Постанова
від 03.02.2010 по справі 15/28-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел.230-31-34

ПОСТАНОВА

іменем України

про визнання боржника банк рутом

03.02.2010 справа № 15/28-б

За заявою Держав ної податкової інспекції у Д еснянському районі м. Києва

до Това риства з обмеженою відпові дальністю "Шепрос"

про визнан ня банкрутом

Суддя

Представники:

від ініціюючого кредитора - Литвинчук В.О.

від боржника - не з"явилися

від Київського міського

центру зайнятості - Хименко І.В.

розпорядник майна - не з"явився

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Заявник звернувся до Господарського суду міста Ки єва з заявою про порушення сп рави про банкрутство боржник а, оскільки останній неспром ожний сплатити борг.

Ухвалою Господарського су ду міста Києва від 24.11.2008 порушен о провадження у справі № 15/28-б.

09.12.2008 Господарським судом міс та Києва винесено ухвалу під готовчого засідання у справ і № 15/28-б, якою визнано розмір ви мог кредитора - Державної под аткової інспекції у Деснянсь кому районі м. Києва, який пода в заяву про порушення справи про банкрутство Товариств а з обмеженою відповідальн істю "Шепрос", в сумі 1 368 874,03 грн., пр изначено розпорядником майн а арбітражного керуючого Гусара Івана Олексійовича .

22.04.2009 Господарським судом міс та Києва винесено ухвалу поп ереднього засідання у справі № 15/28-б, якою затверджено реєст р вимог кредиторів боржника на загальну суму 1 395 462,14 грн.

До Господарського суду міс та Києва надійшло клопотання голови комітету кредиторів Товариства з обмеженою в ідповідальністю "Шепрос" про визнання боржника банкрутом , відкриття ліквідаційної пр оцедури та призначення лікві датором банкрута арбітражно го керуючого Константінов а Ігора Михайловича. До кло потання додано протокол № 1 сп ільного засідання кредиторі в та комітету кредиторів То вариства з обмеженою відпо відальністю "Шепрос" від 25.02.2009, н а якому вирішено звернутись з клопотанням до Господарсь кого суду міста Києва про виз нання боржника банкрутом, ві дкриття ліквідаційної проце дури та призначення ліквідат ором боржника арбітражного к еруючого Константінова Іг ора Михайловича.

Ухвалою Господарського су ду міста Києва від 11.01.2010 признач ено розгляд справи у судовом у засіданні на 03.02.2010.

У судовому засіданні 03.02.2010 ро зглянуто клопотання голови к омітету кредиторів Товари ства з обмеженою відповіда льністю "Шепрос" про визнання боржника банкрутом, відкрит тя ліквідаційної процедури т а призначення ліквідатором б анкрута арбітражного керуюч ого Константінова Ігора Ми хайловича та досліджено до даний до нього протокол № 1 спі льного засідання кредиторів та комітету кредиторів Тов ариства з обмеженою відпов ідальністю "Шепрос" від 25.02.2009.

У судовому засіданні прису тні учасники провадження у с праві підтримали зазначене к лопотання.

Відповідно до ч. 1 ст. 22 Закону України «Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом»у випадках, передбачених цим З аконом, господарський суд пр иймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкри ває ліквідаційну процедуру.

Згідно з ч. 8 ст. 16 Закону Украї ни «Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом»до компет енції комітету кредиторів на лежить прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про визна ння боржника банкрутом і від криття ліквідаційної процед ури.

З матеріалів справи вбачає ться, що майна боржника недос татньо для задоволення вимог кредиторів, тому у суду є підс тави для визнання боржника б анкрутом та відкриття ліквід аційної процедури.

Відповідно до ч. 1 ст. 24 Закону України «Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом»у постанові про визнання боржн ика банкрутом господарський суд відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквіда тора в порядку, передбаченом у для призначення керуючого санацією.

За таких обставин, суд вважа є за доцільне задовольнити к лопотання голови комітету кр едиторів Товариства з об меженою відповідальністю "Ше прос" щодо призначення лікві датором боржника арбітражно го керуючого Константінов а Ігора Михайловича.

На підставі викладеного, ке руючись ч. 8 ст. 16, ст.ст. 22-24 Закону України «Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом», с уд

П О С Т А Н О В И В :

1. Визнати банкрутом Товариство з обмеженою від повідальністю "Шепрос" (02094, м. Ки їв, вул. Магнітогорська, 1-А, ко д ЄДРПОУ 31310889).

2. Припинити процедуру розпо рядження майном.

3. Відкрити ліквідаційну про цедуру.

4. Призначити ліквідатором б анкрута арбітражного керуюч ого Константінова Ігоря Ми хайловича (ліцензія серії НОМЕР_1 від 06.02.2006)

5. Підприємницьку діяльніст ь банкрута завершити.

6. Зобов' язати ліквідатор а у п' ятиденний строк з дня п рийняття постанови про визна ння боржника банкрутом подат и до офіційного друкованого органу Верховної Ради Україн и чи Кабінету Міністрів Укра їни оголошення про визнання боржника банкрутом і відкрит тя ліквідаційної процедури. Відомості про визнання бо ржника банкрутом і про відкр иття ліквідаційної процедур и повинні містити: найменува ння та інші реквізити боржни ка, визнаного банкрутом, найм енування господарського суд у, в провадженні якого знаход иться справа про банкрутство , дату прийняття господарськ им судом постанови про визна ння боржника банкрутом і від криття ліквідаційної процед ури, відомості про ліквідато ра.

7. Зобов' язати ліквідато ра надати суду докази публік ації оголошення в офіційному друкованому органі про визн ання боржника банкрутом та в ідкриття ліквідаційної проц едури протягом двох тижнів з моменту опублікування (ор игінал примірника газети).

8. Скасувати арешт, накладе ний на майно банкрута, чи інші обмеження щодо розпорядженн я майном банкрута. Накладенн я нових арештів або інших обм ежень щодо розпорядження май ном банкрута не допускається .

9. Строк виконання всіх грош ових зобов' язань вважати та ким, що настав з 03.02.2010.

10. Припинити нарахування не устойки (штрафу, пені), процент ів та інших економічних санк цій по всіх видах заборгован ості банкрута з 03.02.2010.

11. Припинити повноваження о рганів управління банкрута щ одо управління банкрутом та розпорядження його майном з 03.02.2010.

12. Зобов' язати ліквідатор а надати суду ліквідаційний баланс банкрута та звіт лікв ідатора до 03.02.2011 Звіт лі квідатора повинен містити: д окази вчинення належних дій ліквідатором по виявленню ак тивів та пасивів боржника, вс тановлення неможливості від новлення платоспроможності боржника внаслідок вжитих л іквідатором заходів, встанов лення неможливості задоволе ння визначених за звітом лік відатора вимог кредиторів та необхідності у зв' язку з ци м ліквідації боржника. До зві ту ліквідатора повинні додав атись письмові пояснення та докази проведення ліквідаці йної процедури, реєстр вимог кредиторів (в разі наявності кредиторів) з урахуванням ви мог ініціюючого кредитора, д окази наявності активів борж ника, докази вчинення ліквід атором дій по встановленню г рошових вимог кредиторів, де ржавних реєстраторів заборо н рухомого та нерухомого май на, тощо.

13. Копію постанови направит и учасникам провадження у сп раві, у тому числі ліквідатор у.

14. Копію постанови для відом а направити в Прокуратуру м. К иєва, ДПА у м. Києві, м. Ки їв, вул. Шолуденка, 33/19 (Управлін ня по забезпеченню оперативн о-правового супроводження ма теріалів ДПС в судових устан овах УПМ ДПА у м. Києві), Держав ну податкову інспекцію за мі сцем знаходження боржника та державному реєстратору за м ісцемзнаходженням боржника .

Суддя М.Г. Хоменко

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення03.02.2010
Оприлюднено10.11.2010
Номер документу8370716
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —15/28-б

Ухвала від 13.04.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 04.04.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 26.10.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 06.10.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Постанова від 03.02.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Постанова від 22.07.2009

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 12.11.2007

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні