Ухвала
від 05.08.2015 по справі 410/10/1570
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 410/10/1570

УХВАЛА

05 серпня 2015 року м. Одеса

Одеський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Самойлюк Г.П., розглянувши в порядку письмового провадження подання першого Приморського відділу державної виконавчої служби Одеського міського управління юстиції про видачу дублікату виконавчого листа, виданого Одеським окружним адміністративним судом у адміністративній справі за позовом управління Пенсійного фонду України в Приморському районі м. Одеси до товариства з обмеженою відповідальністю виробничо-комерційної фірми “БСК” про стягнення заборгованості з відшкодування пільгових пенсій,-

В С Т А Н О В И В:

Постановою Одеського окружного адміністративного суду від 09.08.2010 р. адміністративний позов управління Пенсійного фонду України в Приморському районі м. Одеси до Товариства з обмеженою відповідальністю виробничо-комерційної фірми “БСК” про стягнення заборгованості з відшкодування пільгових пенсій задоволено в повному обсязі.

Виконавчий лист по адміністративній справі було направлено рекомендованою кореспонденцією та 09.11.2010р. отримано представником управління Пенсійного фонду України в Приморському районі м. Одеси, про що свідчить повідомлення про вручення поштового відправлення.

27.07.2015 року за вхідним № 18771/15 до суду надійшло подання першого Приморського відділу державної виконавчої служби Одеського міського управління юстиції про видачу дублікату виконавчого листа.

Першим Приморським відділом державної виконавчої служби Одеського міського управління юстиції у поданні в обґрунтування своїх вимог зазначено, що з незалежних від нього причин виконавчий лист по стягненню суми боргу за рішенням суду було втрачено в процесі поштової пересилки, у зв'язку з чим просить суд видати дублікат.

Представник стягувача в судове засідання не з'явився, просив розглянути заяву за його відсутності у порядку письмового провадження.

Боржник у судове засідання не з'явився, про дату, час та місце судового засідання повідомлявся належним чином, будь-яких клопотань про відкладення розгляду заяви, або заяви про розгляд справи за його відсутності до суду не надходило.

Враховуючи зазначені обставини, відповідно до положень ч.6 ст.128 Кодексу адміністративного судочинства України та на підставі ухвали суду розгляд справи проведено у письмовому провадженні.

Розглянувши подані документи та матеріали, з'ясувавши фактичні обставини, на яких ґрунтуються заявлені вимоги, оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду заяви і вирішення її по суті, суд встановив наступне.

Стягувачем було подано на примусове виконання до першого Приморського відділу державної виконавчої служби Одеського міського управління юстиції виконавчий лист № 2а-410/10/1570 від 08.11.2010 р.

Згідно довідки першого Приморського відділу державної виконавчої служби Одеського міського управління юстиції від 13.07.2015 р. (вих. № В-14/18044) станом на теперішній час оригінал виконавчого листа на виконанні у першому Приморському відділі державної виконавчої служби Одеського міського управління юстиції відсутній, оскільки був втрачений в ході поштової пересилки.

Судом встановлено, що на час розгляду заяви сума боргу товариством з обмеженою відповідальністю виробничо-комерційною фірмою “БСК” самостійно не погашена.

Відповідно до ч. 1 ст. 260 КАС України замість втраченого оригіналу виконавчого листа адміністративний суд, який видав виконавчий лист, за заявою стягувача або поданням державного виконавця може видати його дублікат.

Відповідно до положень ст. ст. 260, 261 КАС України суд розглядає заяву про видачу дубліката виконавчого листа в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням стягувача та осіб які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає розгляду справи.

Судом встановлено, що стягувачем вживались заходи щодо встановлення місцезнаходження виконавчого документа, але з причин незалежних від нього виконавчий документ було втрачено. На момент звернення до суду борг за виконавчим документом не стягнуто в примусовому порядку, та не погашено боржником самостійно.

З урахуванням встановленого в ході розгляду справи, керуючись зазначеними вище приписами КАС України, суд дійшов висновку, що подання першого Приморського відділу державної виконавчої служби Одеського міського управління юстиції про видачу дублікату виконавчого листа, виданого Одеським окружним адміністративним судом у адміністративній справі за позовом управління Пенсійного фонду України в Приморському районі м. Одеси до Товариства з обмеженою відповідальністю виробничо-комерційної фірми “БСК” про стягнення заборгованості з відшкодування пільгових пенсій підлягає задоволенню, оскільки борг за виконавчим документом не погашено.

Керуючись ст.ст. 160, 165, 260 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

Подання першого Приморського відділу державної виконавчої служби Одеського міського управління юстиції про видачу дублікату виконавчого листа, виданого Одеським окружним адміністративним судом у адміністративній справі за позовом управління Пенсійного фонду України в Приморському районі м. Одеси до Товариства з обмеженою відповідальністю виробничо-комерційної фірми “БСК” про стягнення заборгованості з відшкодування пільгових пенсій – задовольнити.

Видати дублікат виконавчого листа № 2-а-410/10/1570 від 08.11.2010р. у адміністративній справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в Приморському районі м. Одеси до Виробничо-комерційної фірми „БСК” товариства з обмеженою відповідальністю про стягнення заборгованості у розмірі 322, 19 грн.

Ухвала може бути оскаржена до Одеського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі апеляційної скарги в 5-ти денний строк з дня отримання ухвали. Апеляційна скарга подається до Одеського апеляційного адміністративного суду через Одеський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Одеського апеляційного адміністративного суду.

Суддя                               Г.П.Самойлюк

Дата ухвалення рішення05.08.2015
Оприлюднено12.08.2015
Номер документу48056221
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —410/10/1570

Ухвала від 25.08.2015

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Єфіменко К. С.

Ухвала від 20.01.2010

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Іванов Е. А.

Ухвала від 05.08.2015

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Самойлюк Г. П.

Постанова від 13.08.2010

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Іванов Е. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні