Ухвала
від 14.10.2010 по справі 2а-3152/10/1170
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Україна КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

У Х В А Л А

14 жовтня 2010 року Справа № 2а-3152/10/1170

суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду Пасічник Ю.П., розглянувши матеріали справи за позовом Кіровоградської об'єднаної державної податкової інспекції до товариства з обмеженою відповідальністю «Кіровоградський коньячний завод»про скасування державної реєстрації,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з позовом до відповідача та просить суд:

- скасувати державну реєстрацію та визнати установчі документи, первинні документи, свідоцтво про державну реєстрацію, статут, недійсними з моменту реєстрації;

- визнати недійсними первинні та фінансово-господарські документи, складні від імені відповідача після проведення державної реєстрації.

Суд приходить до висновку, що провадження у справі в частині вимог про визнання установчих документів, первинних документів, свідоцтва про державну реєстрацію, статуту, недійсними з моменту реєстрації, визнання недійсними первинних та фінансово-господарських документів, складних від імені відповідача після проведення державної реєстрації підлягає закриттю враховуючи наступне.

Відповідно до п. 5 ч. 2 ст. 17 КАС України юрисдикція адміністративних судів поширюється на публічно-правові спори, зокрема, спори за зверненням суб'єкта владних повноважень у випадках, встановлених Конституцією та законами України.

Випадки, коли податковий орган вправі звернутися до суду з адміністративним позовом встановлені, зокрема статями 10, 11 і 11-1 Закону України «Про державну податкову службу в Україні»від 04.12.1990 № 509-ХІІ. В інших, не передбачених законом випадках, підстави для розгляду та вирішення справи по спору з приводу реалізації податковим органом компетенції, ініційованому цим органом, відсутні.

Так, згідно з пунктом 17 ст. 11 вказаного Закону органи державної податкової служби у випадках, в межах компетенції та у порядку, встановлених законами України, мають право звертатися у передбачених законом випадках до судових органів із заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності. Це повноваження з врахуванням норм Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців»від 15.05.2003 № 755-IV, який є спеціальним законом з питань державної реєстрації, припинення суб'єктів підприємницької діяльності, слід розуміти як повноваження на звернення до адміністративного суду з позовом про припинення юридичної особи чи підприємницької діяльності фізичної особи -підприємця.

Згідно з частиною 2 ст. 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові та службові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

З огляду на викладене суд констатує відсутність у податкового органу повноважень для звернення до адміністративного суду з позовом про визнання установчих документів, первинних документів, свідоцтва про державну реєстрацію, статуту, недійсними з моменту реєстрації, визнання недійсними первинних та фінансово-господарських документів, складних від імені відповідача після проведення державної реєстрації.

Згідно п. 1 ч.1 ст. 157 КАС України суд закриває провадження у справі якщо справу не належить розглядати в порядку адміністративного судочинства.

Крім того, відповідно до вимог ч. 2 ст. 157 КАС України суд роз'яснює позивачеві, що розгляд питання щодо визнання установчих документів, первинних документів, свідоцтва про державну реєстрацію, статуту, недійсними з моменту реєстрації, визнання недійсними первинних та фінансово-господарських документів не може бути віднесено до юрисдикції будь-якого іншого суду, оскільки не вимагається чинним законодавством.

На підставі викладеного, керуючись ст. 157 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя,

УХВАЛИВ:

Закрити провадження в адміністративній справі за позовом Кіровоградської об'єднаної державної податкової інспекції до товариства з обмеженою відповідальністю «Кіровоградський коньячний завод»в частині вимог про визнання установчих документів, первинних документів, свідоцтва про державну реєстрацію, статуту, недійсними з моменту реєстрації, визнання недійсними первинних та фінансово-господарських документів, складних від імені відповідача після проведення державної реєстрації.

Копію ухвали надіслати позивачу, відповідачу.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Кіровоградський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги в 5-денний строк з дня постановлення ухвали, а особою, без виклику якої було постановлено ухвалу в той же строк з дня отримання нею копії ухвали.

Суддя Кіровоградського окружного

адміністративного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення14.10.2010
Оприлюднено19.08.2015
Номер документу48332352
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3152/10/1170

Ухвала від 14.10.2010

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Ю.П. Пасічник

Ухвала від 01.09.2010

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Ю.П. Пасічник

Ухвала від 01.09.2010

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Ю.П. Пасічник

Ухвала від 01.09.2010

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Ю.П. Пасічник

Постанова від 14.10.2010

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Ю.П. Пасічник

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні