Ухвала
від 28.01.2011 по справі 2а-6069/09/1170
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Україна КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

У Х В А Л А

28 січня 2011 року Справа № 2а-6069/09/1170

Кіровоградський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Пасічника Ю.П.;

при секретарі -Колтуновій А.Ю.

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву суб'єкта підприємницької діяльності фізичної особи ОСОБА_1 про розстрочення виконання постанови Кіровоградського окружного адміністративного суду від 21січня 2010 року по справі за позовом Кіровоградського району в інтересах держави в особі Кіровоградської міжрайонної державної податкової інспекції про стягнення заборгованості,-

ВСТАНОВИВ:

Постановою суду від 21січня 2010 року позовну заяву прокурора Кіровоградського району в інтересах держави в особі Кіровоградської міжрайонної державної податкової інспекції задоволено повністю. Присуджено стягнути з відповідача на користь держави в особі Кіровоградської міжрайонної державної податкової інспекції заборгованість за порушення законодавства щодо реєстраторів розрахункових операцій, по готівці та за роздрібну торгівлю тютюновими виробами за цінами вищими за встановлені максимальні ціни, всього в сумі 11635 грн.15 коп.

Вказана постанова суду набрала законної сили. На виконання вказаної постанови 21.01.2010 року видано виконавчий лист, на підставі якого 27.05.2010 року ВДВС Кіровоградського РУЮ відкрито виконавче провадження.

31 грудня 2010 року поштою до суду надійшла заява суб'єкта підприємницької діяльності фізичної особи ОСОБА_1 про розстрочення виконання постанови. В якій він просить розстрочити виконання постанови частинами згідно графіку погашення, починаючи з січня 2011 року по грудень 2012 року, у зв'язку з тяжким фінансовим становищем, отримання малого прибутку, наявністю інфляційних процесів, неможливістю погашення відразу великої суми заборгованості.

В судовому засіданні 28.01.2011 року заявник надав квитанцію про сплату 484,79 грн. за січень 2011 року.

Представник прокуратури Кіровоградського району проти розстрочення виконання постанови суду не заперечував.

Представник Кіровоградської об'єднаної державної податкової інспекції проти розстрочення виконання постанови суду не заперечувала.

Заслухавши пояснення представників позивача, заявника, дослідивши надані ним документи, суд приходить висновку, що заява є обґрунтованою та підлягає задоволенню.

Відповідно до ч.1 ст. 263 КАС України, за наявності обставин, що ускладнюють виконання судового рішення (відсутність коштів на рахунку, відсутність присудженого майна в натурі, стихійне лихо тощо), державний виконавець може звернутися до адміністративного суду першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий лист, що видав виконавчий лист, із поданням, а особа, яка бере участь у справі, та сторона виконавчого провадження - із заявою про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення. Питання про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення може бути розглянуто також за ініціативою суду.

Відповідно до ч. 2 ст. 263 КАС України, суд розглядає питання про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або сторони виконавчого провадження, що звернулися із поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі, та у виняткових випадках може відстрочити або розстрочити виконання, змінити чи встановити спосіб і порядок виконання рішення. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду. У разі прийняття рішення про відстрочення чи розстрочення виконання постанови в адміністративній справі суд змінює строк подання суб'єктом владних повноважень звіту про виконання такої постанови.

Враховуючи, що заявник перебуває у скрутному фінансовому становищі, що підтверджується відповідними документами, у зв'язку з чим виконання судового рішення в повному обсязі на даний час є ускладненим, суд вважає за необхідне розстрочити виконання постанови Кіровоградського окружного адміністративного суду від 21.01.2010р. шляхом розстрочення виплати суми заборгованості в розмірі 11635,15 грн. визначивши до сплати щомісячно в рівних частинах з січня 2011 року по грудень 2012 року включно по 484,79грн.

Керуючись ч. 2 ст.263, ст.ст. 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву фізичної особи ОСОБА_1 - задовольнити .

Розстрочити виконання постанови Кіровоградського окружного адміністративного суду від 21.01.2010р. по справі №2а-6069/09/1170 шляхом розстрочення виплати суми заборгованості в розмірі 11635,15 грн. визначивши до сплати щомісячно в рівних частинах з січня 2011 року по грудень 2012 року включно по 484,79 грн.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Кіровоградський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги в 5-денний строк з дня постановлення ухвали, а особою, без виклику якої було постановлено ухвалу в той же строк з дня отримання нею копії ухвали.

Суддя-підпис.

З оригіналом згідно:

Суддя Кіровоградського

окружного адміністративного суду ОСОБА_2

СудКіровоградський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення28.01.2011
Оприлюднено25.08.2015
Номер документу48689678
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-6069/09/1170

Ухвала від 28.01.2011

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Ю.П. Пасічник

Ухвала від 17.01.2011

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Ю.П. Пасічник

Постанова від 21.01.2010

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Ю.П. Пасічник

Постанова від 21.01.2010

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Ю.П. Пасічник

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні