Ухвала
від 26.01.2015 по справі 325/21/15-ц
ПРИАЗОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2/325/53/2015

325/21/15-ц

УХВАЛА

про призначення справи до судового розгляду

та усунення недоліків позовної заяви

26 січня 2015 року Приазовський районний суд Запорізької області у складі головуючого судді Пантилус О.П., при секретарі Орманджи Д.К., провівши в смт.Приазовське Запорізької області попереднє судове засідання у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Новоазовської міської ради Донецької області про визнання права власності на майно в порядку спадкування,

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою судді від 15 січня 2015 року провадження у зазначеній справі відкрито, 26 січня 2015 року проведене попереднє судове засідання.

Згідно довідок підприємства Укрпошти листи на адресу сторін повернуті до суду без відправлення їх адресатам на підставі листа генеральної дирекції УД ППЗ В«УкрпоштаВ» від 22.07.2014 року № 522-31/205 В«Щодо часткового призупинення приймання до пересилань поштових відправленьВ» .

Сторони, які були повідомлені про час і місце попереднього судового засідання позивач - по телефону, а відповідач - шляхом направлення судової повістки, копій ухвали суду про відкриття провадження, позову і доданих до нього документів на електронну адресу Новоазовської міської ради, не з’явилися, про причини неявки суд не повідомили, заяви про відкладення попереднього судового засідання не надали.

Спір між сторонами до судового розгляду не врегульований.

Відповідно до ч.4ст.10 ЦПК суд сприяє всебічному і повному з'ясуванню обставин справи.

В позовній заяві зазначено, що після померлого ОСОБА_2 спадкоємцями є позивач - дочка померлого ОСОБА_1 та дружина померлого - ОСОБА_3, яка відмовилася від прийняття спадщини на користь позивача.

Згідно п.6 ч.2 ст.119 ЦПК позовна заява повинна містити серед інших даних зазначення доказів, що підтверджують кожну обставину, наявність підстав для звільнення від доказування.

Всупереч вимог закону, на підтвердження зазначених вище обставин ОСОБА_1 в позовній заяві не зазначені докази (довідки, інформації та інше про склад сім'ї померлого, про відомих спадкоємців, про відмову певного спадкоємця від спадщини) та відповідно такі докази не додані до позовної заяви.

Згідно ст.64 ЦПК письмовими доказами є будь-які документи акти, довідки, листування службового або особистого характеру або витяги з них, що містять відомості про обставини, які мають значення для справи.

Письмові докази, як правило, подаються в оригіналі, якщо подано копію письмового доказу, суд за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, має право вимагати подання оригіналу.

Всупереч вимог Закону позивачем до позову додані ксерокопії документів, які нею чи іншими особами не засвідчені.

На підставі викладеного суд вважає за необхідне надати позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви, яка подана без додержання вимог статті 119 ЦПК України. А саме, в позовній заяві на підтвердження обставин про наявність чи відсутність інших спадкоємців, відмову їх від спадщини, необхідно зазначити докази, що підтверджують кожну обставину чи наявність підстав для звільнення від доказування.

Окрім того, суд вважає за необхідне запропонувати позивачу надати в судове засідання оригінали документів доданих до позовної заяви, для їх огляду судом, або засвідчені позивачем копії цих документів, для долучення їх до матеріалів справи.

Керуючись ст. ст. 10, 64, 119, 130, 156, 293 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Призначити справу за позовом ОСОБА_1 до Новоазовської міської ради Донецької області про визнання права власності на майно в порядку спадкування, до судового розгляду у відкритому судовому засіданні в приміщенні Приазовського районного суду за адресою смт. Приазовське Приазовського району Запорізької області, вул. Пушкіна, 5 на 15 годину 00 хвилин 02 лютого 2015 року.

Позивачу надати в судове засідання оригінали документів, доданих до позовної заяви, для їх огляду судом, або засвідчені позивачем копії цих документів, для долучення їх до матеріалів справи, в тому числі документи на підтвердження обставин про наявність чи відсутність інших спадкоємців, відмову їх від спадщини.

Позивачу усунути вказані недоліки позовної заяви в п'ятиденний термін з моменту отримання даної ухвали.

Роз'яснити позивачу, що в разі не усунення недоліків позову у встановлений судом строк, відповідно до п.8ч.1ст.207 ЦПК України, позовна заява залишається без розгляду.

В судове засідання викликати сторони та надіслати позивачу копію цієї ухвали для виконання.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Суддя О.П. Пантилус

СудПриазовський районний суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення26.01.2015
Оприлюднено11.08.2015
Номер документу47952991
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —325/21/15-ц

Ухвала від 02.02.2015

Цивільне

Приазовський районний суд Запорізької області

Пантилус О. П.

Ухвала від 26.02.2015

Цивільне

Приазовський районний суд Запорізької області

Пантилус О. П.

Ухвала від 26.01.2015

Цивільне

Приазовський районний суд Запорізької області

Пантилус О. П.

Ухвала від 03.04.2015

Цивільне

Приазовський районний суд Запорізької області

Пантилус О. П.

Рішення від 24.04.2015

Цивільне

Приазовський районний суд Запорізької області

Пантилус О. П.

Рішення від 26.02.2015

Цивільне

Приазовський районний суд Запорізької області

Пантилус О. П.

Ухвала від 15.01.2015

Цивільне

Приазовський районний суд Запорізької області

Пантилус О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні