Ухвала
від 21.02.2014 по справі 2-а-2839/09/0270
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

м. Вінниця

21 лютого 2014 р. Справа № 2-а-2839/09/0270

Вінницький окружний адміністративний суд у складі судді Сала Павла Ігоровича, розглянувши в порядку письмового провадження заяву Жмеринської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Вінницькій області про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником у справі № 2-а-2839/09/0270 за позовом Барської міжрайонної державної податкової інспекції до фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 про стягнення податкового боргу,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Вінницького окружного адміністративного суду перебувала адміністративна справа № 2-а-2839/09/0270 за позовом Барської міжрайонної державної податкової інспекції до фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 про стягнення податкового боргу з єдиного податку в сумі 931,46 грн.

Постановою суду від 08.07.2009 року, яка в апеляційному порядку не оскаржувалася і набрала законної сили 20.07.2009 року, вищевказаний адміністративний позов задоволено повністю та вирішено стягнути з відповідача спірну заборгованість.

12.08.2009 року судом видано виконавчий лист, на підставі якого відділом державної виконавчої служби Барського районного управління юстиції здійснювались виконавчі дії.

24.01.2014 року головним державним виконавцем відділу державної виконавчої служби Барського районного управління юстиції Голюком В.М. винесено постанову ВП № 35676745 про повернення зазначеного виконавчого документу стягувачу.

10.02.2014 року за вх. № 2646 до суду від Жмеринської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Вінницькій області надійшла заява про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником, у якій заявник просить замінити сторону у виконавчому провадженні з виконання постанови Вінницького окружного адміністративного суду від 08.07.2007 року у справі № 2-а-2839/09/0270, а саме стягувача Барську міжрайонну державну податкову інспекцію правонаступником Жмеринською об'єднаною державною податковою інспекцією Головного управління Міндоходів у Вінницькій області.

Ухвалою суду від 11.02.2014 року вказану заяву призначено до розгляду у судовому засіданні з викликом осіб, які беруть участь у справі.

Представник заявника на виклик суду не з'явився, надав письмові пояснення по суті заяви та просить вирішувати заяву без його участі.

Конверт разом з повідомленням про вручення поштового відправлення, що були направлені боржнику, повернуті суду з відміткою "за зазначеною адресою не проживає".

Судом перевірено адресу місця проживання, за якою здійснювався виклик, і встановлено, що вона відповідає тим відомостям, які містяться у матеріалах справи.

Відповідно до ч. 11 ст. 35 КАС України у разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

Згідно з ч. 2 ст. 264 КАС України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

З огляду на викладене та враховуючи достатність наявних у справі доказів суд вважає можливим провести розгляд заяви про заміну сторони у виконавчому провадженні за відсутності сторін в письмовому провадженні.

Як вбачається з матеріалів справи, 12.08.2009 року Вінницьким окружним адміністративним судом видано виконавчий лист № 2-а-2839/09/0270 про стягнення з фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 податкового боргу в сумі 931,46 грн.

Стягувачем за вищевказаним виконавчим документом є держава в особі Барської міжрайонної державної податкової інспекції Вінницької області.

Виконавчий документ переданий для виконання відділу державної виконавчої служби Барського районного управління юстиції, яким вчинялися виконавчі дії з метою примусового виконання судового рішення.

Головним державним виконавцем відділу державної виконавчої служби Барського районного управління юстиції Голюком В.М. винесено постанову ВП № 35676745 від 24.01.2014 року про повернення виконавчого документа стягувачу, зі змісту якої вбачається, що за результатами вжитих державним виконавцем заходів встановлено відсутність у боржника майна, яке належить йому на праві приватної власності і на яке можливо звернути стягнення, а заходи щодо розшуку майна виявились безрезультатними. Відтак, на підставі п. 2 ч. 1 ст. 47, ст. 50 Закону України "Про виконавче провадження" виконавчий лист № 2-а-2839/09/0270 підлягає поверненню стягувачу.

Згідно із ст. 1 Закону України "Про виконавче провадження" виконавче провадження як завершальна стадія судового провадження та примусове виконання рішень інших органів (посадових осіб) - це сукупність дій органів і посадових осіб, визначених у цьому Законі, що спрямовані на примусове виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб), які провадяться на підставах, в межах повноважень та у спосіб, визначених цим Законом, іншими нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до цього Закону та інших законів, а також рішеннями, що відповідно до цього Закону підлягають примусовому виконанню.

Відповідно до ч. 3 ст. 8 Закону України "Про виконавче провадження" за виконавчим документом про стягнення в дохід держави коштів або про вчинення інших дій на користь чи в інтересах держави від її імені виступає орган, за позовом якого судом винесено відповідне рішення, або орган державної влади (крім суду), який відповідно до закону прийняв таке рішення. За іншими виконавчими документами про стягнення в дохід держави коштів або про вчинення інших дій на користь чи в інтересах держави від її імені виступають органи доходів і зборів.

У разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов'язкові тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив (ч. 5 ст. 8 Закону України "Про виконавче провадження").

В силу положень ч. 1 ст. 264 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Встановлено, що на виконання постанови Кабінету Міністрів України № 229 від 20.03.2013 року утворено Жмеринську об'єднану державну податкову інспекцію Головного управління Міндоходів у Вінницькій області, як юридичну особу публічного права - територіальний орган Міністерства доходів і зборів України. При цьому, Барську міжрайонну державну податкову інспекцію у Вінницькій області припинено.

19.09.2013 року до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено запис про державну реєстрацію припинення юридичної особи Барської міжрайонної державної податкової інспекції у Вінницькій області за рішенням засновників. Правонаступником вказаної юридичної особи є Жмеринська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів у Вінницькій області (ідентифікаційний код 38539871).

З огляду на викладене суд дійшов висновку про наявність підстав для заміни сторони виконавчого провадження з виконання виконавчого листа № 2-а-2839/09/0270, виданого Вінницьким окружним адміністративним судом 12.08.2009 року, її правонаступником. Відтак, подану заяву належить задовольнити.

Також суд вважає необхідним зазначити, що відповідно до ч. 5 ст. 47 Закону України "Про виконавче провадження" повернення виконавчого документа стягувачу з підстав, передбачених цією статтею, не позбавляє його права повторно пред'явити виконавчий документ до виконання протягом строків, встановлених статтею 22 цього Закону.

Отже, на даний час стягувач не позбавлений права повторно пред'являти виконавчий лист № 2-а-2839/09/0270 до виконання, тоді як питання про поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання є окремим процесуальним питанням, вирішення якого здійснюється в порядку, визначеному ст. 261 КАС України.

Керуючись ст.ст. 160, 165, 186, 254, 264 КАС України суд,

УХВАЛИВ:

заяву Жмеринської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Вінницькій області про заміну сторони виконавчого провадження правонаступником задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження з виконання виконавчого листа № 2-а-2839/09/0270, виданого 12.08.2009 року Вінницьким окружним адміністративним судом, а саме стягувача Барську міжрайонну державну податкову інспекцію Вінницької області його правонаступником Жмеринською об'єднаною державною податковою інспекцією Головного управління Міндоходів у Вінницькій області (ідентифікаційний код 38539871).

Ухвала набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 254 КАС України.

Відповідно до ст. 186 КАС України апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя Сало Павло Ігорович

Дата ухвалення рішення21.02.2014
Оприлюднено17.08.2015
Номер документу48303466
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення податкового боргу

Судовий реєстр по справі —2-а-2839/09/0270

Ухвала від 21.02.2014

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Сало Павло Ігорович

Ухвала від 11.02.2014

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Сало Павло Ігорович

Постанова від 08.07.2009

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Мельник-Томенко Ж.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні