Ухвала
від 30.07.2015 по справі 826/15112/15
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01601, м. Київ, вул. Командарма Каменєва 8, корпус 1 У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

30 липня 2015 року м. Київ № 826/15112/15

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Кобилянський К.М., ознайомившись з позовною заявою і доданими до неї матеріалами

за позовом Дочірнього підприємства «ДІМ ТЕХНІКИ-ОДЕСА» товариства з обмеженою відповідальністю «САТУРН ЛТД» доУповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення тимчасової адміністрації в ПАТ «Комерційний банк «Український фінансовий світ» про зобов'язання вчинити певні дії, ВСТАНОВИВ:

Дочірнє підприємство «ДІМ ТЕХНІКИ-ОДЕСА» товариства з обмеженою відповідальністю «САТУРН ЛТД» звернулось до Окружного адміністративного суду міста Києва із позовною заявою до уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення тимчасової адміністрації в ПАТ «Комерційний банк «Український фінансовий світ», у якій просить суд зобов'язати відповідача зняти заборону обтяження товарів в обороті, що належать дочірньому підприємству «ДІМ ТЕХНІКИ-ОДЕСА» (код ЄДРПОУ 32400648) і знаходяться за адресою: Черкаська область, м. Канів, вул. Леніна, 161, та перебувають в заставі у ПАТ «Комерційний банк «Український фінансовий світ», згідно з витягом з Державного реєстру обтяжень рухомого майна № 47461042 від 20.07.2015 (запис 1).

Відповідно до статті 104 Кодексу адміністративного судочинства України звернення до адміністративного суду відбувається шляхом подання позовної заяви, яка має бути оформлена згідно статті 106 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ознайомившись з позовною заявою, суд встановив, що вона не відповідає вимогам статі 106 Кодексу адміністративного судочинства України.

Відповідно до частини 3 статті 106 Кодексу адміністративного судочинства України, до позовної заяви додаються її копії та копії всіх документів, що приєднуються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб, крім випадків подання адміністративного позову суб'єктом владних повноважень. Суб'єкт владних повноважень при поданні адміністративного позову зобов'язаний додати до позовної заяви доказ надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення відповідачу і третім особам копії позовної заяви та доданих до неї документів.

До позовної заяви позивач надав докази направлення на адресу відповідача позову і доданих до нього документів. Однак, виходячи з того, що дочірнє підприємство «ДІМ ТЕХНІКИ-ОДЕСА» товариства з обмеженою відповідальністю «САТУРН ЛТД» не є суб'єктом владних повноважень, то направлення ним позовної заяви з додатками відповідачу не передбачено. Згідно положень законодавства, позивач зобов'язаний надати до суду копії позовної заяви та всіх документів, що приєднується до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб.

Таким чином позивачу необхідно надати позовну заяву та копії всіх документів, що приєднуються до позовної заяви, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб.

Частиною четвертою статті 106 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що позовна заява підписується позивачем або його представником із зазначенням дати її підписання.

Згідно з частиною п'ятою статті 106 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо позовна заява підписана представником позивача, то у позовній заяві позивач мав зазначити відомості про ім'я представника, його поштову адресу, а також номер засобу зв'язку, адресу електронної пошти (чи про відсутність засобів зв'язку).

Позовну заяву підписано представником дочірнього підприємства «ДІМ ТЕХНІКИ-ОДЕСА» товариства з обмеженою відповідальністю «САТУРН ЛТД» ОСОБА_1, при цьому позивач не вказав у позовній заяві дані представника.

Таким чином, позивачу необхідно вказати дані представника, його поштову адресу, а також номер засобу зв'язку, адресу електронної пошти (чи про відсутність засобів зв'язку).

Відповідно до статті 108 Кодексу адміністративного судочинства України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

Перелічені недоліки повинні бути усунені позивачем до 21.08.2015 шляхом подання до суду з посиланням на реквізити даної ухвали:

- копії позовної заяви та копії всіх документів, що приєднуються до позовної заяви, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб;

- відомостей про ім'я представника, його поштову адресу, а також номер засобу зв'язку, адресу електронної пошти, якщо такі є.

Зазначені документи подати до суду з врахуванням положень частини третьої статті 106 Кодексу адміністративного судочинства України.

Керуючись статтею 108 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд міста Києва, -

УХВАЛИВ:

1. Залишити позовну заяву дочірнього підприємства «ДІМ ТЕХНІКИ-ОДЕСА» товариства з обмеженою відповідальністю «САТУРН ЛТД» без руху.

2. Встановити позивачу строк до 21.08.2015 для усунення недоліків позовної заяви.

3. Попередити позивача про те, що у випадку недотримання вимог ухвали про залишення позовної заяви без руху, позовна заява буде повернута позивачу.

4. Копію даної ухвали надіслати особі, що звернулась із позовною заявою.

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили в порядку, передбаченим статтею 254 Кодексу адміністративного судочинства України. Ухвала може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції, за правилами, встановленими статтями 185-187 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя К.М. Кобилянський

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення30.07.2015
Оприлюднено06.08.2015
Номер документу47843153
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —826/15112/15

Ухвала від 06.07.2017

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Беспалов О.О.

Ухвала від 12.01.2016

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кобилянський К.М.

Ухвала від 08.09.2015

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кобилянський К.М.

Ухвала від 08.09.2015

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кобилянський К.М.

Ухвала від 30.07.2015

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кобилянський К.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні