Ухвала
від 05.08.2015 по справі 921/774/15-г/4
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"05" серпня 2015 р. Справа № 921/774/15-г/4 УХВАЛА

про порушення провадження по справі

Суддя Бурда Н.М. розглянувши матеріали

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Албаніс", вул. Вояків УПА 2, с. Петриків, Тернопільський р-н., Тернопільська область

до Петриківської сільської ради, вул. Шептицького, 118-а, с. Петриків, Тернопільський район, Тернопільська область

про визнання незаконним та скасування рішення Петриківської сільської ради №849 від 09.08.2013р., визнання неправомірними та незаконними дій Петриківського сільського голови Лазорка Р.В. та зобов'язання Петриківського сільського голови Лазорка Р.В. затвердити технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для обслуговування будівель та споруд автокемпінгу "Братіслава" фірми "Албаніс" за адресою : с. Петриків, вул. Вояків УПА, №2

визнав подані матеріали достатніми для прийняття позовної заяви в частині вимог про визнання незаконним та скасування рішення Петриківської сільської ради №849 від 09.08.2013р.

У прийнятті позовних вимог про визнання неправомірними та незаконними дій Петриківського сільського голови Лазорка Р.В. та зобов'язання Петриківського сільського голови Лазорка Р.В. затвердити технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для обслуговування будівель та споруд автокемпінгу "Братіслава" фірми "Албаніс" за адресою: с. Петриків, вул. Вояків УПА, №2 слід відмовити на підставі п.1 ст.62 ГПК України, враховуючи при цьому те, що:

- ч. 3 ст. 22 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" передбачено, що місцеві господарські суди розглядають справи, що виникають з господарських правовідносин, а також інші справи, віднесені процесуальним законом до їх підсудності;

- за ст. 12 ГПК України господарським судам підвідомчі справи у спорах, що виникають, зокрема, при укладанні, зміні, розірванні і виконанні договорів, у тому числі щодо приватизації майна, та з інших підстав, крім спорів, що виникають з публічно-правових відносин та віднесені до компетенції Конституційного Суду України та адміністративних судів;

- отже, господарським судам підвідомчі справи, коли склад учасників спору відповідає ст. 1 ГПК України, а правовідносини, щодо яких виник спір, носять господарський характер.

Вирішення спорів фізичних та юридичних осіб з органами державної влади - суб'єктами владних повноважень щодо оскарження його рішень (нормативно-правових актів, чи правових актів індивідуальної дії), дії чи бездіяльності належить до юрисдикції адміністративних судів відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 17 КАС України.

- ст. 3 КАС України зазначає, що суб'єкт владних повноважень - це органи державної влади, орган місцевого самоврядування, їхні посадові чи службові особи, інший суб'єкт при здійсненні ними владних управлінських функцій на основі законодавства, в тому числі на виконання делегованих повноважень;

- необхідною та єдиною ознакою суб'єкта владних повноважень є здійснення цим суб'єктом владних управлінських функцій, при цьому ці функції повинні здійснюватись суб'єктом саме у тих правовідносинах, у яких виник спір;

- з огляду на те, що сільський голова є головною посадовою особою відповідного органу місцевого самоврядування, повноваження якого, необхідні для здійснення завдань і функцій місцевого самоврядування на території села, надані йому у відповідності до Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" від 21 травня 1997 р. (з наступними змінами і доповненнями), а тому спори про визнання неправомірними та незаконними його (сільського голови) дій та зобов'язання їх вчинити в межах наданих йому законом повноважень підлягають розгляду в порядку адміністративного судочинства.

Відповідно до ч. 3 ст. 58 ГПК України не допускається об'єднання в одне провадження кількох вимог, які належить розглядати в порядку різного судочинства, якщо інше не встановлено законом.

Згідно п. 1 ч. 1 ст. 62 ГПК України суддя відмовляє у прийнятті позовної заяви, якщо заява не підлягає розгляду в господарських судах України.

У зв'язку із наведеним та враховуючи положення ст.ст. 1,12 ГПК України, позовна заява в цій частині не підлягає розгляду в господарських судах.

Відповідно до статей 27, 62 п. 1, 64, 65 Господарського процесуального кодексу України, суддя

УХВАЛИВ:

1. Порушити провадження у справі та прийняти позовну заяву до розгляду в частині вимог про визнання незаконним та скасування рішення Петриківської сільської ради №849 від 09.08.2013р.

2. В частині вимог про визнання неправомірними та незаконними дій Петриківського сільського голови Лазорка Р.В. та зобов'язання Петриківського сільського голови Лазорка Р.В. затвердити технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для обслуговування будівель та споруд автокемпінгу "Братіслава" фірми "Албаніс" за адресою: с. Петриків, вул. Вояків УПА, №2 у прийнятті позовної заяви відмовити на підставі п.1 ст. 62 ГПК України.

3 . Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Ліштабу Григорія Васильовича, вул. Котляревського, 13 , кв. 25, м. Тернопіль.

4. Розгляд справи призначити на "20" серпня 2015 р. о 10:40 год.

5. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду, який знаходиться за адресою м. Тернопіль, вул. Князя Острозького, 14,а, зал судових засідань № 1, 4 поверх.

6. Зобов'язати сторони подати в засідання:

Позивача:

- докази придбання у власність гр. Ліштабою Г.В. земельної ділянки площею 0,1137га;

- витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців про знаходження у ньому позивача станом на день заявлення позову.

Відповідача :

- обґрунтований та документально підтверджений відзив на позов;

- матеріали, на підставі яких прийнято оспорюване рішення №849 від 09.08.2013р. Третій особі:

- письмові пояснення по суті поданого позову.

Суддя Н.М. Бурда

У відповідності до ч.2 ст.36 ГПК України, письмові докази подаються в оригіналі або належним чином засвідченій копії.

Витребувані судом документи подавати в канцелярію з супровідним листом до дня слухання справи.

Представникам сторін мати при собі належним чином оформлені повноваження (довіреність тощо), та документ, що підтверджує особу (паспорт).

Довідки про рух справи надаються Державним підприємством "Інформаційні судові системи" за тел. 0-352-52-05-73.

СудГосподарський суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення05.08.2015
Оприлюднено11.08.2015
Номер документу48002097
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —921/774/15-г/4

Ухвала від 01.10.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Бурда Н.М.

Ухвала від 21.09.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Бурда Н.М.

Ухвала від 27.08.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Бурда Н.М.

Ухвала від 05.08.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Бурда Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні