Ухвала
від 12.08.2015 по справі 922/3057/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"12" серпня 2015 р.Справа № 922/3057/15 вх. № 3057/15

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Швидкіна А.О.

при секретарі судового засідання Трофименко С.В.

за участю сторін:

представника кредитора ОСОБА_1 ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області : ОСОБА_2, дов. № 375/10/20-11-10-17 від 05.08.2015 року

розпорядник майна : не з`явився

розглянувши матеріали

По справі за заявою ОСОБА_1 ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській обл., м.Дергачі

до Приватного підприємства фірми "Деріс", с. Руська Лозова

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Харківської області від 03.06.2015 року порушено провадження у справі № 922/3057/15 про банкрутство та введено процедуру розпорядження майном Приватного підприємства фірми "Деріс", призначено розпорядником майна арбітражного керуючого ОСОБА_3; зобов`язано розпорядника майна розглянути вимоги кредиторів, повідомити суд про результати цього розгляду з наданням реєстру вимог кредиторів, а також провести інвентаризацію майна боржника.

04.08.2015 року до суду надійшло клопотання (вх.№ 31147) розпорядника майна ОСОБА_3, відповідно до якого заявник просить суд визначити джерелом оплати послуг ( грошової винагороди) розпорядника майна у справі № 922/3057/15 про банкрутство ПП Фірми "Деріс" авансування грошової винагороди кредитором - заявником у справі з дня призначення до дня завершення повноважень розпорядника майна боржника, призначити вищезазначене клопотання до розгляду в судовому засіданні та задовольнити його.

07.08.2015 року до суду від розпорядника майна ОСОБА_3М надійшло клопотання (вх. № 31699), відповідно до якого останній просить суд зобов`язати керівника ПП фірми "Деріс" ОСОБА_4 забезпечити проведення інвентаризації ПП Фірми " Деріс" за участю розпорядника майна боржника у справі, а також надати розпоряднику майна ПП Фірми "Деріс" ОСОБА_3 у вигляді засвідчених копій : Статут ПП Фірми "Деріс"; баланс та форму 2 фінансової звітності ПП фірми "Деріс" за 2012,2013 та 2014 року; інформацію про участь ( долі, паї, акції) ПП фірми " Деріс" і інших юридичних особах; відомості про заборгованість ПП фірми "Деріс" із заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, відшкодування шкоди життю та здоров`ю громадян з розшифровкою сум і періодів виникнення; розшифровку дебіторської і кредиторської заборгованості із зазначенням які вимоги і в якій формі забезпечені застава, поручительство, гарантія), зобов`язати Державну Реєстраційну службу України надати інформацію з Державного реєстру речових прав про нерухоме майно, земельні ділянки та їх обтяження стосовно ПП фірми " Деріс"( код 35206991, адреса: Харківська область, Дергачівський район, село Руська Лозова, вул. Белгородська, 1-А) у формі інформаційної довідки, в тому числі із зазначенням відомостей з Реєстру прав власності на нерухоме майно, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна, державного реєстру іпотек про наявність зареєстрованих прав власності та їх обтяжень щодо майна та уповноважити на отримання вказаних інформаційних довідок від державної реєстраційної служби України розпорядника майна ПП фірма "Деріс" ОСОБА_3 або його представника, також витребувати в Головного управління статистики У Харківській області копії фінансової та статистичної звітності ПП фірми "Деріс" ( код 35206991) за 2012, 2013 та 2014 роки або останньої наявної за три роки.

В судовому засіданні ініціюючий кредитор ОСОБА_1 об`єднана державна податкова інспекція ГУ ДФС у Харківській області звернулась до суду з клопотанням (вх. № 32513) про відсторонення ОСОБА_4 від посади керівника ПП фірми "Деріс" та покладення виконання обов`язків керівника ПП фірми "Деріс" на розпорядника майна ОСОБА_3, обґрунтовуючи його тим, керівник ПП фірми "Деріс" ОСОБА_4 не виконує вимоги суду щодо проведення інвентаризації майна боржника та визначення його вартості, не виконує зобов`язання щодо розгляду вимог кредиторів, ігнорує вимоги суду щодо необхідності боржнику бути присутнім на судових засіданнях, що призводить до затягування процедури розпорядження майном, перешкоджання керівником боржника виконанню повноважень розпорядника майна, порушення прав та законних інтересів кредиторів.

Розпорядник майна ОСОБА_3 в судове засідання не з`явився, проте до суду надійшов електронний лист, відповідно до якого розпорядник майна просить суд розглянути заявлені раніше клопотання та відкласти розгляд справи в попередньому засіданні у справі № 922/3057/15 на іншу дату.

Представник боржника в судове засідання не з’явився, про причини неявки не повідомив, про час та місце слухання справи був повідомлений згідно діючого законодавства.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення ініціюючого кредитора, господарський суд встановив що.

Ухвалою господарського суду Харківської області від 03.06.2015 року було введено процедуру розпорядження майном боржника, призначений розпорядником майна боржника арбітражний керуючий ОСОБА_3 Цією ж ухвалою розпорядника майна було зобов’язано виконати й обов’язки, передбачені ст.ст. 18, 22 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", в тому числі скласти реєстр грошових вимог кредиторів, провести інвентаризацію майна банкрута.

Відповідно до витягу з ЄДРЮОтаФОП станом на 19.05.2015 року керівником боржника є ОСОБА_4.

Після порушення провадження у справі про банкрутство розпоряднику майна боржником не були надані ні документи, ні необхідна інформація для здійснення розпорядником майна покладених на нього обов`язків, крім того боржником не було виконано жодних ухвал суду, в судові засідання представник боржника жодного разу не з`явився, ухвали направлені за юридичною адресою боржника повернулись до суду з поштовою відміткою "за закінченням терміну зберігання".

Для належного виконання вимог ухвали суду від 03.06.2015 року по справі № 922/3057/15 та Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" розпорядником майна було спрямовано листа вих.№01-16/573 від 11.06.2015 року керівникові боржнику на адресу ПП фірми "Деріс" про обмеження у діяльності товариства та необхідністю надання документів. Жодної відповіді на вищезазначений лист керівник боржника на адресу розпорядника майна не надіслав.

З метою з`ясування стану боржника, отримання необхідних документів та інформації розпорядником майна ОСОБА_3 було спрямовано другого листа вих.01-16/742 від 21.07.2015 року керівникові боржника на адресу ПП фірми "Деріс". Цим листом було запитано необхідну інформацію та довідки з державних реєстрів, призначено розгляд вимог кредиторів, а також проведення інвентаризації за підприємством на 27.07.2015 року за місцем знаходження боржника - Харківська область, с. Руська Лозова, вул. Белгородська, буд 1-А. Керівникові запропоновано забезпечити можливість проведення інвентаризації. На вказаний лист розпорядник майна відповіді не отримав, телефоном про перенесення дати розгляду вимог кредиторів та проведення інвентаризації його не повідомив, тому розпорядником майна ОСОБА_3 27.07.2015 року здійснено виїзд на адресу боржника (Харківська область, с. Руська Лозова, вул. Белгородська, буд 1-А), де з`ясувалося, що за цією адресою боржник, його керівник органи чи представники та майно не знаходяться, про що був складений відповідний акт.

Таким чином, все це унеможливлює виконання розпорядником майна ОСОБА_3 покладених на нього обов`язків та свідчить про перешкоджання керівником боржника діям розпорядника майна та про вчинення дій, що порушують права та законні інтереси кредиторів, що також унеможливлює складання та подання на затвердження суду реєстру вимог кредиторів з усіма даними, що повинні міститися в реєстрі вимог кредиторів та проведення розпорядником майна інвентаризації майна боржника, здійснення фінансового аналізу фінансово - господарської діяльності, інвестиційного становища боржника та його становища на ринках.

Відповідно до ч. 2 ст. 18 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» у процедурі розпорядження майном за клопотанням розпорядника майна, сторін або інших учасників справи про банкрутство, що містить підтверджені відомості про перешкоджання керівником боржника виконанню повноважень розпорядника майна, а також про вчинення керівником боржника дій, що порушують права та законні інтереси боржника або кредиторів, господарський суд має право відсторонити керівника боржника від посади та покласти виконання його обов'язків на розпорядника майна.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання ініціюючого кредитора ОСОБА_1 об`єднаної державної податкової інспекції ГУ ДФС у Харківській області про відсторонення ОСОБА_4 від посади керівника ПП фірми "Деріс" та покладення виконання обов`язків керівника ПП фірми "Деріс" на розпорядника майна ОСОБА_3,

Щодо клопотання розпорядника майна ОСОБА_3 (вх. № 31699), господарський суд зазначає що

У відповідності до ч.3 ст. 22 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" розпорядник майна зобов`язаний :

- розглядати заяви кредиторів про грошові вимоги до боржника, які надійшли в установленому цим Законом порядку;

- вести реєстр вимог кредиторів;

- повідомляти кредиторів про результати розгляду їхніх вимог;

- вживати заходів для захисту майна боржника ;

- аналізувати фінансово - господарську діяльність, інвестиційне становище боржника та його становище на ринках;

- виявляти ( за наявності) ознаки фіктивного банкрутства, доведення до банкрутства, приховування стійкої фінансової неспроможності, незаконних дій у разі банкрутства ;

- скликати зборів кредиторів та організовувати їх проведення;

- надавати державному органу з питань банкрутства відомості, необхідні для ведення Єдиного реєстру підприємств, щодо яких порушено справу про банкрутство;

- надавати господарському суду та комітету звіт про свою діяльність, відомості про фінансове становище боржника, пропозиції щодо можливості відновлення платоспроможності боржника;

- не пізніше двох місяців від дня порушення провадження у справі про банкрутство разом з боржником організувати та забезпечити проведення інвентаризації майна боржника та визначити його вартість;

- виконувати інші повноваження, що передбачені цим Законом;

Частиною 1 ст. 2 Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" встановлено, що державний реєстр речових прав на нерухоме майно є єдиною державною системою, що містить відомості про права на нерухоме майно, їх обтяження, а також про об`єкти та суб`єктів цих прав.

Згідно з ч.3 ст. 28 Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяження" для посадових осіб органів державної влади, органів місцевого самоврядування, судів, органів внутрішніх справ, органів прокуратури, органів Служби безпеки України, адвокатів, нотаріусів інформація з Державного реєстру прав у зв'язку із здійсненням ними повноважень, визначених законом, надається за суб'єктом права чи за об'єктом нерухомого майна в електронній формі шляхом безпосереднього доступу до Державного реєстру прав за умови ідентифікації відповідної посадової особи за допомогою електронного цифрового підпису. Порядок доступу до Державного реєстру прав визначається Кабінетом Міністрів України.

Розглянувши клопотання розпорядника майна ОСОБА_3, враховуючи, що судом було задоволено клопотання ініціюючого кредитора та відсторонено ОСОБА_4 від посади керівника ПП фірми "Деріс" та покладено виконання обов`язків керівника ПП фірми "Деріс" на розпорядника майна ОСОБА_3, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання частково та зобов`язати Державну Реєстраційну службу України надати інформацію з Державного реєстру речових прав про нерухоме майно, земельні ділянки та їх обтяження стосовно ПП фірми "Деріс" ( код 35206991, адреса: Харківська область, Дергачівський район, село Руська Лозова, вул. Белгородська, 1-А) у формі інформаційної довідки, в тому числі із зазначенням відомостей з Реєстру прав власності на нерухоме майно, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна, державного реєстру іпотек про наявність зареєстрованих прав власності та їх обтяжень щодо майна та уповноважити на отримання вказаних інформаційних довідок від державної реєстраційної служби України розпорядника майна ПП фірма " Деріс" ОСОБА_3 або його представника, також витребувати в Головного управління статистики у Харківській області копії фінансової та статистичної звітності ПП фірми "Деріс" ( код 35206991) за 2012, 2013 та 2014 роки або останньої наявної за три роки.

Керуючись ч. 2 ст. 18, 22-23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 77, 86 ГПК України -

УХВАЛИВ:

1. Задовольнити клопотання ініціюючого кредитора ОСОБА_1 об`єднаної державної податкової інспекції ГУ ДФС у Харківській області.

2. Відсторонити ОСОБА_4 від посади керівника ПП фірми "Деріс" та покласти виконання обов`язків керівника ПП фірми "Деріс" на розпорядника майна ОСОБА_3.

3. Зобов`язати керівника ПП фірми "Деріс" ( код 35206991) ОСОБА_4 передати розпоряднику майна ОСОБА_3 усі документи, що пов'язані з фінансово-господарською діяльністю підприємства, бухгалтерську та податкову звітність підприємства, печатку та штамп підприємства.

4. Зобов’язати державного реєстратора внести до ЄДР відомості щодо зміни керівника ПП фірми "Деріс".

5. Зобов`язати розпорядника майна виконати ОСОБА_3 вимоги Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та вимоги ухвали суду від 03.06.2015 року суду в повному обсязі.

6. Частково задовольнити клопотання розпорядника майна ОСОБА_3М (вх. № 31699 ).

7. Зобов`язати Державну Реєстраційну службу України надати інформацію з Державного реєстру речових прав про нерухоме майно, земельні ділянки та їх обтяження стосовно ПП фірми "Деріс" ( код 35206991, адреса: Харківська область, Дергачівський район, село Руська Лозова, вул. Белгородська, 1-А) у формі інформаційної довідки, в тому числі із зазначенням відомостей з Реєстру прав власності на нерухоме майно, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна, державного реєстру іпотек про наявність зареєстрованих прав власності та їх обтяжень щодо майна.

8. Уповноважити на отримання вказаних інформаційних довідок від державної реєстраційної служби України розпорядника майна ПП фірма "Деріс" ОСОБА_3 або його представника.

9. Витребувати в Головного управління статистики у Харківській області копії фінансової та статистичної звітності ПП фірми "Деріс" ( код 35206991) за 2012, 2013 та 2014 роки або останньої наявної за три роки.

10. Призначити до розгляду клопотання (вх. № 31147) розпорядника майна ОСОБА_3 щодо визначення джерела оплати послуг ( грошової винагороди) розпорядника майна у справі № 922/3057/15 про банкрутство ПП Фірми "Деріс" в судовому засіданні, яке відбудеться "08" вересня 2015 р. о (об) 12:15.

11. Відкласти розгляд справи в попередньому засіданні на "08" вересня 2015 р. о (об) 12:15 м. Харків, пл. Свободи 5 Держпром 8-й під'їзд, к. 205.

Дана ухвала набирає законної сили з дня її прийняття та є обов`язковою до виконання.

Ухвалу направити розпоряднику майна, кредитору, боржнику, керівнику боржника, державному реєстратору, Головному управління статистики у Харківській області

Суддя Швидкін А.О.

СудГосподарський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення12.08.2015
Оприлюднено25.08.2015
Номер документу48654583
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/3057/15

Постанова від 08.11.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 11.10.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 23.08.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 26.07.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 04.07.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 01.06.2016

Господарське

Вищий господарський суд України

Катеринчук Л.Й.

Ухвала від 23.05.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 31.03.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 11.01.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 01.12.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні