Ухвала
від 18.07.2011 по справі б-39/57-05
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Господарський суд Харківської області

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"18" липня 2011 р. Справа № Б-39/57-05

вх. № 5857/2-39

Суддя Швидкін А.О.

при секретарі судового засідання Казарцева В.В.

за участю:

керуючого санацією - ОСОБА_1

розпорядник майна - ОСОБА_2

представник кредитора ОСОБА_3 компанії «Газ України» - ОСОБА_4, дов. №128/10 від 23.12.10р.

представника ДК «Укргазвидобування» НАК «Нафтогаз України» - ОСОБА_5 дов.№2-19д від 20.12.10р.

розглянувши справу за заявою : ДК "Газ України" НАК "Нафтогаз України", м. Київ

до Первомайське ДП "Хімпром" м. Первомайський

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою суду від 02.04.2011р. затверджено план санації Первомайського ДП «Хімпром», зобов'язано керуючого санацією виконати вимоги суду, викладені в ухвалі суду від 10.09.2007р.

До господарського суду Харківської області надійшло клопотання керуючого санацією боржника про надання роз'яснення ухвали суду від 02.04.2008р. щодо порядку подальшого виконання плану санації Первомайського ДП «Хімпром» в частині продажу ЦМК №2 (з виробництва ПВХ).

В судовому засіданні керуючий санацією боржника пояснив, що 24.05.2005р. господарським судом порушено провадження у справі про банкрутство Первомайського ДП „Хімпром". 10.09.2007р. введена процедура санації боржника. 02.04.2008р. господарським судом затверджено, схвалений комітетом кредиторів, план санації. Планом санації, зокрема, передбачено продаж майнових комплексів боржника.

З цією метою, відповідно до плану санації, на продаж неодноразово виставлявся цілісний майновий комплекс № 2 (з виробництва ПВХ).

Проведення першого конкурсу з виробництва ПВХ було організовано наступним чином.

Інформаційне повідомлення було опубліковане в «Інвестгазеті» (офіційному друкованому органі Фонду державного майна України) № 38, 2008 рік.

Конкурс не відбувся через відсутність заявок на участь у конкурсі від потенційних покупців.

Об'яву про проведення повторного конкурсу було опубліковано в «Інвестгазеті» № 50, 2008 рік.

Конкурс відбувся. 16 квітня 2009 року був укладений договір купівлі-продажу зазначеного ЦМК.

У зв'язку з несплатою покупцем вартості придбаного об'єкту, за позовом керуючого санацією, договір купівлі-продажу був розірваний за рішенням господарського суду Харківської області (справа № 39/14-10).

В зв'язку з тим, що Первомайське державне підприємство «Хімпром» - є особливо небезпечним підприємством, його продаж повинен відбуватися відповідно до вимог ст. 43 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Відповідно ст. 43 Закону, з метою задоволення вимог кредиторів у процедурі санації, продаж майна боржника може бути здійснено лише як цілісного майнового комплексу шляхом проведення конкурсу в порядку, встановленому статтею 19 вказаного Закону, згідно з якою початкова ціна ЦМК встановлюється комітетом кредиторів, та законодавством з питань приватизації» в даному випадку - Законом України «Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)».

Статтею 43 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» встановлені і обов'язкові умови конкурсу, якими є:

- збереження умов щодо підтримання безпеки виробничої діяльності, охорони праці та запобігання заподіянню можливої шкоди життю та здоров'ю громадян, майну, спорудам, навколишньому природному середовищу;

- збереження робочих місць не менш як для сімдесяти відсотків працівників, зайнятих на підприємстві на момент його продажу;

- зобов'язання покупця щодо забезпечення перепідготовки чи працевлаштування зазначених працівників та запобігання заподіянню можливої шкоди життю та здоров'ю громадян, майну, спорудам, навколишньому природному середовищу у разі зміни профілю діяльності підприємства.

Статтею 43 також передбачено, що інші умови конкурсу можуть встановлюватися виключно за згодою комітету кредиторів у порядку, передбаченому статтею 19 цього Закону. Відносно інших умов конкурсу в ст. 19 Закону сказано: «У разі проведення торгів у формі конкурсу умови конкурсу погоджуються із комітетом кредиторів». Умови конкурсу були затверджені конкурсною комісією, яка є незалежним органом, і включали в себе умови, що передбачені діючим законодавством, а саме - ст. 43 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ціна ЦМК № 2 входила до конкурсних умов, що були затверджені конкурсною комісією та погоджені комітетом кредиторів - протокол засідання комітету кредиторів від 08.04.2011 року. Виходячи з вищевикладеного, 12 квітня 2011 року в газеті «Голос України» № 66 від 12.04.2011 року було опубліковане оголошення про проведення конкурсу на продаж ЦМК № 2 Первомайського державного підприємства «Хімпром». Жодна пропозиція у встановлений термін не надійшла, в зв'язку з чим конкурсною комісією 12 травня 2011 року прийнято рішення провести повторний конкурс і, виходячи з того, що ЦМК № 2 вже неодноразово виставлявся на продаж, але не проданий в зв'язку з відсутністю конкурсних пропозицій, керуючись ст.21 Закону України «Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)» конкурсна комісія прийняла рішення знизити початкову ціну на 30% і уповноважила керуючого санацією винести це питання на розгляд комітету кредиторів.

24.06.2011 р. відбулося засідання комітету кредиторів ПДП «Хімпром», на якому було розглянуте питання проведення повторного конкурсу з продажу ЦМК №2 (з виробництва ПВХ) зі зниженням початкової ціни продажу на 30%. На засіданні комітет кредиторів прийняв до відома інформацію керуючого санацією відносно того, що конкурс не відбувся та зобов'язав керуючого санацією вжити всі передбачені діючим законодавством заходи, направлені на виконання плану санації.

02.07.2011 р. в газеті Голос України №118 (5118) було надруковане оголошення про проведення повторного конкурсу з продажу ЦМК №2 (з виробництва ПВХ).

Присутній в судовому засіданні представник голови комітету кредиторів підтвердив результати проведених засідань комітету кредиторів ПДП «Хімпром».

Відповідно до ст.89 ГПК України суддя за заявою сторони чи державного виконавця роз'яснює рішення, ухвалу, не змінюючи при цьому їх змісту, а також за заявою сторони або за своєю ініціативою виправляє допущені в рішенні, ухвалі описки чи арифметичні помилки, не зачіпаючи суті рішення. Про роз'яснення рішення, ухвали, а також про виправлення описок чи арифметичних помилок виноситься ухвала.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення керуючого санацією боржника у відкритому судовому засіданні, суд встановив, що 24.05.2005р. господарським судом порушено провадження у справі про банкрутство Первомайського ДП „Хімпром". 10.09.2007р. введена процедура санації боржника. 02.04.2008р. господарським судом затверджено, схвалений комітетом кредиторів, план санації. Планом санації, зокрема, передбачено продаж майнових комплексів боржника.

З цією метою, відповідно до плану санації, на продаж неодноразово виставлявся цілісний майновий комплекс № 2 (з виробництва ПВХ).

Проведення першого конкурсу з виробництва ПВХ було організовано наступним чином.

Ціна ЦМК №2 (з виробництва ПВХ) була визначена на підставі звіту про оцінку майна, рецензія якого була здійснена спеціалістами Фонду державного майна України. Вартість ЦМК №2 (з виробництва ПВХ) склала - 11 385 678,00 грн. з урахуванням ПДВ (Одинадцять мільйонів триста вісімдесят п'ять тисяч шістсот сімдесят вісім грн. 00 коп.). Порядок визначення ціни продажу цілісних майнових комплексів передбачений п.5.3 Плану санації ПДП «Хімпром».

Інші умови конкурсу, що передбачені ст. 19 та 43 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» затверджені рішенням комітету кредиторів від 18.07.2008 р.

Інформаційне повідомлення було опубліковане в «Інвестгазеті» (офіційному друкованому органі Фонду державного майна України) № 38, 2008 рік.

Конкурс не відбувся через відсутність заявок на участь у конкурсі від потенційних покупців.

На повторний конкурс ЦМК №2 (з виробництва ПВХ) було виставлено на підставі протоколу комітету кредиторів ПДП «Хімпром» від 02.12.2008 р.

На засіданні комітету кредиторів було зазначено, що ст. 20 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» та ст. 21 Закону України „Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)В» передбачено, що у випадку, якщо перший конкурс з продажу майна не відбувся через відсутність покупців, майно вдруге виноситься на конкурс, при цьому початкова вартість майна може бути знижена не більш як на 30% (тридцять відсотків).

На засіданні комітету кредиторів ПДП «Хімпром» від 02.12.2008 р. було прийняте рішення: з метою підвищення інвестиційної привабливості комплексу з виробництва смоли ПВХ (ЦМК №2) знизити ціну на 30% (тридцять відсотків) від оціночної вартості і провести другий конкурс з продажу вказаного ЦМК за ціною 6 641 645,50 грн. без ПДВ (Шість мільйонів шістсот сорок одна тисяча шістсот сорок п'ять грн. 50 коп. без ПДВ), що з врахуванням ПДВ складає 7 969 974,60 грн. (Сім мільйонів дев'ятсот шістдесят дев'ять тисяч дев'ятсот сімдесят чотири грн. 60 коп. з ПДВ).

Інші умови конкурсу були залишені без змін.

Об'яву про проведення повторного конкурсу було опубліковано в «Інвестгазеті» № 50, 2008 рік.

Конкурс відбувся.

10.03.2009 р. рішенням комітету кредиторів ПДП «Хімпром» було затверджено результати конкурсу з продажу ЦМК №2 (з виробництва ПВХ) та визначено переможця.

16 квітня 2009 року був укладений договір купівлі-продажу зазначеного ЦМК.

У зв'язку з несплатою покупцем вартості придбаного об'єкту, за позовом керуючого санацією, договір купівлі-продажу був розірваний за рішенням господарського суду Харківської області (справа № 39/14-10).

В зв'язку з тим, що Первомайське державне підприємство «Хімпром» - є особливо небезпечним підприємством, його продаж повинен відбуватися відповідно до вимог ст. 43 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Відповідно ст. 43 Закону, з метою задоволення вимог кредиторів у процедурі санації, продаж майна боржника може бути здійснено лише як цілісного майнового комплексу шляхом проведення конкурсу в порядку, встановленому статтею 19 вказаного Закону, згідно з якою початкова ціна ЦМК встановлюється комітетом кредиторів, та законодавством з питань приватизації» в даному випадку - Законом України «Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)».

08.04.2011 року відбулося засідання комітету кредиторів, на якому було прийняте рішення про те, що комітет кредиторів не заперечує проти встановлення ціни продажу майнового комплексу №2 з виробництва ПВХ Первомайського державного підприємства «Хімпром» в розмірі 8 013 300,00 грн. (Вісім мільйонів тринадцять тисяч триста грн. 00 коп.), та не заперечує проти встановлення гарантійного внеску для претендентів, що бажають прийняти участь в конкурсі, встановити в розмірі 25% (двадцяти п'яти відсотків) від оціночної вартості майнового комплексу, та встановлення інших умов конкурсу що передбачені ст. 19, 43 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

12 квітня 2011 року в газеті «Голос України» № 66 від 12.04.2011 року було опубліковане оголошення про проведення конкурсу на продаж ЦМК № 2 Первомайського державного підприємства «Хімпром». Жодна пропозиція у встановлений термін не надійшла, в зв'язку з чим конкурсною комісією 12 травня 2011 року прийнято рішення провести повторний конкурс і, виходячи з того, що ЦМК № 2 вже неодноразово виставлявся на продаж, але не проданий в зв'язку з відсутністю конкурсних пропозицій, керуючись ст.21 Закону України «Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)» конкурсна комісія прийняла рішення знизити початкову ціну на 30% і уповноважила керуючого санацією винести це питання на розгляд комітету кредиторів.

24.06.2011 р. відбулося засідання комітету кредиторів ПДП «Хімпром», на якому було розглянуте питання проведення повторного конкурсу з продажу ЦМК №2 (з виробництва ПВХ) зі зниженням початкової ціни продажу на 30%. На засіданні комітет кредиторів прийняв до відома інформацію керуючого санацією відносно того, що конкурс не відбувся та зобов'язав керуючого санацією вжити всі передбачені діючим законодавством заходи, направлені на виконання плану санації.

02.07.2011 р. в газеті Голос України №118 (5118) було надруковане оголошення про проведення повторного конкурсу з продажу ЦМК №2 (з виробництва ПВХ).

Питання продажу цілісних майнових комплексів Первомайського державного підприємства „ХімпромВ» в процедурі судової санації регулюється нормами статей 5, 18, 19, 20, 43 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (№2343-XII від 14 травня 1992 року), а також нормативними актами з питань приватизації, що застосовуються з урахуванням особливостей передбачених Законом «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Основними нормативними актами з питань приватизації є Закон України «Про приватизацію державного майна» (№2163-XII від 4 березня 1992 року; надалі - Закон «Про приватизацію державного майна») та Закон України «Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)» (№2171-XII від 6 березня 1992 року; надалі - Закон «Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)»).

Стаття 5 Закону «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» визначає законодавство, яке регулює провадження у справах про банкрутство.

Пункт 3 статті 5 вказаного Закону передбачає, що Провадження у справах про банкрутство окремих категорій суб'єктів підприємницької діяльності регулюється з урахуванням особливостей, передбачених розділом VI Закону.

Розділ VI Закону «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» містить статтю 43, яка регулює особливості банкрутства особливо небезпечних підприємств.

Первомайське державне підприємство „ХімпромВ» є особливо небезпечним, оскільки відповідно по пункту 1 статті 43 Закону «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» до особливо небезпечних, серед інших, відносяться підприємства хімічної галузі визначені відповідними рішеннями Кабінету Міністрів України.

Таким рішенням Кабінету Міністрів України є Постанова №765 від 06.05.2000 року, відповідно до якої підприємства хімічного комплексу, що виготовляють хлор, кальциновану соду, а також мають у своєму складі сховища хлору, аміаку, відходів хімічного виробництва є особливо небезпечними підприємствами і припинення діяльності цих підприємств потребує проведення спеціальних заходів щодо запобігання заподіянню шкоди життю та здоров'ю громадян, майну, спорудам, навколишньому природному середовищу.

За всіма виробничими параметрами Первомайське державне підприємство „ХімпромВ» має всі ознаки особливо небезпечного підприємства, отже на нього розповсюджується дія статті 43 Закону «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Зазначена стаття 43 Закону передбачає, що в процедурі судової санації особливо небезпечного підприємства продаж майна здійснюється у складі цілісних майнових комплексів.

Продаж ЦМК повинен відбуватися лише за конкурсом в порядку визначеному статтею 19 Закону «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» та законодавчими актами з питань приватизації. ЦМК особливо небезпечного підприємства не підлягають продажу з аукціону.

Визначення „цілісного майнового комплексуВ» міститься в статті 5 Закону «Про приватизацію державного майна».

Таким чином Цілісний майновий комплекс - це єдиний майновий комплекс підприємства (цеху, виробництва, дільниці, іншого підрозділу, якщо в разі їх виділення у самостійні підприємства не порушується технологічна єдність виробництва з основної спеціалізації підприємства, із структури якого вони виділяються) до складу яких входять усі види майна, призначені для їх діяльності.

Отже, майновий комплекс ПДП «Хімпром», що призначений для виготовлення ПВХ - є цілісним майновим комплексом згідно із визначенням, що міститься в Законі України «Про приватизацію державного майна» і визначений в плані санації ПДП «Хімпром», як ЦМК №2 (з виготовлення ПВХ).

План санації Первомайського державного підприємства „ХімпромВ» був складений з урахуванням всіх вищенаведених норм законодавства з питань банкрутства та приватизації державних підприємств, а також стратегії санації Первомайського ДП „ХімпромВ» , затвердженої Міністерством промислової політики України.

План санації був рецензований Харківським науково-дослідним інститутом „НеохімВ» , який підтвердив правильність розділення підприємства на Цілісні майнові комплекси, що мають завершений цикл виробництва.

Відповідно до Постанови КМУ №1734 від 23.12.2004 року - Первомайське державне підприємство „ХімпромВ» є підприємством, що має стратегічне значення для економіки і безпеки держави.

Оскільки Первомайське ДП „ХімпромВ» має стратегічне значення для економіки держави, то планом санації було передбачено, що цілісний майновий комплекс з виробництва хлору та каустику повинен залишитися у власності держави. Інші цілісні майнові комплекси підлягають продажу в процедурі санації із застосуванням конкурсної процедури.

Ціна продажу цілісних майнових комплексів ПДП «Хімпром», що підлягають продажу в процедурі судової санації визначається розділом 5.3 Плану санації ПДП «Хімпром», нормами ст. 20 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» та нормами ст. 9 Закону України «Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)». Вказаними нормами передбачено, що початкова ціна об'єкту, що підлягає продажу із застосуванням конкурсної процедури визначається на підставі оцінки, що проводиться в порядку, встановленому законодавством про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність.

Порядок проведення конкурсу з продажу цілісних майнових комплексів ПДП «Хімпром» був визначений нормами ст. 19, 20, 43 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» та ст. 14, 15, 16, 18, 21 Закону України «Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)».

Згідно ст. 18 Закону України «Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)» відбір покупців за конкурсом здійснює конкурсна комісія, яка створюється органом приватизації. Комісія створюється із спеціалістів, експертів, представника відповідної місцевої Ради та представника трудового колективу об'єкта, що приватизується. Конкурсна комісія визначає умови та термін проведення конкурсу.

Конкурс здійснюється у два етапи. На першому етапі оголошується попередній переможець конкурсу. Інформація про його пропозиції доводиться до всіх учасників конкурсу. Якщо протягом п'яти робочих днів від них не надійдуть додаткові пропозиції, то попередній переможець оголошується остаточним переможцем. За наявності інших пропозицій проводиться додаткове засідання конкурсної комісії, яка розглядає додаткові пропозиції учасників конкурсу та визначає остаточного переможця.

Засідання конкурсної комісії є закритими. Рішення про вибір попереднього та остаточного переможця конкурсу приймається 2/3 голосів присутніх членів комісії.

Ціна продажу визначається у ході конкурсного розгляду. Продаж об'єкта не може здійснюватися за ціною, нижчою 50 відсотків його початкової вартості.

Після закінчення засідання конкурсною комісією складається протокол.

У випадку, якщо майно не було продано на конкурсі, воно може бути виставлене на повторний конкурс на підставі ст. 21 Закону України «Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)». Тією ж статтею передбачено, що у разі повторного проведення аукціону, конкурсу можлива зміна умов продажу, включаючи початкову вартість. В цьому разі початкову вартість може бути зменшено до початку торгів не більш як на 30 відсотків.

Відповідно до розділу 5.3 плану санації ПДП «Хімпром», ст. 21 Закону України «Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)» та ст. 20 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» об'єкт може бути запропонований для продажу за конкурсом не більше двох разів, якщо власник майна або уповноважений ним орган не прийме іншого рішення.

Відомості про рішення власника майна ПДП «Хімпром» або уповноваженого ним органу щодо продажу об'єкту за конкурсом більше двох разів у справі відсутні.

Також розділ 5.3 плану санації ПДП «Хімпром» та ст. 20 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», передбачає, що майно, не продане на повторних торгах може бути реалізоване керуючим санацією за згодою комітету кредиторів на підставі договору купівлі продажу, укладеного без проведення торгів.

Крім того, при здійсненні продажу цілісних майнових комплексів ПДП «Хімпром» слід брати до уваги норму ст. 1, 16, 17 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» в частині погодження укладення значних угод з комітетом кредиторів боржника.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 86, 89 ГПК України

УХВАЛИВ:

Роз'яснити ухвалу суду від 02.04.2007р. наступним чином:

Конкурс з продажу ЦМК №2 (з виробництва ПВХ), умови якого були затверджені рішенням комітету кредиторів від 18.07.2008 р. Інформаційне повідомлення про проведення якого було опубліковане в «Інвестгазеті» (офіційному друкованому органі Фонду державного майна України) № 38, 2008 рік. - слід вважати першим конкурсом з продажу ЦМК №2 (з виробництва ПВХ).

Перший конкурс не відбувся через відсутність заявок на участь у конкурсі від потенційних покупців.

На повторний конкурс ЦМК №2 (з виробництва ПВХ) було виставлено на підставі протоколу комітету кредиторів ПДП «Хімпром» від 02.12.2008 р.

На засіданні комітету кредиторів було зазначено, що ст. 20 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» та ст. 21 Закону України „Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)В» передбачено, що у випадку, якщо перший конкурс з продажу майна не відбувся через відсутність покупців, майно вдруге виноситься на конкурс, при цьому початкова вартість майна може бути знижена на 30% (тридцять відсотків).

На засіданні комітету кредиторів ПДП «Хімпром» від 02.12.2008 р. було прийняте рішення: з метою підвищення інвестиційної привабливості комплексу з виробництва смоли ПВХ (ЦМК №2) знизити ціну на 30% (тридцять відсотків) від оціночної вартості і провести другий конкурс з продажу вказаного ЦМК за ціною 6 641 645,50 грн. без ПДВ (Шість мільйонів шістсот сорок одна тисяча шістсот сорок п'ять грн. 50 коп. без ПДВ), що з врахуванням ПДВ складає 7 969 974,60 грн. (Сім мільйонів дев'ятсот шістдесят дев'ять тисяч дев'ятсот сімдесят чотири грн. 60 коп. з ПДВ).

Інші умови конкурсу були залишені без змін.

Об'яву про проведення повторного конкурсу було опубліковано в «Інвестгазеті» № 50, 2008 рік.

Конкурс відбувся.

10.03.2009 р. рішенням комітету кредиторів ПДП «Хімпром» було затверджено результати конкурсу з продажу ЦМК №2 (з виробництва ПВХ) та визначено переможця.

16 квітня 2009 року був укладений договір купівлі-продажу зазначеного ЦМК.

У зв'язку з тим, що через несплату покупцем вартості придбаного об'єкту, за позовом керуючого санацією, договір купівлі-продажу був розірваний за рішенням господарського суду Харківської області (справа № 39/14-10), конкурс, проведений на підставі рішення комітету кредиторів від 08.04.2011 року, за ціною 8 013 300,00 грн. (Вісім мільйонів тринадцять тисяч триста грн. 00 коп.) слід вважати вдруге проведеним повторним конкурсом з продажу ЦМК №2 (з виробництва ПВХ).

Оскільки за результатами вдруге проведеного повторного конкурсу з продажу ЦМК №2 (з виробництва ПВХ) конкурсною комісією не було отримано пропозицій про придбання зазначеного об'єкту від потенційних покупців - слід вважати повторний конкурс з продажу ЦМК №2 (з виробництва ПВХ) таким що не відбувся.

Оскільки, відповідно до ст. 21 Закону України «Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)» та ст. 20 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» об'єкт може бути запропонований для продажу за конкурсом не більше двох разів, якщо власник майна або уповноважений ним орган не прийме іншого рішення, і проведення конкурсу втретє за відсутності такого рішення не передбачене нормами чинного законодавства, що регулюють питання продажу майна в процедурі банкрутства, керуючий санацією на підставі розділу 5.3 плану санації ПДП «Хімпром» та ст. 20 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», за згодою комітету кредиторів, може здійснити продаж ЦМК №2 (з виробництва ПВХ) на підставі договору купівлі продажу, укладеного без проведення торгів за ціною запропонованою покупцем, але не менше 50 відсотків його початкової вартості.

Інформаційне повідомлення, що було опубліковане 02.07.2011 р. в газеті Голос України №118 (5118) про проведення повторного конкурсу з продажу ЦМК №2 (з виробництва ПВХ), визнати таким, що не суперечить нормам чинного законодавства, та вважати повідомленням про пошук на конкурсних засадах покупця зазначеного майна ПДП «Хімпром» для укладення з ним договору без проведення торгів.

Суддя Швидкін А.О.

Дата ухвалення рішення18.07.2011
Оприлюднено21.08.2015

Судовий реєстр по справі —б-39/57-05

Ухвала від 16.09.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 18.07.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 22.03.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 26.11.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 06.10.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 14.04.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 10.02.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 23.07.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 01.03.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 15.11.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні