Ухвала
від 11.08.2015 по справі 905/3860/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

61022, м.Харків, пр. Леніна, 5

У Х В А Л А

11.08.2015р. Справа № 905/3860/14

Суддя господарського суду Донецької області Тарапата C.С.

розглянувши заяву ліквідатора без номера і дати про відновлення втраченої справи №905/3860/14 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «РОЯЛПРОМТРЕЙД» м. Донецьк

Представники:

від кредиторів: не з'явилися

від ліквідатора: Мікрюкова Н.О. - за довіреністю

В С Т А Н О В И В:

Розпорядженням голови Вищого господарського суду України №21р від 24.04.15р. відповідно до частини першої статті 3 Закону України "Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв'язку з проведенням антитерористичної операції", Указу Президента України від 12.11.14р. № 868/2014 "Про внесення змін до мережі господарських судів України" та на підставі подання Державної судової адміністрації України від 22.04.15р. № 8-8141/15 про можливість відновлення роботи господарського суду Донецької області відновлено роботу господарського суду Донецької області з 27.04.15р. за адресою: м. Харків, пр. Леніна 5.

06.07.15р. до господарського суду надійшла заява ліквідатора без номера і дати про відновлення втраченої справи про банкрутство, в якій останній просить суд відновити втрачену справу №905/3860/14 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «РОЯЛПРОМТРЕЙД» та прийняти до розгляду звіт ліквідатора. До заяви додані: звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс станом на 26.06.15р., реєстр вимог кредиторів та інші документи.

На підставі даних, вміщених в автоматизованій системі документообігу господарського суду Донецької області, встановлено, що справа №905/3860/14 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «РОЯЛПРОМТРЕЙД» м.Донецьк зареєстрована в автоматизованій системі документообігу суду та по даній справі триває ліквідаційна процедура. Однак у зв'язку з проведенням на території міста Донецька антитерористичної операції матеріали справи №905/3860/14 втрачені.

Ухвалою суду від 07.07.15р. розгляд заяви ліквідатора без номера і дати, що надійшла до суду 06.07.15р. та звіту ліквідатора призначено в судовому засіданні на 11.08.15р., ліквідатора зобов'язано надати необхідні документи.

10.08.15р. до суду від ліквідатора надійшло клопотання без номера і дати про долучення до матеріалів справи додаткових документів.

Розглянувши у судовому засіданні 11.08.15р. заяву ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю «РОЯЛПРОМТРЕЙД» м. Донецьк без номера і дати про відновлення втраченої справи, дослідивши подані документи, перевіривши дані, вміщені в автоматизованій системі документообігу господарського суду Донецької області, суд встановив:

13.06.14р. Товариство з обмеженою відповідальністю «РОЯЛПРОМТРЕЙД», м.Донецьк, звернулось до господарського суду Донецької області з заявою про порушення справи про банкрутство, на підставі ст.95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвалою господарського суду Донецької області від 16.06.14р. заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «РОЯЛПРОМТРЕЙД», м. Донецьк про порушення справи про банкрутство прийнято до розгляду, підготовче засідання суду призначено на 23.06.14р.

За результатами підготовчого засідання 23.06.14р. порушено провадження у справі за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «РОЯЛПРОМТРЕЙД» м.Донецьк про визнання боржника банкрутом, введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, розгляд справи призначено в судовому засіданні на 01.07.14р.

Постановою господарського суду Донецької області від 01.07.14р. Товариство з обмеженою відповідальністю «РОЯЛПРОМТРЕЙД» визнано банкрутом, відкрита ліквідаційна процедура строком на 12 місяців, виконання обов'язків ліквідатора покладено на голову ліквідаційної комісії Курилко М.А.

При цьому, у зв'язку з проведенням антитерористичної операції справа №905/3860/14 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «РОЯЛПРОМТРЕЙД», м.Донецьк втрачена.

Відповідно до рекомендацій викладених у постанові пленуму Вищого господарського суду України від 26.12.11р. №18 "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції" (в редакції постанови пленуму Вищого господарського суду України від 24.11.14р. №2) втрачена (у тому числі частково) справа може бути відновлена за заявою особи (осіб), що була учасником відповідного судового процесу і звернулася до того місцевого господарського суду, який розглянув справу по суті або припинив провадження в ній чи залишив позов без розгляду, а також зазначеним господарським судом з своєї ініціативи (п.7.2).

Заява про відновлення втраченої справи про банкрутство або окремих її матеріалів подається до господарського суду, який припинив провадження у справі або у провадженні якого перебуває справа про банкрутство, незалежно від судової процедури, яка застосовується до боржника (п. 7.2).

До заяви про відновлення справи додаються документи або їх копії, що збереглися у заявника або у справі (навіть якщо вони не посвідчені в установленому порядку).

З метою відновлення матеріалів втраченої справи №905/3860/14 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «РОЯЛПРОМТРЕЙД», м.Донецьк ліквідатором надані:

- заява про порушення справи про банкрутство на підставі ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом";

- копія ухвали господарського суду Донецької області від 16.06.14р. про прийняття заяви про порушення провадження у справі про банкрутство, копія протоколу №1/14 від 26.03.14р. загальних зборів учасників про припинення діяльності шляхом ліквідації ТОВ «РОЯЛПРОМТРЕЙД» та призначення ліквідаційної комісії, копія проміжного ліквідаційного балансу станом на 05.06.14р., копія Бюлетню державної реєстрації №279 (9) від 03.04.14р., копія протоколу №2/14 від 05.06.14р. загальних зборів учасників про затвердження проміжного ліквідаційного балансу ТОВ «РОЯЛПРОМТРЕЙД» м.Донецьк станом на 05.06.14р., копія протоколу №3/14 від 06.06.14р. загальних зборів учасників про звернення до господарського суду Донецької області із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство, копія ухвали господарського суду Донецької області від 23.06.14р. про порушення провадження у справі про банкрутство, копія постанови господарського суду Донецької області від 01.07.14р. про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, копія витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців щодо Товариства з обмеженою відповідальністю «РОЯЛПРОМТРЕЙД» станом на 06.08.15р., та інші документи.

Приписами п.7.7 постанови пленуму Вищого господарського суду України від 26.12.11р. №18 "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції" (в редакції постанови пленуму Вищого господарського суду України від 24.11.14р. №2 "Про внесення змін і доповнень до деяких постанов пленуму Вищого господарського суду України") передбачено, що при розгляді заяви про відновлення справи господарський суд бере до уваги:

а) частину справи, яка збереглася у даному суді (окремі томи, жетони, матеріали з архіву суду і т.ін.);

б) документи, надіслані (видані) господарським судом учасникам судового процесу та іншим особам до втрати справи, копії таких документів;

в) матеріали виконавчого провадження, якщо воно здійснювалося за результатами розгляду справи;

г) будь-які інші документи і матеріали, подані учасниками судового процесу, за умови, що такі документи і матеріали є достатніми для відновлення справи;

ґ) відомості Єдиного державного реєстру судових рішень;

д) дані, вміщені в автоматизованій системі документообігу суду.

Пунктом 7.9 постанови пленуму встановлено, що за результатами розгляду заяви про відновлення справи господарський суд виносить ухвалу про відновлення втраченої справи повністю або в певній частині. Зазначена ухвала має відповідати загальним вимогам статті 86 ГПК і, крім того, містити відомості про те, на підставі яких фактичних даних і за результатами вчинення яких процесуальних дій встановлено зміст втраченої судової справи, і в тому числі - втраченого судового рішення; повний текст відновленого судового рішення, якщо про це просив заявник.

З огляду на зазначене, на підставі всебічної оцінки поданих заявником документів, а також даних, вміщених в автоматизованій системі документообігу господарського суду Донецької області, суд вважає, що представлені документи та матеріали є достатніми для відновлення втраченої господарської справи №905/3860/14 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «РОЯЛПРОМТРЕЙД», м.Донецьк, та подальшого розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ст.1 Закону України "Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв'язку з проведенням антитерористичної операції", п. 7 постанови пленуму Вищого господарського суду України від 26.12.11р. №18 "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції" (в редакції постанови пленуму Вищого господарського суду України від 24.11.14р. №2 "Про внесення змін і доповнень до деяких постанов пленуму Вищого господарського суду України"), ст.95 "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом, ст.ст.4-1, 43, 86 Господарського процесуального кодексу України України, господарський суд

У Х В А Л И В :

Заяву ліквідатора без номера і дати про відновлення втраченої справи №905/3860/14 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «РОЯЛПРОМТРЕЙД» м.Донецьк задовольнити.

Відновити втрачену справу №905/3860/14 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «РОЯЛПРОМТРЕЙД», м. Донецьк.

Примірники даної ухвали надіслати ліквідатору, відомим кредиторам, відділу з питань банкрутства Головного управління юстиції в Донецькій області.

Суддя С.С. Тарапата

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення11.08.2015
Оприлюднено17.08.2015
Номер документу48263149
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —905/3860/14

Ухвала від 11.08.2015

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 11.08.2015

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Постанова від 01.07.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 23.06.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 16.06.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні