Постанова
від 07.09.2009 по справі 12/65б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

12/65б

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ91000, м. Луганськ, пл. Героїв ВВВ, 3а. Тел. 55-17-32


ПОСТАНОВА

Іменем України

                    

07.09.09                                                                                 Справа № 12/65б.

Суддя  Палей О.С,  розглянувши матеріали за заявою

боржника –Приватного підприємства "Еталон-Постач-КРС", м. Краснодон Луганської області

Про банкрутство

Представники сторін:

від боржника – Феденко С.В. (дов. від 01.08.09., представник  ПП "Еталон-Постач-КРС"),

          Обставини справи: у підготовчому судовому засіданні розглядається заява голови ліквідкомісії про порушення справи про банкрутство боржника, що ліквідується за рішенням власника.

          Розглянувши матеріали справи, заслухавши голову ліквідкомісії,  суд  

в с т а н о в и в :

          Боржник - Приватне підприємство "Еталон-Постач-КРС",  ідентифікаційний код 34165261, Луганська область,  місто Краснодон, вулиця Макаренко, будинок 26 - звернувся до суду з заявою про власне банкрутство в порядку, передбаченому ст. 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", у зв'язку з фактичним припиненням підприємницької діяльності та неможливістю задовольнити вимоги кредиторів поза судової процедури банкрутства.

Судом встановлено, що Приватне підприємство «Еталон-Постач-КРС»   зареєстроване    державним         реєстратором Виконавчого комітету Краснодонської міської ради Луганської області 10.01.2007 року; запис про державну реєстрацію номер 1 387 102 0000 000741.

Починаючи з березня 2009 року, Приватне підприємство «Еталон-Постач-КРС»господарську діяльність не здійснює у зв'язку з неплатоспроможністю та відсутністю будь-яких коштів і активів. Підприємство несе суттєві збитки, в наслідок чого учасником товариства було прийнято рішення про припинення діяльності Приватного підприємства «Еталон-Постач-КРС»шляхом його ліквідації.

Відповідно до п.2 рішення учасника ПП «Еталон-Постач-КРС»про ліквідацію підприємства, було призначено ліквідаційну комісію у складі ліквідатора Коцюр Сергія Володимировича (паспорт серія ЕК №196363, виданий Свердловським MB УМВС України в Луганській області 16.05.1996 року, місце проживання: 94800, Луганська область, м. Свердловськ, с Калінінський, вул. Подлєсна, 12, ідентифікаційний номер №2810609291).

На підставі рішення учасника, з метою визначення майнового та фінансового стану боржника ПП «Еталон-Постач-КРС», було проведено інвентаризацію активів та наявного майна, а також здійснено аналіз фінансового становища боржника в результаті чого було виявлено наступне.

Згідно даних інвентаризації станом на 20.03.2009 року, на балансі боржника ПП «Еталон-Постач-КРС»будь-яких матеріально-товарних цінностей та активів не виявлено.

Станом на 20.03.2009 року, згідно даних бухгалтерського обліку, дебіторська заборгованість підприємств та організацій перед боржником ПП «Еталон-Постач-КРС»відсутня.

Відповідно до довідки АБ «Український комунальний банк», м. Луганськ, МФО 304988 від 29.04.2009 року №22/044/4, поточний розрахунковий рахунок ПП «Еталон-Постач-КРС»№26008122200931 та мультивалютний розрахунковий рахунок підприємства №26000122200939 закрито. Будь-які інші розрахункові рахунки у підприємства відсутні.

Станом на дату порушення справи, у трудових відносинах з боржником наймані працівники не перебувають, заборгованість по заробітній платі не обліковується.

Заборгованість щодо відшкодування шкоди перед працівниками боржника відсутня.

Відсутність зареєстрованих за боржником - ПП «Еталон-Постач-КРС»на праві власності об'єктів нерухомості підтверджується довідкою КП «Краснодонське міжрайонне бюро технічної інвентаризації» №718 від 19.05.2009 року.

Відсутність відведеної земельної ділянки боржнику підтверджується довідкою Краснодонської міської ради №24/3223-5/20 від 27.05.2009 року.

Відсутність зареєстрованих за боржником - ПП «Еталон-Постач-КРС»транспортних засобів підтверджується довідкою Краснодонського ВРЕВ УДАІ ГУМВС України в Луганської області №734 від 19.05.2009 року.

Статутний капітал ПП «Еталон-Постач-КРС», сформований згідно зі статутними документами підприємства у розмірі 500,00 гривень 00 коп., відсутній у зв'язку зі збитковою діяльністю підприємства.

Кредиторська заборгованість, що не заперечується боржником станом на дату порушення справи, складає 15 046,00 грн. на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Асмані Інвест», код ЄДРПОУ 36255429; борг створився внаслідок невиконання боржником вимог Договору №15/01 від 15.01.2009 року,

Сума боргу визнана боржником у повному обсязі, що підтверджується Актом звірки станом на 23 січня 2009 року між ПП «Еталон-Постач-КРС»та ТОВ «Асмані Інвест»та відповіддю на Претензію № 1 від 06.02.2009 року, в якій ПП «Еталон-Постач-КРС»також визнало суму боргу перед ТОВ «Асмані Інвест»в сумі 15 046,00 грн.

Відповідно до висновків незалежного аудитора МПП "Аудиторська фірма "Максим –Теко" про фінансову звітність ПП «Еталон-Постач-КРС»,  доданого боржником до матеріалів справи станом на 29 червня 2009р. (остання звітна дата), фінансовий стан підприємства характеризується як незадовільний, оскільки більшість економічних показників та коефіцієнтів, що характеризують ліквідність та фінансову стійкість підприємства, нижче нормативних значень, що вказує на залежність підприємства від позикових коштів. Фінансове становище боржника характеризується ознаками надкритичної неплатоспроможності та потенційного банкрутства, що підтверджує обґрунтованість рішення власників про припинення діяльності підприємства.

З огляду на приписи ст.34 ГПК України, суд приймає аудиторський висновок як належний та допустимий доказ на даній стадії судового провадження.

Проаналізувавши стан кредиторської заборгованості боржника та наявні активи, ліквідаційна комісія ПП "Еталон-Постач-КРС" дійшла висновку, що вартості майна боржника  недостатньо для задоволення вимог кредиторів.

Таким чином підприємство не має можливості розрахуватися зі своїми борговими зобов'язаннями.

          У зв'язку з викладеним, голова ліквідкомісії юридичної особи боржника звернувся до суду в порядку ст.51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та просить порушити справу і визнати банкрутом боржника ПП «Еталон-Постач-КРС».

Частиною 5 статті 7 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" встановлено, що боржник зобов'язаний звернутися в місячний строк до господарського суду з заявою про порушення справи про банкрутство якщо при ліквідації боржника не у зв'язку з процедурою банкрутства встановлено неможливість задовольнити вимоги кредиторів у повному обсязі.

Статтею 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язані звернутися в господарський суд із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи.

Представленими документами підтверджується недостатність вартості активів боржника для задоволення вимог кредиторів, що обумовлює виникнення у ліквідкомісії прямого обов'язку звернутися до суду із заявою про банкрутство, в силу імперативної норми ч.1 ст.51 Закону про банкрутство.

У зв'язку з викладеним суд визнає банкрутом Приватне підприємство "Еталон-Постач-КРС",  ідентифікаційний код 34165261, Луганська область,  місто Краснодон, вулиця Макаренко, будинок 26 та відкриває ліквідпроцедуру строком на 3 місяці.

За клопотанням боржника суд призначає ліквідатором банкрута голову ліквідкомісії підприємства Коцюра Сергія Володимировича, ідентифікаційний номер фізичної особи 2265609532, мешкає за адресою: Луганська обл., м. Рубіжне, вул. Чкалова, 15А, кв. 14, на якого покладаються встановлені Законом повноваження та обов'язки по проведенню ліквідаційної процедури, в тому числі й щодо здійснення публікації оголошення про визнання боржника банкрутом в офіційних друкованих органах Верховної Ради України або Кабінету Міністрів України (газети "Голос України" або "Урядовий Кур'єр") в порядку, передбаченому п.п.3,5 ст. 23 Закону, та зазначенням строку та порядку заявлення претензій кредиторами.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 22-32, 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 86,87 ГПК України, суд

постановив:

1.Визнати банкрутом Приватне підприємство "Еталон-Постач-КРС",  ідентифікаційний код 34165261, Луганська область,  місто Краснодон, вулиця Макаренко, будинок 26 та відкрити ліквідаційну процедуру строком на 3 місяці, тобто до 07.12.2009 року.

2.Ліквідатором банкрута призначити голову ліквідкомісії підприємства Коцюра Сергія Володимировича, ідентифікаційний номер фізичної особи 2265609532, мешкає за адресою: Луганська обл., м. Рубіжне, вул. Чкалова, 15А, кв. 14.

3.Ліквідатору Коцюра С.В. - здійснити публікацію оголошення про визнання боржника банкрутом в офіційних друкованих органах Верховної Ради України або Кабінету Міністрів України (газети "Голос України" або "Урядовий Кур'єр"), в порядку, передбаченому п. п. 3,5 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", та зазначенням строку для заявлення кредиторами вимог до боржника; примірник газети з надрукованим оголошенням подати до суду.

4. Ліквідатору –організувати проведення ліквідаційної процедури, подати до суду звіт про роботу та ліквідаційний баланс банкрута відповідно до вимог ст.ст. 32,51 Закону, в строк до 3-х місяців з дня винесення даної постанови.

5.Призначити судове засідання для розгляду поточного звіту ліквідатора на 26.10.09. о 10 год. 20 хв. /кабінет № 308/.

6.Дану постанову надіслати:

- банкруту;

- ліквідатору – Гуськову А.В.;

- Луганському обласному відділу з питань банкрутства;

- Державному реєстратору виконкому Краснодонської міської ради.

Суддя                                                                                               О.С Палей

СудГосподарський суд Луганської області
Дата ухвалення рішення07.09.2009
Оприлюднено08.10.2009
Номер документу4861984
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —12/65б

Ухвала від 14.10.2010

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Ухвала від 21.09.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Постанова від 07.09.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Ухвала від 07.08.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Ухвала від 24.09.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 03.09.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 22.06.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 12.05.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 12.03.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 12.03.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні