Ухвала
від 05.12.2014 по справі п/811/3561/14
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- У Х В А Л А

05 грудня 2014 року Справа № П/811/3561/14

Кіровоградський окружний адміністративний суд судді Кармазиної Т.М., розглянувши у порядку письмового провадження справу за адміністративним позовом приватного підприємства "Теплоенергоефект" до Кіровоградської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Кіровоградській області про визнання протиправними і скасування податкових повідомлень-рішень, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з позовом, в якому просить визнати протиправними та скасувати податкові повідомлення-рішення від 03 жовтня 2014 року №0001592202, №0001602202.

Ухвалою суду від 28.11.2014р. зупинено провадження у справі для надання додаткових доказів, а саме належним чином завірених копій первинних бухгалтерських документів щодо господарських взаємовідносин позивача з ПП "Глобал Торг", ПП "Артсіті", ПП "Віста-Торг", ПП "Інтеко-Трейд", ТОВ "Авесбуд", ТОВ НВО "Курс", ТОВ "Гєніус"; докази розрахунків, зберігання та подальшого використання отриманих від даних контрагентів товарів, послуг, робіт.

Представником позивача через канцелярію суду подано клопотання про продовження процесуального строку зупинення провадження у справі у зв'язку з необхідністю додаткового часу для надання доказів. Крім того, просив дане клопотання розглянути в порядку письмового провадження. Представник відповідача не заперечував проти задоволення даного клопотання.

У відповідності до ч.5 ст.156 КАС України, провадження у справі поновлюється за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або за ініціативою суду, якщо відпадуть обставини, які були підставою для зупинення провадження.

Згідно з вимогами частин 4, 5 статті 11 КАС України суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи. Суд повинен запропонувати особам, які беруть участь у справі, подати докази або з власної ініціативи витребувати докази, яких, на думку суду, не вистачає.

Відповідно до ч.2 ст.69 КАС України суд може запропонувати надати додаткові докази або витребувати додаткові докази за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або з власної ініціативи.

Згідно ч.3 ст.79 КАС України письмові докази, які витребовує суд, надсилаються безпосередньо до адміністративного суду.

Відповідно ч.1 ст.71 КАС України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються їх вимоги і заперечення, крім випадків, встановлених ст.72 цього Кодексу.

На підставі викладеного, з огляду на ненадання позивачем у повному обсязі доказів, витребуваних ухвалою суду від 28.11.2014 року, суд вважає за доцільне повторно зобов'язати ТОВ "Теплоенергоефект" надати до суду: належним чином завірені копії первинних бухгалтерських документів щодо господарських взаємовідносин позивача з ПП "Глобал Торг", ПП "Артсіті", ПП "Віста-Торг", ПП "Інтеко-Трейд", ТОВ "Авесбуд", ТОВ НВО "Курс", ТОВ "Гєніус", докази розрахунків, зберігання та подальшого використання отриманих від даних контрагентів товарів, послуг, робіт, а строк зупинення провадження у справі продовжити.

Статтею 14 КАС України передбачено, що постанови та ухвали суду в адміністративних справах, що набрали законної сили, є обов'язковими до виконання на всій території України. Невиконання судових рішень тягне за собою відповідальність, встановлену законом.

Керуючись ч.2 ст.69, ст.ст.65, 71, п.4 ч.2 ст.156, ст.ст.160, 165 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Продовжити процесуальний строк встановлений ухвалою Кіровоградського окружного адміністративного суду від 28 листопада 2014 року про зупинення провадження у справі №П/811/3561/14 за адміністративним позовом приватного підприємства "Теплоенергоефект" до Кіровоградської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Кіровоградській області про визнання протиправними і скасування податкових повідомлень-рішень, до 12 січня 2015 року.

Призначити розгляд питання про поновлення провадження у справі та продовження судового розгляду на 12 січня 2015 року о 14:00 год. у приміщенні Кіровоградського окружного адміністративного суду за адресою: 25006, м.Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 40, 6 поверх в залі судового засідання №5.

Зобов'язати позивача надати до суду у строк до 12 січня 2015 року належним чином завірені копії первинних бухгалтерських документів щодо господарських взаємовідносин позивача з ПП "Глобал Торг", ПП "Артсіті", ПП "Віста-Торг", ПП "Інтеко-Трейд", ТОВ "Авесбуд", ТОВ НВО "Курс", ТОВ "Гєніус"; докази розрахунків, зберігання та подальшого використання отриманих від даних контрагентів товарів, послуг, робіт.

Ухвала суду в частині зупинення провадження у справі може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Кіровоградський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги у 5-денний строк з дня її проголошення, з одночасним надісланням копії апеляційної скарги до суду апеляційної інстанції.

В іншій частині ухвала суду оскарженню не підлягає.

Cуддя підпис

З оригіналом згідно:

Суддя Кіровоградського окружного

адміністративного суду Т.М. Кармазина

СудКіровоградський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення05.12.2014
Оприлюднено10.08.2015
Номер документу47993205
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —п/811/3561/14

Ухвала від 20.10.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Цвіркун Ю.І.

Ухвала від 10.06.2015

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Чабаненко С.В.

Ухвала від 25.09.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Цвіркун Ю.І.

Ухвала від 08.07.2015

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Чабаненко С.В.

Постанова від 12.01.2015

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Т.М. Кармазина

Ухвала від 05.12.2014

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Т.М. Кармазина

Ухвала від 28.11.2014

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Т.М. Кармазина

Постанова від 12.01.2015

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Т.М. Кармазина

Ухвала від 28.10.2014

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Т.М. Кармазина

Ухвала від 17.10.2014

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Т.М. Кармазина

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні