний Голос" 29 (1985) від 16.0 4.2010 року.

Розглянувши позовну заяву, заслухавши пояснення представника позивача, дослі дивши письмові докази, судом встановлено, що Товариство з обмеженою відповідальністю "Укрекспорт-Коломия" зареєст роване Коломийською районн ою державною адміністрацією як юридична особа 05.05.2005 року, пр о що свідчить копія свідоцтв а про державну реєстрацію юр идичної особи серія А00 №369200 (а.с. 14).

В Управлінні Пенсійн ого фонду України в Коломийс ькому районі зареєстрований , як платник страхових внескі в, відповідно до ст.14 ЗУ“Про за гальнообов”язкове державне пенсійне страхування” та Ін струкції “Про порядок обчисл ення і сплати страхувальника ми та застрахованими особами внесків на загальнообов”язк ове державне пенсійне страху вання до Пенсійного фонду Ук раїни”.

Проведеною прокурат урою Коломийського району пе ревіркою дотримання чинного законодавства про пенсійне забезпечення було встановле но, що згідно поданих розраху нків суми внесків на загальн ообов”язкове державне пенсі йне страхування, що підлягаю ть сплаті відповідач нарахов ував заробітну плату, а обов” язкові внески до Пенсійного фонду України не сплачував, ч им допустив заборгованість п о сплаті внесків на обов'язко ве державне пенсійне страхув ання за період, з лютого 2009 року по травень 2009 року, в сумі 5723,52 гр н.

Відповідно до ч.6 ст. 20 З акону України № 1058-ІV, страхувал ьники зобов'язані сплачувати страхові внески не пізніше н іж через 20 календарних днів з дня закінчення базового звіт ного періоду, що дорівнює кал ендарному місяцю для даного страхувальника.

Статтями 14, 15 Закону Укр аїни “Про загальнообов”язко ве державне пенсійне страхув ання” та п.2.1.1. Інструкції “Про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрах ованими особами внесків на з агальнообов”язкове державн е пенсійне страхування до Пе нсійного фонду України” пере дбачено, що роботодавці - пі дприємства, установи й орган ізації, створені відповідно до законодавства України, не залежно від форм власності, в иду діяльності та господарюв ання, які використовують пра цю фізичних осіб на умовах тр удового договору (контракту) або на інших умовах, передбач ених законодавством є платни ками страхових внесків до Пе нсійного фонду України.

Відповідно до Зако ну України ”Про збір на обов” язкове державне пенсійне стр ахування” та п.4.1.Інструкції “ Про порядок обчислення і спл ати страхувальниками та заст рахованими особами внесків н а загальнообов'язкове держав не пенсійне страхування до П енсійного фонду України”вст ановлюється розмір страхови х внесків на загальнообов”яз кове державне пенсійне страх ування, зокрема для платникі в, зазначених у п.п.2.1.1. п.2.1. Інстру кції - 32 відсотки суми фактич них витрат на оплату праці і 1- 2% від суми доходу у вигляді за робітної плати.

Таким чином, станом на час розгляду справи в суді заборгованість відповідача перед позивачем складає 5723,52 г рн. Дана заборгованість дове дена в судовому засіданні пи сьмовими доказами, а саме: роз рахунками суми страхових вне сків на загальнообов”язкове державне пенсійне страхуван ня, що підлягають сплаті за пе ріод, з лютого 2009 року по травен ь 2009 року, в сумі 5723,52 грн. (а.с.5-12), роз рахунком боргу (а.с.15).

Виходячи з викладен ого, суд вважає вимоги позива ча обґрунтованими, а позов та ким, що підлягає до задоволен ня.

На підставі ст. 124 К онституції України, керуючис ь ст. ст. 158-163, 167 Кодексу адміністр ативного судочиннства Украї ни, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнит и повністю.

Стягнути з Товариств о з обмеженою відповідальніс тю "Укрекспорт-Коломия", вул. С олодка, 7, с.Товмачик, Коломийс ький район, Івано-Франківськ а область, 78250, код ЄДРПОУ 33278795 на к ористь Пенсійного фонду Укр аїни в особі Управління Пенс ійного фонду України в Колом ийському районі, вул. Валова, 4 7,м. Коломия,Коломийський райо н, Івано-Франківська область ,78200, код 20551021 - заборгованість по сплаті страхових внесків в с умі 5723,52 грн.

Відповідно до ст. 186 К одексу адміністративного су дочинства України постанова може бути оскаржена протяго м 10 днів з дня її проголошення , а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до ст. 160 Кодексу адміністрати вного судочинства України - з дня складення в повному обся зі шляхом подачі заяви про ап еляційне оскарження. Апеляці йна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційн е оскарження. Заява про апеля ційне оскарження та апеляцій на скарга подаються до суду а пеляційної інстанції через с уд, який ухвалив оскаржуване судове рішення.

Відповідно до ст.254 Коде ксу адміністративного судоч инства України постанова наб ирає законної сили після зак інчення строку подання заяви про апеляційне оскарження. Я кщо було подано заяву про апе ляційне оскарження, але апел яційна скарга не була подана у строк, встановлений Кодекс ом адміністративного судочи нства України, постанова або ухвала суду першої інстанці ї набирає сили після закінче ння цього строку. У разі подан ня апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасова но, набирає законної сили піс ля закінчення апеляційного р озгляду справи.

Суддя /підпис/ О.В. Басай

Постанова склад ена в повному обсязі 30.04.2010 року.

Дата ухвалення рішення27.04.2010
Оприлюднено03.09.2010
Номер документу9867535
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-453/10/0970

Постанова від 27.04.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

Постанова від 27.04.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

Ухвала від 16.02.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

Постанова від 27.04.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні