Постанова
від 20.08.2009 по справі 45/147б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

45/147б

                                ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ  

                                                              ПОСТАНОВА  

                                ПРО ВИЗНАННЯ  БОРЖНИКА БАНКРУТОМ

                                                                 ІМЕНЕМ  УКРАЇНИ

20.08.09 р.                                                                        Справа № 45/147б

Розглянувши матеріали справи за заявою боржника Товариства з обмеженою відповідальністю «ЖВС ЄвроБуд», м.Донецьк (ЄДРПОУ 33554460)

про визнання банкрутом

Суддя Плотніцький Б.Д.

при секретарі судового засідання Абдулазізовій О.Д..

Представники:

Від боржника: Вудуд Г.І.– голова ліквід. комісії

В засіданні брали участь:

Ухвалою від 10.08.2009р. за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «ЖВС ЄвроБуд», м.Донецьк (ЄДРПОУ 33554460) господарським судом Донецької області відносно нього порушена справа про банкрутство по ст. 51 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

В засідання суду з'явився представник заявника, повноваження якого підтверджені належним чином.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представника заявника, господарським судом встановлено наступне:

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 110 Цивільного кодексу України юридична особа ліквідується за рішенням її учасників або органу юридичної особи, уповноваженого на це установчими документами, в тому числі, у зв'язку із закінченням строку, на який було створено юридичну особу, досягнення мети, для якої її створено, а також в інших випадках, передбаченими установчими документами.

Відповідно до рішення загальних зборів засновників Товариства з обмеженою відповідальністю «ЖВС ЄвроБуд», м.Донецьк (ЄДРПОУ 33554460) (протокол №1 від 04.03.2009р.) було вирішено ліквідувати товариство, створити ліквідаційну комісію та здійснити необхідні дії для ліквідації підприємства.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 105 Цивільного кодексу України комісія з припинення юридичної особи поміщає в друкованих засобах масової інформації, в яких публікуються відомості про державну реєстрацію юридичної особи, що припиняється, повідомлення про припинення   юридичної особи та про порядок  і строк заявлення кредиторами вимог до неї.

В офіційному спеціалізованому друкованому засобі масової інформації «Бюлетень державної реєстрації» №120(5) від 10.03.2009р. було опубліковане оголошення про прийняття рішення про ліквідацію підприємства.

Відповідно до п. 5 ст. 7 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”  боржник зобов'язаний звернутися в місячний строк до господарського суду з заявою про порушення справи про банкрутство у разі виникнення таких обставин: задоволення вимог одного або кількох кредиторів приведе до неможливості виконання грошових зобов'язань боржника в повному обсязі перед іншими кредиторами; орган боржника, уповноважений відповідно до установчих документів або законодавства прийняти рішення про ліквідацію боржника, прийняв рішення про звернення в господарський суд з заявою боржника про порушення справи про банкрутство; при ліквідації боржника не у зв'язку з процедурою банкрутства встановлено неможливість боржника задовольнити вимоги кредиторів у повному обсязі; в інших випадках, передбачених цим Законом.

Згідно з вимогами ч. 3 ст. 110 ЦК України, якщо вартість майна юридичної особи є недостатньою для задоволення вимог кредиторів, юридична особа ліквідується в порядку, встановленому Законом України „Про відновлення  платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Крім того, відповідно до п. 1 ст. 51 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ”  якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язані звернутися в господарський суд із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи.

У відповідності до п. 6 ст. 51 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”  власник майна боржника (уповноважена ним особа), керівник боржника, голова ліквідаційної комісії (ліквідатор), які допустили порушення вимог частини першої цієї статті, несуть солідарну відповідальність по незадоволених вимогах за грошовими зобов'язаннями та зобов'язаннями щодо сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування та інші види загальнообов'язкового державного соціального страхування, податків і зборів (обов'язкових платежів) боржника.

У відповідності до ч. 1 ст. 111 ЦК України ліквідаційна комісія після закінчення строку пред'явлення вимог кредиторами складає проміжний ліквідаційний баланс, який містить відомості про склад майна юридичної особи, що ліквідується, перелік пред'явлених кредиторами вимог, а також про результати їх розгляду.

Відповідно до вимог ч. 5 ст. 60 Господарського кодексу України, яка регулює загальний порядок ліквідації суб'єкта господарювання, ліквідаційна комісія оцінює наявне майно суб'єкта господарювання, який ліквідується і розраховується з кредиторами, складає ліквідаційний баланс та подає його власнику  або органу, який призначив ліквідаційну комісію. Достовірність та повнота ліквідаційного балансу повинні бути перевірені у встановленому законодавством порядку.  

Після публікації про прийняття рішення про ліквідацію на адресу боржника надійшла заява Товариства з обмеженою відповідальністю «Едельвейс плес» з грошовою вимогою на загальну суму – 310 154 грн. 40 коп.

Інші кредиторські заяви на адресу боржника не надходили.

З проміжного ліквідаційного балансу, який був складений та затверджений ліквідаційною комісією, судом встановлено, що заборгованість Товариства з обмеженою відповідальністю «ЖВС ЄвроБуд», м.Донецьк (ЄДРПОУ 33554460) складає 310154 грн. 40 коп.

При цьому у боржника відсутня заборгованість перед бюджетом та іншими державними цільовими фондами.

Згідно наданих суду матеріалів встановлена відсутність активів та грошових коштів для погашення наявної кредиторської заборгованості, внаслідок чого на засіданні ліквідаційної комісії 14.05.2009р. (протокол №4 від 14.05.2009р.) було прийняте рішення про звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство у відповідності з вимогами ст.51  Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Таким чином, Товариство з обмеженою відповідальністю «ЖВС ЄвроБуд», м.Донецьк (ЄДРПОУ 33554460) стверджує про неможливість задоволення кредиторської заборгованості.

Відповідно до ст. 4-3 Господарського процесуального кодексу України судочинство в господарських судах здійснюється на засадах змагальності.

За приписом ст. 33 Господарського процесуального кодексу України кожна сторона повинна довести обставини, на які вона посилається в обґрунтування своїх вимог або заперечень.

При цьому, з урахуванням вимог ст. 43 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об'єктивному розгляді в судовому процесі всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись законом.

Господарський суд вважає, що кредиторська заборгованість, яка наявна у Товариства з обмеженою відповідальністю «ЖВС ЄвроБуд», м.Донецьк (ЄДРПОУ 33554460), не може бути погашена у повному обсязі внаслідок недостатності майна, дебіторської заборгованості та суми власного капіталу.

За таких підстав, господарський суд дійшов до висновку про задоволення заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «ЖВС ЄвроБуд», м.Донецьк (ЄДРПОУ 33554460) про визнання його банкрутом у відповідності з вимогами ст. 51 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Крім цього, боржник звернувся до суду з клопотанням про призначення ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю «ЖВС ЄвроБуд», м.Донецьк (ЄДРПОУ 33554460) голову ліквідаційної комісії  Вудуда Гаррі Ігоревича.

У судовому засіданні голова ліквідаційної комісії надав згоду на призначення його ліквідатором по справі.

Суд вважає клопотання боржника таким, що підлягає задоволенню.

За таких підстав, керуючись ст.ст. 22-34, 51 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст.ст. 4-3, 33, 43 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -  

П О С Т А Н О В И В :

Визнати банкрутом – Товариства з обмеженою відповідальністю «ЖВС ЄвроБуд», м.Донецьк (ЄДРПОУ 33554460), що зареєстроване за адресою: 83054, м.Донецьк, Київський район, вул.Поліграфічна, б.1).

Відкрити ліквідаційну процедуру строком на 3 місяці до 20.11.2009р.

Призначити ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю «ЖВС ЄвроБуд», м.Донецьк (ЄДРПОУ 33554460) голову ліквідаційної комісії Вудуда Гаррі Ігоревича (65000, м.Одеса, вул.Лузанівська, б.63, кв.11 ідентифікаційний номер 2047215718, паспорт серія КМ №554833, виданий Суворівським РВ ОМУ ГВ МВС України в Одеській області).

Ліквідатору у 10 денний термін опублікувати оголошення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури в офіційних друкованих органах, з зазначенням відомостей передбачених п. 5 ст. 23 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Ліквідатору до закінчення ліквідаційної процедури представити до суду звіт та ліквідаційний баланс з доданими документами, передбаченими ст. 32 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

                    

Суддя                                                                                                Плотніцький Б.Д.           

                    

Вик    тел.

Надруковано примірників -   :  господарському суду Донецької області -   ,  сторонам -   .

Дата ухвалення рішення20.08.2009
Оприлюднено08.10.2009
Номер документу4861239
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —45/147б

Постанова від 12.01.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Яценко О.В.

Ухвала від 13.12.2010

Господарське

Вищий господарський суд України

Яценко О.В.

Ухвала від 28.09.2010

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

М'ясищев А.М.

Ухвала від 03.09.2010

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Волков Р.В.

Постанова від 12.08.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Ухвала від 03.08.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Ухвала від 27.07.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Ухвала від 15.07.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Постанова від 20.08.2009

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Ухвала від 10.08.2009

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні