Ухвала
від 04.12.2012 по справі 5023/9909/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"04" грудня 2012 р. Справа № 5023/9909/11

вх. № 9909/11

Суддя господарського суду Дзюба О.А.

при секретарі судового засідання Шаповалов О.В.

За участю

Ліквідатора - арбітражного керуючого ОСОБА_1, ліцензія від 06.06.12р.

Розглянувши справу за заявою

УПФУ в Московському Районі, м. Харків

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Пеко-НТ", м. Харків

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Харківської області від 24 жовтня 2012 року усунено арбітражного керуючого ОСОБА_2 від виконання обов’язків ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Пеко-НТ"; призначено ліквідатором банкрута - арбітражного керуючого ОСОБА_1, якого зобов'язано виконати ліквідаційну процедуру в повному обсязі, докази надати суду. Також, вказаною ухвалою зобов’язано арбітражного керуючого ОСОБА_2 передати всі матеріали, пов’язані з ліквідаційною процедурою, арбітражному керуючому ОСОБА_1 протягом десяти днів від дати винесення даної ухвали по акту прийому - передачі; розгляд справи відкладено на 04 грудня 2012 року.

До канцелярії суду від ліквідатора надійшла заява (вх№ 19965) про неможливість в повному обсязі виконати ліквідаційну процедуру, оскільки арбітражним керуючим ОСОБА_2 документація пов'язана з ліквідаційною процедурою у справі №5023/9909/11 ліквідатору передана не була.

Також, через канцелярію суду від ліквідатора надійшло клопотання (вх№ 20937) про зобов'язання відповідних державних органів надати відомості про зареєстроване за банкрутом на праві власності майно.

В судовому засіданні ліквідатор пояснив, що з метою виконання вимог суду, а саме закінчення ліквідаційної процедури в повному обсязі, ним направлені запити до Управління держкомзему м. Харкова, Управління ДАІ та КП "Харківське МБТІ, проте на даний час відповідей не отримав. Отже з метою недопущення затягування ліквідаційної процедури та закінчення її у встановлений строк, ліквідатор підтримав своє клопотання про зобов'язання Управління держкомзему м. Харкова, Управління ДАІ та КП "Харківське МБТІ надати відомості щодо зареєстрованого за банкрутом на праві власності майна.

Розглянувши матеріали справи, клопотання ліквідатора про витребування доказів, заслухавши присутнього у засіданні суду ліквідатора, суд зазначає наступне.

У відповідності до ч. 1 ст. 5 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчим актами України.

Згідно ст. 4-1 Господарського процесуального кодексу України, господарські суди розглядаються справи про банкрутство у порядку провадження, передбаченому цим Кодексом, з урахуванням особливостей, встановлених Законом про банкрутство. Тобто, при вирішенні питань процесуального характеру під час розгляду справ про банкрутство господарські суди повинні керуватися Законом і застосовувати ті статті або відповідні частини статей ГПК України, які мають універсальний характер для будь-якої форми судового процесу.

У відповідності до ст. 38 Господарського процесуального кодексу України, сторона або прокурор у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування господарським судом доказів. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує необхідні докази і може уповноважити на одержання таких доказів заінтересовану сторону.

Згідно ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ліквідатор з дня свого призначення приймає до свого відання майно боржника, вживає заходи по забезпеченню його збереження; виконує функції з управління та розпорядження майном банкрута; здійснює інвентаризацію та оцінку майна банкрута згідно з законодавством; вживає заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб; реалізує майно банкрута для задоволення вимог, включених до реєстру вимог кредиторів, у порядку передбаченому цим Законом; здійснює інші повноваження, передбачені цим Законом.

Отже, врахувавши зазначене, з метою здійснення ліквідатором всіх необхідних ліквідаційних заходів для завершення ліквідаційної процедури в повному обсязі, суд дійшов висновку задовольнити клопотання ліквідатора про витребування доказів, які мають суттєве значення для всебічного та повного розгляду справи по суті, та витребувати у Управління держкомзему м. Харкова, Управління ДАІ та КП "Харківське МБТІ надати відомості щодо зареєстрованого за ТОВ "Пеко-НТ" на праві власності майна.

Також, суд вважає за необхідне повторно зобов'язати арбітражного керуючого ОСОБА_2 передати всі матеріали, пов’язані з ліквідаційною процедурою, арбітражному керуючому ОСОБА_1 протягом десяти днів від дати винесення даної ухвали по акту прийому - передачі.

Відповідно до ч. 1 ст. 77 Господарського процесуального кодексу України господарський суд відкладає розгляд справи, коли за якихось обставин вона не може бути вирішена в даному засіданні. Такими обставинами, зокрема, є нез'явлення в засідання представників сторін, інших учасників судового процесу; неподання витребуваних доказів; необхідність витребування нових доказів та інше.

Приймаючи до уваги, що ліквідаційна процедура на цей час не завершена та враховуючи необхідність витребування документів, які мають суттєве значення для всебічного та повного розгляду справи, суд вважає доцільним розгляд справи відкласти.

Керуючись ст.ст. 22-32, 52 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , ст. 38, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Задовольнити клопотання ліквідатора про витребування доказів.

2. Витребувати від Управління держкомзему м. Харкова, Управління ДАІ та КП "Харківське МБТІ документи, стосовно зареєстрованого за ТОВ "Пеко-НТ" (код 31941389) на праві власності майна.

3. Зобов’язати Управління держкомзему м. Харкова, Управління ДАІ та КП "Харківське МБТІ невідкладно, з моменту отримання даної ухвалу надати суду відомості стовно зареєстрованого за ТОВ "Пеко-НТ" (код 31941389) на праві власності майна.

4. Розгляд справи відкласти на "25" грудня 2012 р. о(об) 11:15 м. Харків, пл. Свободи 5 Держпром 8-й під'їзд, к. 107.

5. Повторно зобов'язати арбітражного керуючого ОСОБА_2 передати всі матеріали, пов’язані з ліквідаційною процедурою, арбітражному керуючому ОСОБА_1 протягом десяти днів від дати винесення даної ухвали по акту прийому - передачі.

6. Попередити арбітражного керуючого ОСОБА_2 що, згідно п. 5 ст. 83 Господарського процесуального кодексу України господарський суд, приймаючи рішення, має право стягувати в доход Державного бюджету України з винної сторони штраф у розмірі до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону.

Відповідно до ст. 90 Господарського процесуального кодексу України господарський суд, виявивши при вирішенні господарського спору порушення законності або недоліки в діяльності підприємства, установи, організації, державного чи іншого органу, виносить окрему ухвалу.

7. Дану ухвалу направити ліквідатору, Управлінню держкомзему м. Харкова, Управління ДАІ та КП "Харківське МБТІ, арбітражному керуючому ОСОБА_2

Суддя Дзюба О.А.

Дата ухвалення рішення04.12.2012
Оприлюднено07.08.2015
Номер документу47846814
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5023/9909/11

Ухвала від 30.10.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 17.09.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 18.06.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 10.07.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 09.04.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 06.02.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 25.12.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 04.12.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 06.03.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 08.01.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні