Ухвала
від 30.07.2015 по справі 712/8384/15-к
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Справа № 712/8384/15-к

Провадження № 1-кс/712/3339/15

УХВАЛА

місто Черкаси 30 липня 2015 року

Слідчий суддя Соснівського районного суду м.Черкаси ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 ,за участю прокурора прокуратури м. Черкаси ОСОБА_3 , начальника відділення СВ Придніпровського РВ УМВС України в Черкаській області ОСОБА_4 , розглянувши винесене в кримінальному провадженні № 12015250050002510 від 29.07.2015 начальником відділення СВ Придніпровського РВ УМВС України в Черкаській області ОСОБА_4 , і погоджене прокурором прокуратури м. Чекраси ОСОБА_5 клопотання, -

ВСТАНОВИВ:

До Придніпровського РВ в м.Черкаси надійшла заява Голови наглядової ради ПРАТ ЧОП "Агротехсервіс" ( м.Черкаси, вул.Смілянська, 169) - ОСОБА_6 , про те, що в протягом червня 2015 р. посадові особи ТОВ "Агротехсервіс Мошни" ( м.Черкаси, пров.Піщаний, 6) вчинили протиправні дії по незаконному заволодінню земельними паями , які перебувають в користуванні на праві оренди ПРАТ ЧОП "Агротехсервіс", а саме - шляхом подачі підроблених угод про дострокове розірвання договорів оренди з пайовиками та укладання нових з ТОВ "Агротехсервіс Мошни", які було подано та використано для перереєстрації в реєстраційній службі Черкаського районного управління юстиції Черкаської області. Таким чином шляхом вчинення правочинів з використанням підроблених документів, печаток та штампів відбулося протиправне заволодіння майном підприємства.

29.07.2015 відомості про вказане кримінальне правопорушення були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12015250050002510 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 206-2 ч. 1 КК України.

Будучи допитаними щодо обставин кримінального правопорушення член Наглядової ради ПРАТ ЧОП «Агротехсервіс» ОСОБА_7 показала, що ПРАТ ЧОП «Агротехсервіс» є сільськогосподарським підприємством, основним видом діяльності якого є вирощування сільськогосподарської продукції. Протягом багатьох років ПРАТ ЧОП «Агротехсервіс» формує земельний фонд для виконання статутних цілей, в зв`язку з чим співпрацює з власниками земельних ділянок і укладає з ними договори оренди. Колишній директор товариства ОСОБА_8 , діючи умисно, з метою позбавлення майна ПРАТ ЧОП «Агротехсервіс», шляхом подання до органів Реєстраційної служби Черкаського районного управління юстиції Черкаської області підроблених угод про дострокове розірвання договорів оренди, укладених ПРАТ ЧОП «Агротехсервіс» з фізичними особами (орендодавцями) та здійснення державної реєстрації нових договорів оренди, укладених цими ж фізичними особами вже з іншим суб`єктом господарювання, а саме ТОВ «Агротехсервіс Мошни», засновником якого є син ОСОБА_8 ОСОБА_9 , намагається заволодіти більше 150 га с/г земель, які знаходились у користуванні ПРАТ ЧОП «Агротехсервіс».

ПРАТ ЧОП «Агротехсервіс» та його засновники, органи управління буть-яких угод про розірвання договорів оренди земельних ділянок з фізичними особами не укладали і згоди виконавчим органам на їх підписання не надавали, а тому є підстави вважати, що ОСОБА_8 або викрав печатку ПРАТ ЧОП «Агротехсервіс» і скористувався нею для проставлення відтиску на угодах про розірвання договорів оренди, або його син ОСОБА_9 замовив виготовлення нової печатки ПРАТ ЧОП «Агротехсервіс» і вони спільно реалізуючи свій злочинний намір використали її в тих же цілях.

Крім того, встановлено, що до реєстраційної служби Черкаського районного управління юстиції Черкаської області, що розташована за адресою м. Черкаси, вул. Благовісна-Леніна, 269/105,надано близько 50 угод про розірвання договорів оренди укладених фізичними особами з ПРАТ ЧОП «Агротехсервіс», чим спричинено ПРАТ ЧОП «Агротехсервіс» тяжких наслідків у вигляді матеріальних збитків.

30.07.2015 до СВ Придніпровського РВ в м. Черкаси УМВС України в Черкаській області надійшло клопотання голови наглядової ради ПРАТ ЧОП «Агротехсервіс» ОСОБА_6 про звернення до слідчого судді з клопотанням про заборону вчинення реєстраційних дій щодо реєстрації угод про розірвання договорів оренди земельних ділянок, що були укладені між орендарем ПРАТ ЧОП «Агротехсервіс» та орендодавцями фізичними особами та заборонити реєстрацію договорів оренди землі, укладених між орендарем ТОВ «Агротехсервіс Мошни» (м. Черкаси, провул. Піщаний, 6, код 39756865) та орендодавцями фізичними особами.

З метою недопущення проведення подальшої неправомірної реєстрації угод про розірвання договорів оренди земельних ділянок, що були укладені між орендарем ПРАТ ЧОП «Агротехсервіс» та орендодавцями фізичними особами, а також договорів оренди землі, укладених між орендарем ТОВ «Агротехсервіс Мошни» (м. Черкаси, провул. Піщаний, 6, код 39756865) та орендодавцями фізичними особами, слідчий у клопотанні просить суд заборонити вчинення державними реєстраторами Реєстраційної служби Черкаського районного управління юстиції Черкаської області вказаних реєстраційних дій.

В судовому засіданні слідчий та прокурор клопотання повністю підтримали та просили суд його задоволити.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що на даний момент є необхідність у забороні вчинення реєстраційних дій щодо реєстрації угод про розірвання договорів оренди земельних ділянок, що були укладені між орендарем ПРАТ ЧОП «Агротехсервіс» та орендодавцями фізичними особами та реєстрації договорів оренди землі, укладених між орендарем ТОВ «Агротехсервіс Мошни» (м. Черкаси, провул. Піщаний, 6, код 39756865) та орендодавцями фізичними особами.

Керуючись ст. 170 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Задовольнити клопотання.

Заборонити вчинення державними реєстраторами Реєстраційної служби Черкаського районного управління юстиції Черкаської області будь-яких реєстраційних дій щодо реєстрації угод про розірвання договорів оренди земельних ділянок, що були укладені між орендарем ПРАТ ЧОП «Агротехсервіс» (м. Черкаси, вул. Смілянська, 169, код 03563548) та орендодавцями фізичними особами та реєстрації договорів оренди землі, укладених між орендарем ТОВ «Агротехсервіс Мошни» (м. Черкаси, провул. Піщаний, 6, код 39756865) та орендодавцями фізичними особами.

Виконання ухвали покласти на начальника відділення СВ Придніпровського РВ м. Черкаси ОСОБА_4 .

Строк дії ухвали становить 30 діб з моменту її прийняття.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом 5днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя Соснівського районного

суду м. Черкаси ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення30.07.2015
Оприлюднено21.03.2023
Номер документу47819058
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —712/8384/15-к

Ухвала від 17.08.2015

Кримінальне

Апеляційний суд Черкаської області

Поєдинок І. А.

Ухвала від 30.07.2015

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Дерунець О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні