Постанова
від 22.07.2009 по справі 15/28-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

15/28-б

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  міста КИЄВА01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б     тел.230-31-34

 

ПОСТАНОВА

іменем України

про визнання боржника банкрутом

22.07.2009

справа № 15/28-б

За заявою                Білоцерківської об'єднаної державної податкової інспекції

до                              Товариства з обмеженою відповідальністю «Укрімпекс-2000»

про                            визнання банкрутом

                                                                                                Суддя Хоменко М.Г.

Представники:

від ініціюючого кредитора               Пилипенко М.І.

від боржника                                      не з'явились

розпорядник майна                            арбітражний керуючий Гусар І.О.

від ДП "Обслуговування

повітряного руху України"               Кирилюк І.В.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Заявник звернувся до Господарського суду міста Києва з заявою про порушення справи про банкрутство боржника, оскільки останній неспроможний сплатити борг.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 21.01.2009 порушено провадження у справі № 15/28-б.

 19.02.2009 Господарським судом міста Києва винесено ухвалу підготовчого засідання у справі № 15/28-б, якою призначено розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Гусара Івана Олексійовича.

 26.05.2009 Господарським судом міста Києва винесено ухвалу попереднього засідання у справі № 15/28-б, якою затверджено реєстр вимог кредиторів боржника на загальну суму 1 144 747,08 грн.

 До Господарського суду міста Києва надійшла заява розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю «Укрімпекс-2000»арбітражного керуючого Гусара І.О. про припинення процедури розпорядження майном боржника та повноважень розпорядника майна боржника, визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором боржника арбітражного керуючого Гусара Івана Олексійовича. До клопотання додано протокол № 1 спільного засідання кредиторів та комітету кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю «Укрімпекс-2000»від 15.06.2009, на якому обрано комітет кредиторів боржника та вирішено доручити арбітражному керуючому від імені комітету кредиторів звернутися до Господарського суду міста Києва з клопотанням про припинення процедури розпорядження майном боржника та повноважень розпорядника майна боржника, визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором боржника арбітражного керуючого Гусара І.О.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 01.07.2009 призначено розгляд справи у судовому засіданні на 22.07.2009.

У судове засідання, призначене на 22.07.2009, представник боржника не з'явився, хоча учасники провадження у справі були належним чином повідомлені про дату, час та місце слухання справи. Про причини неявки представника боржника суд не повідомлений. 22.07.2009 до початку судового засідання будь-яких заяв чи клопотань від боржника через канцелярію суду не надходило.

У судовому засіданні 22.07.2009 розглянуто заяву розпорядника майна  Товариства з обмеженою відповідальністю «Укрімпекс-2000»арбітражного керуючого Гусара І.О. про припинення процедури розпорядження майном боржника та повноважень розпорядника майна боржника, визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором боржника арбітражного керуючого Гусара Івана Олексійовича та досліджено доданий до неї протокол № 1 спільного засідання кредиторів та комітету кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю «Укрімпекс-2000»від 15.06.2009.

У судовому засіданні присутні представники кредиторів підтримали зазначену заяву розпорядника майна.

Відповідно до ч. 1 ст. 22 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»у випадках, передбачених цим Законом, господарський суд приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру.

       Згідно з ч. 8 ст. 16 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

       З матеріалів справи вбачається, що майна боржника недостатньо для задоволення вимог кредиторів, тому у суду є підстави для визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

Відповідно до ч. 1 ст. 24 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»у постанові про визнання боржника банкрутом господарський суд відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора в порядку, передбаченому для призначення керуючого санацією. Господарський суд має право призначити ліквідатором особу, яка виконувала повноваження розпорядника майна або (та) керуючого санацією боржника.

За таких обставин, суд вважає за доцільне задовольнити клопотання комітету кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю «Укрімпекс-2000»щодо призначення ліквідатором боржника арбітражного керуючого Гусара І.О.

На підставі викладеного, керуючись ч. 8 ст. 16, ст.ст. 22-24 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», суд

П О С Т А Н О В И В:

1. Визнати банкрутом Товариство з обмеженою відповідальністю "Укрімпекс-2000" (03057, м. Київ, вул. Металістів, 17, к. 401, код ЄДРПОУ 30931631).

2. Припинити процедуру розпорядження майном.

3. Відкрити ліквідаційну процедуру.

4.Призначити ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Гусара Івана Олексійовича (ліцензія Державного департаменту з питань банкрутства серії АВ № 307316, видана 06.03.2007; ідентифікаційний номер 2771607693).

5. Підприємницьку діяльність банкрута завершити.

                   6. Зобов'язати ліквідатора у п'ятиденний строк з дня прийняття постанови про визнання боржника банкрутом подати до офіційного друкованого органу Верховної Ради України чи Кабінету Міністрів України оголошення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Відомості про визнання боржника банкрутом і про відкриття ліквідаційної процедури повинні містити: найменування та інші реквізити боржника, визнаного банкрутом, найменування господарського суду, в провадженні якого знаходиться справа про банкрутство, дату прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, відомості про ліквідатора.

        7. Зобов'язати ліквідатора надати суду докази публікації оголошення в офіційному друкованому органі про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури протягом двох тижнів з моменту опублікування (оригінал примірника газети).

   8. Скасувати арешт, накладений на майно банкрута, чи інші обмеження щодо розпорядження майном банкрута. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

9. Строк виконання всіх грошових зобов'язань вважати таким, що настав з 22.07.2009.

10. Припинити нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій по всіх видах заборгованості банкрута з 22.07.2009.

      11. Припинити повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном з 22.07.2009.

    12. Зобов'язати ліквідатора надати суду ліквідаційний баланс банкрута та звіт ліквідатора до 22.07.2010. Звіт ліквідатора повинен містити: докази вчинення належних дій ліквідатором по виявленню активів та пасивів боржника, встановлення неможливості відновлення платоспроможності боржника внаслідок вжитих ліквідатором заходів, встановлення неможливості задоволення визначених за звітом ліквідатора вимог кредиторів та необхідності у зв'язку з цим ліквідації боржника. До звіту ліквідатора повинні додаватись письмові пояснення та докази проведення ліквідаційної процедури, реєстр вимог кредиторів (в разі наявності кредиторів) з урахуванням вимог ініціюючого кредитора, докази наявності активів боржника, докази вчинення ліквідатором дій по встановленню грошових вимог кредиторів,  державних реєстраторів заборон рухомого та нерухомого майна, тощо.

     13. Копію постанови направити учасникам провадження у справі та державному реєстратору за місцезнаходженням боржника.

           14. Копію постанови для відома направити в Прокуратуру м. Києва, ДПА у  м. Києві, м. Київ, вул. Шолуденка, 33/19 (Управління по забезпеченню оперативно-правового супроводження матеріалів ДПС в судових установах УПМ ДПА у м. Києві).

           Суддя                                                                                             М.Г. Хоменко

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення22.07.2009
Оприлюднено05.10.2009
Номер документу4797355
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —15/28-б

Ухвала від 13.04.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 04.04.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 26.10.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 06.10.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Постанова від 03.02.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Постанова від 22.07.2009

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 12.11.2007

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні