Ухвала
від 25.03.2013 по справі 5023/6024/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"25" березня 2013 р. Справа № 5023/6024/12

вх. № 6024/12

Суддя Дзюба О.А.

Без участі представників сторін.

розглянувши клопотання ліквідатора про витребування доказів : ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "ПТМ ЛТД", м. Донецьк

до ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Інтерполімерхім", смт. Хорошеве

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарського суду Харківської області від 08 січня 2013 року боржника - ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Інтерполімерхім" визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором призначено ініціюючого кредитора ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "ПТМ ЛТД", якого зобов'язано виконати ліквідаційну процедуру.

До канцелярії суду від ліквідатора надійшло клопотання (вх№ 10617) про витребування доказів.

Своє клопотання ліквідатор обґрунтовує тим, що з метою виконання ліквідаційної процедури, а саме розшуку майна банкрута, він звернувся до Державної реєстраційної служби Харківського міського управління юстиції, проте відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №703 від 22.06.2011р. "Про затвердження порядку державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень", змінився порядок отримання інформації щодо виникнення, перехід та припинення прав власності та інших речових прав на нерухоме майно, згідно якого ліквідатор не в змозі отримати необхідні відомості самостійно, у зв'язку з чим просить суд витребувати у Відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно реєстраційної служби Харківського міського управління юстиції необхідну інформацію та уповноважити ліквідатора на отримання зазначеної інформації.

Розглянувши матеріали справи, заяву ліквідатора про витребування доказів, судом встановлено наступне.

У відповідності до ч. 1 ст. 5 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" , провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчим актами України.

Частиною 1 статті 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" встановлено, що ліквідатор з дня свого призначення очолює ліквідаційну комісію та формує ліквідаційну масу.

Частиною 1 статті 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що усі види майнових активів (майно та майнові права) банкрута, які належать йому на праві власності або повного господарського відання на дату відкриття ліквідаційної процедури та виявлені в ході ліквідаційної процедури, включаються до складу ліквідаційної маси, за винятком об'єктів житлового фонду, в тому числі гуртожитків, дитячих дошкільних закладів та об'єктів комунальної інфраструктури, які в разі банкрутства підприємства передаються в порядку, встановленому законодавством, до комунальної власності відповідних територіальних громад без додаткових умов і фінансуються в установленому порядку.

Згідно з частиною 4 статті 3-1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" при реалізації своїх прав і а обов'язків арбітражний керуючий зобов'язаний діяти сумлінно та розумно з урахуванням інтересів боржника та його кредиторів.

Згідно ст. 4-1 Господарського процесуального кодексу України, господарські суди розглядаються справи про банкрутство у порядку провадження, передбаченому цим Кодексом, з урахуванням особливостей, встановлених Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Тобто, при вирішенні питань процесуального характеру під час розгляду справ про банкрутство господарські суди повинні керуватися зазначеним Законом і застосовувати ті статті або відповідні частини статей Господарського процесуального кодексу України, які мають універсальний характер для будь-якої форми судового процесу

У відповідності до ст. 38 Господарського процесуального кодексу України, сторона або прокурор у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування господарським судом доказів. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує необхідні докази і може уповноважити на одержання таких доказів заінтересовану сторону.

Врахувавши все зазначене, з метою здійснення ліквідатором всіх необхідних ліквідаційних заходів для завершення ліквідаційної процедури в повному обсязі, суд дійшов висновку задовольнити клопотання ліквідатора про витребування доказів, які мають суттєве значення для всебічного та повного розгляду справи по суті, та витребувати у Відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно реєстраційної служби Харківського міського управління юстиції відомості, стосовно зареєстрованого за банкрутом на праві власності нерухомого майна, а також уповноважити ліквідатор на одержання зазначених доказів.

Керуючись ст.ст. 22-32, 52 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , ст. ст. 38, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Задовольнити клопотання ліквідатора про витребування доказів.

2. Витребувати у Відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно реєстраційної служби Харківського міського управління юстиції відомості, стосовно зареєстрованого за банкрутом - Приватним підприємством "Євро-Н", код 33308300, адреса: 62466, Харківська область, Харківський район, с.м.т. Хорошеве, вул. Дачна, буд. 3, на праві власності нерухомого майна.

3. Уповноважити представника ліквідатора - ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «ПТМ ЛТД», ідентифікаційний номер 37544875, ОСОБА_2, на отримання у Відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно реєстраційної служби Харківського міського управління юстиції відомості, стосовно зареєстрованого за банкрутом на праві власності нерухомого майна.

4. Дану ухвалу направити ліквідатору.

Суддя Дзюба О.А.

Дата ухвалення рішення25.03.2013
Оприлюднено20.08.2015
Номер документу48423799
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5023/6024/12

Ухвала від 20.05.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 25.03.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 17.09.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 18.12.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 20.11.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 30.10.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 25.03.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 02.04.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 26.02.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Постанова від 29.07.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні