Постанова
від 09.08.2011 по справі 2а-1670/5804/11
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 серпня 2011 року м. ПолтаваСправа № 2а-1670/5804/11

Полтавський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Чеснокової А.О.,

при секретарі - Пшенишному В.С.,

за участю:

представника позивача - ОСОБА_1,

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за адміністративним позовом ОСОБА_2 міжрайонної державної податкової інспекції Полтавської області до Обласного туристичного табору "Горизонт" про припинення юридичної особи, -

В С Т А Н О В И В:

06 липня 2011 року позивач ОСОБА_2 МДПІ звернувся до Полтавського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Обласного туристичного табору "Горизонт" про припинення юридичної особи, посилаючись на те, що відповідач не подає до ОСОБА_2 ОДПІ податкову звітність з квітня 2003 року, що є підставою для звернення податкової інспекції до суду про припинення підприємницької діяльності відповідно до частини другої статті 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців".

Представник позивача в судовому засіданні позовні вимоги підтримав, посилаючись на обставини викладені в позовній заяві.

Відповідач заперечення на позов не надав, в судове засідання не з'явився, причини неявки суду не повідомив, хоча про час та місце розгляду справи повідомлявся завчасно та належним чином, про що свідчить поштове повідомлення, наявне в матеріалах справи.

Судом визнано за можливе розглядати справу за даної явки на підставі доказів, наявних в матеріалах справи, в порядку статті 128 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суд, заслухавши пояснення представника позивача, дослідивши матеріали справи, повно з'ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, об'єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, встановив наступне.

Обласний туристичний табір "Горизонт", зареєстровано ОСОБА_2 РДА Полтавської області, як юридичну особу 07 червня 1995 року та взято на податковий облік ОСОБА_2 МДПІ 10 червня 1995 року.

Згідно частини 1 статті 9 Закону України "Про систему оподаткування" платники податків зобов'язані, зокрема, подавати до державних податкових органів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням податків і зборів (обов'язкових платежів).

В порушення вищевказаного Закону відповідач не подає більше одного року податкові декларації, документи фінансової звітності відповідно до законодавства до органів державної податкової служби.

Право звернення у передбачених законом випадках до судових органів із заявою (позовною заявою) про припинення юридичної особи передбачено для органів державної податкової служби пунктом 17 частини першої статті 11 Закону України "Про державну податкову службу в Україні".

Зазначене положення закріплене також у підпункті 20.1.12 пункту 20.1 статті 20 Податкового кодексу України - органи державної податкової служби мають право у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та припинення підприємницької діяльності фізичною особою-підприємцем та/або про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

Відносини, які виникають у сфері державної реєстрації юридичних осіб, а також фізичних осіб-підприємців регулюються Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців".

Відповідно до статті 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є, неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Відповідно до частини 1 статті 71 Кодексу адміністративного судочинства України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 72 цього Кодексу.

Враховуючи викладені обставини, зокрема той факт, що відповідач протягом періоду, що перевищує один рік, не звітує до податкових органів, дослідивши матеріали справи та оцінивши докази, які є у справі суд прийшов до висновку, що позовні вимоги є обґрунтованими.

Відповідно до частини першої статті 39 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", суд, який постановив рішення про припинення юридичної особи, в день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцем реєстрації юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення щодо припинення юридичної особи.

На підставі викладеного, керуючись статтями 7, 8, 9, 10, 11, 71, 160-163 Кодексу адміністративного судочинства України, -

П О С Т А Н О В И В:

Позовні вимоги ОСОБА_2 міжрайонної державної податкової інспекції до Обласного туристичного табору "Горизонт" про припинення юридичної особи - задовольнити.

Припинити юридичну особу Обласний туристичний табір "Горизонт" (ЄДРПОУ 23278873).

Копію постанови направити державному реєстратору за місцем реєстрації юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстр запису про судове рішення щодо припинення підприємницької діяльності Обласного туристичного табору "Горизонт".

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Постанова може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з дня проголошення постанови з одночасним поданням її копії до суду апеляційної інстанції. У разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Повний текст постанови виготовлено 15 серпня 2011 року.

Суддя А.О. Чеснокова

СудПолтавський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення09.08.2011
Оприлюднено07.08.2015
Номер документу47903349
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1670/5804/11

Постанова від 09.08.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

А.О. Чеснокова

Ухвала від 18.07.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

А.О. Чеснокова

Постанова від 09.08.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Чеснокова А.О.

Ухвала від 07.07.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

А.О. Чеснокова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні