Ухвала
від 24.09.2009 по справі 12/65б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

12/65б

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ91000, м. Луганськ, пл. Героїв ВВВ, 3а. Тел. 55-17-32


УХВАЛА

                    

24.09.09                                                                                 Справа № 12/65б.

За заявою

кредитора     -     Луганського обласного комунального підприємства

                        "Луганськводпром" в особі Алчевського управління

                         структурного підрозділу ЛОКП "Луганськводпром",

                         м. Алчевськ Луганської області,

до боржника -    Товариства з обмеженою відповідальністю "Обрій", с. Красний

                         Луч Слов'яносербського району Луганської області,                               

про банкрутство          

cуддя Кірпа Т.С.,

представники:

від кредитора  - Книшук І.М., дов. №26/03-1138 від 16.06.09., Слов'яносербський районний

                           центр зайнятості Луганської області;

ліквідатор  Седляр О.П. –не прибув;обставини справи: банкрутство, ліквідаційна процедура відповідно до положень Закону України №2343-ХІІ «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»зі змінами та доповненнями,  розгляд звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута,

                                              в с т а н о в и в:

За заявою кредитора, Луганського обласного комунального підприємства "Луганськводпром" в особі Алчевського управління структурного підрозділу ЛОКП "Луганськводпром", м. Алчевськ Луганської області, господарським судом Луганської області 02.04.03 порушено провадження у справі №12/65б про банкрутство боржника, Товариства з обмеженою відповідальністю "Обрій", с. Красний Луч Слов'яносербського району Луганської області.

Постановою господарського суду Луганської області від 11.08.03. по справі №12/65б боржника, Товариство з обмеженою відповідальністю “Обрій" визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру та призначено ліквідатором арбітражного керуючого Седляра О.П., якого зобов'язано подати до суду звіт та ліквідаційний баланс банкрута.

Як вбачається із матеріалів справи, згідно довідок Державної автомобільної інспекції Луганського реєстраційно-екзаменаційного відділення УВС в Луганській області та Інспекції  Держтехнагляду Слов'яносербської районної державної адміністрації відповідно від 19.10.07. №6223 та від 14.01.08. №03, за банкрутом зареєстровано п'ять одиниць транспортних засобів та шість одиниць сільськогосподарської техніки, які фактично відсутні на підприємстві банкрута.

На адресу суду надійшов лист ліквідатора Седляра О.П. від 22.05.08. №117, зі змісту якого вбачається, що при проведенні ліквідаційної процедури приймалися заходи по розшуку транспортних засобів та сільськогосподарської техніки банкрута, а саме, неодноразово ліквідатором направлялись запити до Слов`яносербського РВ УМВС про неможливість встановлення місцезнаходження транспортних засобів та сільськогосподарської техніки банкрута та прохання прийняття заходів по їх розшуку, проте на даний час відповіді не отримано.

Зазначене не дозволяє скласти остаточний звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута та завершити в цілому ліквідаційну процедуру Товариства з обмеженою відповідальністю "Обрій", с. Красний Луч Слов'яносербського району Луганської області.

З огляду на ч. 4 ст. 65 Господарського процесуального кодексу України, з метою забезпечення правильного  і своєчасного вирішення господарського спору суддя в необхідних випадках зобов‘язує сторони, інші підприємства, установи, організації, державні та інші органи, їх посадових осіб, виконати певні дії, витребує від них документи  відомості, висновки, необхідні для вирішення спору.

За таких обставин суд звернувся до Слов'яносербського РВ УМВС України по Луганській області з питання надання відомостей щодо розшуку транспортних засобів та сільськогосподарської техніки банкрута,  Товариства з обмеженою відповідальністю "Обрій", с. Красний Луч Слов'яносербського району Луганської області, та надіслав дану ухвалу на адресу Головного управління Міністерства внутрішніх справ по Луганській області для сприяння надання інформації Слов'яносербським РВ УМВС України в Луганській області.

На виконання вимог суду Слов'яносербським РВ УМВС України в Луганській області надано лист від 05.03.09. №67/1955 з інформацією про те, що в період з 2003 року по даний час заяви Седляра О.П. щодо розшуку транспортних засобів та сільськогосподарської техніки банкрута, Товариства з обмеженою відповідальністю "Обрій" до ЖРЗПЗ Слов'яносербського РВ УМВС України в Луганській області не зареєстровано.

Суд прийняв зазначений лист до відома.

З огляду на ст. 90 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, виявивши при вирішенні господарського спору порушення законності або недоліки в діяльності підприємства, установи, організації, державного чи іншого органу, виносить окрему ухвалу.

Якщо при вирішенні господарського спору суд виявить у діяльності працівників підприємств    та організацій порушення законності, що містять ознаки дії, переслідуваної у кримінальному порядку, суд надсилає про цей факт повідомлення органам внутрішніх справ чи прокуратури.

За таких обставин, суд 12.03.09. надіслав повідомлення до Прокуратури Слов'яносербського району  Луганської області щодо факту недостачі транспортних засобів та сільськогосподарської техніки банкрута, Товариства з обмеженою відповідальністю "Обрій",                с. Красний Луч Слов'яносербського району Луганської області, ідентифікаційний код 30831577, (перелік додається), для прийняття заходів прокурорського реагування з зазначеного питання.

Як свідчать матеріали справи, на виконання вимог суду та Закону прокуратурою Слов'яносербського району листом від 11.06.09. за №898 вихідний –09 повідомлено наступне.

Встановлено, що за зверненням суду проводилася перевірка  Слов'яносербським РВ ГУ МВС України в Луганській області.

За результатами перевірки встановити  місцезнаходження майна, а також осіб, причетних до зникнення майна боржника, не є можливим, крім того, не надано відомостей про розмір заподіяних ТОВ «Обрій»збитків, у зв'язку з чим 04.06.09. в порушенні кримінальної справи відмовлено на підставі ст. 6 п. 2 Кримінально-процесуального кодексу України.

Підстав для скасування постанови про відмову в порушенні кримінальної справи з одночасним порушенням кримінальної справи не встановлено.  

Прокуратурою додано до листа постанову від  04.06.09. б/н в.о. начальника СГ СБЕП  Слов'яносербського  РВ ГУ МВС України в Луганській області про відмову в порушенні кримінальної справи.

Суд прийняв лист прокуратури та постанову про відмову в порушенні кримінальної справи до відома.

Ліквідатор Седляр О.П. у судове засідання не прибув, вимоги ухвали господарського суду від 03.09.09. №12/65б не виконав.

У зв'язку з не завершенням ліквідаційної процедури банкрута на даний час та ненаданням ліквідатором Седляром О.П. звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута у повному обсязі, відповідно до вимог ст. 32  Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», суд, керуючись ст. 77 Господарського процесуального кодексу України, вважає за необхідне відкласти розгляд справи та призначити нове судове засідання.

Суд зобов'язує ліквідатора Седляра О.П. у термін до 25.10.09. надати уточнений реєстр вимог кредиторів, звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута відповідно до вимог ст. ст. 16,  22-32 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», у тому числі довідку Держтехнагляду про відсутність сільськогосподарської техніки у банкрута, довідку ВДВС про відсутність виконавчих проваджень, матеріали по оцінці майна, протокол засідання комітету кредиторів з питання розгляду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута, повідомлення членів комітету кредиторів про збори комітету кредиторів.  

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 1, 31, 5, 16, 22-32 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ст. ст. 77, 86, 87 Господарського процесуального кодексу України, суд

                                                      у х в а л и в:

1. Відкласти розгляд справи на 02.11.09. на 11 год. 20 хв. у приміщенні господарського суду Луганської області, каб. 333.

2. Зобов'язати ліквідатора Седляра О.П. у термін до 25.10.09. надати суду уточнений реєстр вимог кредиторів, звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, інші матеріали відповідно до вимог  ст.ст. 16, 22-32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", у тому числі довідку Держтехнагляду про відсутність сільськогосподарської техніки у банкрута, довідку ВДВС про відсутність виконавчих проваджень, матеріали по оцінці майна, протокол засідання комітету кредиторів з питання розгляду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута, повідомлення членів комітету кредиторів про збори комітету кредиторів.  

3. Зобов'язати комітет кредиторів у термін до 25.10.09. розглянути на засіданні комітету звіт та ліквідаційний баланс банкрута, за результатами їх розгляду надати рішення у вигляді протоколу комітету, у тому числі і щодо можливості завершення ліквідаційної процедури.

4. Дану ухвалу надіслати банкруту, ліквідатору, кредиторам у справі, Луганському обласному відділу з питань банкрутства, Регіональному відділенню Фонду державного майна України по Луганській області.  

Визнати обов'язковою явку у судове засідання членів комітету кредиторів та ліквідатора.    

Суд звертає увагу ліквідатора банкрута Седляра О.П. на недопустимість у подальшому невиконання вимог ухвал господарського суду та Закону та затягування термінів ліквідаційної процедури.

         

                 Суддя                                                                                       Т.С. Кірпа

СудГосподарський суд Луганської області
Дата ухвалення рішення24.09.2009
Оприлюднено08.10.2009
Номер документу4843893
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —12/65б

Ухвала від 14.10.2010

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Ухвала від 21.09.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Постанова від 07.09.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Ухвала від 07.08.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Ухвала від 24.09.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 03.09.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 22.06.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 12.05.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 12.03.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 12.03.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні