Ухвала
від 12.11.2013 по справі 909/1221/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

12 листопада 2013 р. Справа № 909/1221/13

Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Матуляк П. Я. , при секретарі судового засідання Юрчак С. Л., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю Торговий Дім "СВІТ СР", вул. Шашкевича, 29,смт.Новий Яричів,Кам''янка-Бузький район, Львівська область,80465

до відповідача-1: Управління Державної казначейської служби України в Надвірнянському районі Івано-Франківської області, 78400, майдан Шевченка,3 м.Надвірна.

до відповідача-2: Відділу освіти Надвірнянської РДА вул.Грушевського, 18,м.Надвірна,Надвірнянський район, Івано-Франківська область,78400

про стягнення заборгованості у сумі 30 668,00 грн.

за участю представників сторін:

Від позивача : Прійма А.В, довіреність № 2907/1 від 29.07.13.

Від відповідачів представники не з"явилися.

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю Торговий Дім "СВІТ СР" звернулося до господарського суду Івано-Франківської області з позовом до Головного управління ДКСУ та відділу освіти Надвірнянської районної державної адміністрації Івано-Франківської області про стягнення заборгованості у сумі 30 668,00 грн.

Представник позивача в судовому засіданні подав заяву про зменшення позовних вимог (вх. № 17703/13 від 12.11.13), мотивовану частковим погашенням відповідачем заборгованості на загальну суму 2500,00 грн., а також на виконання вимог ухвали від 28.10.13 подав копії витребуваних судом доказів(вх.№17704/13 від 12.11.13).

Враховуючи закріплений ст.129 Конституції України принцип диспозитивності учасників судового процесу, зокрема, диспозитивний характер прав позивача, який визначений ст.22 ГПК України щодо права позивача до прийняття рішення у справі зменшити розмір позовних вимог, суд розглядає позов згідно поданої заяви про зменшення позовних вимог. Таким чином, предметом спору є стягнення з відповідачів 28168,00 грн.

Представник відповідача в судове засідання не з"явився, однак направив клопотання про заміну неналежного відповідача по справі (вх.№ 17303/13 від 06.11.13).

Подане клопотання мотивоване тим, що Положенням про Головне управління Державної казначейської служби України в Івано-Франківській області передбачено, що відповідно до покладених завдань, Головне управління Казначейства здійснює через систему електронних платежів Національного банку України розрахунково-касове обслуговування розпорядників, одержувачів бюджетних коштів та інших клієнтів, операцій з коштами бюджетів.

Оскільки Надвірнянська РДА не є клієнтом Головного управління Казначейства, а обслуговується в Управлінні Державної казначейської служби України в Надвірнянському районі Івано-Франківської області, Головне управління Державної казначейської служби України в Івано-Франківській області не може надати будь-яких фактичних даних, на підставі яких суд може встановити наявність або відсутність обставин, що стосуються предмету спору, права та охоронювані законом інтереси позивача не порушувало.

Згідно ст. 24 ГПК Господарський суд, встановивши до прийняття рішення, що позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, може за згодою позивача, не припиняючи провадження у справі, допустити заміну первісного відповідача належним відповідачем.

Про залучення іншого відповідача чи заміну неналежного відповідача виноситься ухвала, і розгляд справи починається заново.

За змістом ст.77 ГПК України господарський суд відкладає в межах строків, встановлених статтею 69 цього Кодексу, розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні. Такими обставинами, зокрема, є нез"явлення представників сторін в судове засідання.

З огляду на викладене, слід замінити відповідача - Головне управління Державної казначейської служби України в Івано-Франківській області належним відповідачем та відкласти розгляд справи.

Керуючись ст. 24, п. 1 ст. 77, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Замінити відповідача - Головне управління Державної казначейської служби України в Івано-Франківській області належним відповідачем - Управлінням Державної казначейської служби України в Надвірнянському районі Івано-Франківської області (78400, майдан Шевченка,3 м. Надвірна).

2. Відкласти розгляд справи на 17.12.13 о 11:30.

3. Зобов"язати:

Позивача - подати суду для огляду в судовому засіданні оригінали документів, долучених до позовної заяви; довідку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців на день слухання справи, надіслати копію позовної заяви Управлінню Державної казначейської служби України в Надвірнянському районі Івано-Франківської області, докази чого подати суду ;

Відповідачів - надати суду письмовий відзив на позов із зазначенням доказів, що підтверджують викладені у відзиві обставини та нормативно-правове обґрунтування своїх заперечень; забезпечити надіслання позивачу копії відзиву у порядку, передбаченому ст. 59 ГПК України, довідку (витяг) від державного реєстратора з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій, що містить відомості про учасника процесу станом на час розгляду справи.

4.Звернути увагу сторін на необхідність дотримання ними вимог ст. 33, 34, 36 ГПК України.

5. Попередити сторони, що при ухиленні від виконання вимог суду до винної сторони можуть бути застосовані заходи, передбачені п. 5 ст. 83 ГПК України.

Представникам сторін з"явитися в судове засідання та, відповідно до ст.28 ГПК України, представити суду документальне підтвердження своїх повноважень у справі, а також подати докази в обгрунтування заявлених вимог та заперечень.

Відповідно до вимог ст. 36 Господарського процесуального кодексу України сторонам письмові докази подати в оригіналі або в належним чином засвідченій копії

Суддя Матуляк П. Я.

Виготовлено в КП "Діловодство спеціалізованого суду"


Юрчак С. Л. 12.11.13

Дата ухвалення рішення12.11.2013
Оприлюднено12.08.2015
Номер документу48115275
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —909/1221/13

Ухвала від 12.11.2013

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Матуляк П. Я.

Рішення від 17.12.2013

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Матуляк П. Я.

Ухвала від 28.10.2013

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Матуляк П. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні