Ухвала
від 14.03.2013 по справі 909/156/13-г
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

14 березня 2013 р. Справа № 909/156/13-г Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Кобецької С. М., при секретарі судового засідання Атаманчук І. С., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за позовом: Фізичної особи-підприємця Матуляка Олександра Сидоровича,

вул.Пушкіна,2/99,м.Калуш,Калуський район,

Івано-Франківська область,77300

до відповідача: Сільськогосподарського заготівельно-збутового кооперативу "Гуцульщина"

с. Тюдів,Косівський район, Івано-Франківська область,78653

про стягнення заборгованості у сумі 19237,50 грн.

за участю представників сторін:

від позивача: Матуляк Олександр Сидорович - фізична особа-підприємець, свідоцтво Серія ААВ №380376 від 06.02.2012р.,

від відповідача представники не з'явилися.

ВСТАНОВИВ:

Представник відповідача в судове засідання не з'явився. Ухвали суду від 12.02.2013р., 26.02.2013р. з відомостями про дату, час та місце розгляду справи, направлена відповідачу за адресою, вказаною у позовній заяві (с. Тюдів, Косівський район, Івано-Франківська область,78653) повернулись на адресу суду з відміткою на поштовій довідці "за зазначеною адресою не проживає".

Особи, які беруть участь у справі, вважаються повідомленими про час та місце розгляду справи у разі виконання судом вимог ч.1 ст.64, ст. 87 Господарського процесуального кодексу України. За змістом даних норм права, в разі якщо ухвалу про порушення провадження у справі було надіслано за належною адресою (тобто повідомленою суду стороною, а в разі ненадання суду відповідної інформації за адресою вказаною в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців), і не повернуто підприємством зв'язку або повернуто з посиланням на відсутність (вибуття) адресата, відмову від одержання, закінчення строку зберігання поштового відправлення тощо, то вважається, що адресат повідомлений про час та місце розгляду справи судом (п. 3.9.1. Постанови пленуму Вищого господарського суду України "Про деякі питання практики застосування господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції" №18 від 26.12.11р.).

Представник позивача позовні вимоги підтримав та подав суду заяву про зменшення позовних вимог (вх.№4443/13 від 14.03.2013р.), в частинні стягнення з відповідача - Сільськогосподарського заготівельно-збутового кооперативу "Гуцульщина" відсотків за право користування товарним кредитом у сумі 15390 грн.

Враховуючи правила ст.22 Господарського процесуального кодексу України, згідно

яких позивач, до прийняття рішення по справі, має право збільшити або зменшити розмір позовних вимог, суд прийняв до розгляду подану позивачем заяву про зменшення позовних вимог, а спір розглядається, виходячи зі зменшеної ціни позову.

При цьому, суд бере до уваги п.3.10. Постанови пленуму Вищого господарського суду України "Про деякі питання практики застосування господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції" №18 від 26.12.11р., п.14 Інформаційного листа Вищого господарського суду України "Про деякі питання порушені у доповідних записках про роботу господарських судів України у 2009р. щодо застосування норм господарського процесуального кодексу України" від 29.06.10р. №01-08/369, в яких зазначено, що в разі зменшення позовних вимог, якщо його прийнято господарським судом, має місце нова ціна позову, виходячи з якої вирішується спір. При цьому, будь-які підстави припинення провадження у справі, в частині зменшення позовних вимог, у господарського суду відсутні.

Разом з тим, згідно п.1, п.2, ч.1 ст. 77 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд відкладає в межах строків, встановлених статтею 69 цього Кодексу, розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні. Такими обставинами, зокрема, є нез'явлення представника відповідача в судове засідання та витребування нових доказів.

У відповідності до п.4 ч.3 ст. 129 Конституції України основними засадами судочинства є змагальність сторін та свобода в наданні ними суду своїх доказів і у доведеності перед судом їх переконливості.

Оскільки, відповідно до ч.3 ст.4-3 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, створює сторонам та іншим особам, які беруть участь у справі, необхідні умови для встановлення фактичних обставин справи та правильного застосування законодавства, зважаючи на нез'явлення представника відповідача та необхідність витребування нових доказів, суд вважає за правильне, відкласти розгляд справи в судовому засіданні.

Враховуючи викладене вище, керуючись п.4 ч.3 ст. 129 Конституції України, ч.3 ст.4-3, п.1,п.2, ч.1 ст. 77, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Відкласти розгляд справи у судовому засіданні на 28.03.13 о 11:00 год. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Івано-Франківської області за адресою: вул. Шевченка, 16, м. Івано-Франківськ, 76000; кімната/зал № 16.

2. Зобов'язати надати в судове засідання:

позивача

- довідку про включення в Єдиний державний реєстр юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців щодо відповідача, на час розгляду справи, в належним чином засвідченій копії.

відповідача

- відзив на позов і всі документи, що підтверджують заперечення проти позову, копію відзиву направити позивачу;

- докази сплати боргу (письмові пояснення причин несплати);

- довідку про включення в Єдиний державний реєстр юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, на час розгляду справи, в належним чином засвідченій копії.

Представникам сторін з'явитися в судове засідання та, відповідно до ст.28 Господарського процесуального кодексу України, представити суду документальне підтвердження своїх повноважень у справі, а також подати докази в обґрунтування заявлених доводів та заперечень.

Відповідно до вимог ст. 36 Господарського процесуального кодексу України, сторонам письмові докази подати в оригіналі або в належним чином засвідченій копії.

Копію даної ухвали направити рекомендованою кореспонденцією керівнику Сільськогосподарського заготівельно-збутового кооперативу "Гуцульщина" Бойчук І.І.

(Тюдів,Косівський район, Івано-Франківська область,78653).

Суддя С.Кобецька

Виготовлено в КП "Діловодство спеціалізованого суду"


Атаманчук І. С. 14.03.13

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення14.03.2013
Оприлюднено06.08.2015
Номер документу47844256
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —909/156/13-г

Ухвала від 14.03.2013

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Кобецька С. М.

Ухвала від 26.02.2013

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Кобецька С. М.

Рішення від 28.03.2013

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Кобецька С. М.

Ухвала від 12.02.2013

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Кобецька С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні