Ухвала
від 03.02.2014 по справі 159/898/13-ц
КОВЕЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 159/898/13-ц

Провадження № 2/159/390/13

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

м. Ковель 03 лютого 2014 року

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

під головуванням судді Бондара В.М.

за участю секретаря Рижко О.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Ковелі заяву Державного закладу В«Ковельська лінійна санітарно-епідеміологічна станція на Львівській залізниціВ» про роз'яснення рішення суду від 06 березня 2013 року у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Міністерства охорони здоров'я України, Державного закладу В«Ковельська лінійна санітарно-епідеміологічна станція на Львівській залізниціВ» Міністерства охорони здоров'я України, Державної казначейської служби України, про стягнення розрахункових виплат при звільненні працівника та середнього заробітку за час затримки у виплаті розрахункових, -

В С Т А Н О В И В :

Рішенням Ковельського міськрайонного суду від 06.03.2013 року, яке вступило в законну силу по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Міністерства охорони здоров'я України, Державного закладу В«Ковельська лінійна санітарно-епідеміологічна станція на Львівській залізниціВ» Міністерства охорони здоров'я України, Державної казначейської служби України, про стягнення розрахункових виплат при звільненні працівника та середнього заробітку за час затримки у виплаті розрахункових стягнуто з Державного закладу В«Ковельська лінійна санітарно - епідеміологічна станція на Львівській залізниціВ» на користь ОСОБА_1 кошти, належні при звільненні в сумі 3 344.04 гривень та середній заробіток за час затримки розрахунку при звільненні в сумі 5927,56 гривень .

Голова ліквідаційної комісії державного закладу В«Ковельська лінійна санітарно-епідеміологічна станція на Львівській залізниціВ» ОСОБА_2 звернувся до суду з заявою про роз'яснення вказаного рішення суду щодо утримання податків із сум виплат по вказаному рішенню суду, оскільки в рішення суду не визначено, які належить утримувати податки з виплат ОСОБА_1

Суд, дослідивши матеріали заяви та цивільної справи 159/898/13-ц (провадження 2/159/390/13) вважає, що заява відповідача підлягає частковому задоволенню.

Згідно ч. 1 ст. 221 ЦПК України якщо рішення суду є незрозумілим для осіб, які брали участь у справі, або для державного виконавця, суд за їхньою заявою постановляє ухвалу, в якій роз'яснює своє рішення, не змінюючи при цьому його змісту.

З роз'яснень, наданих у п.6 постанови Пленуму Верховного Суду України В«Про практику застосування судами законодавства про оплату праціВ» № 13 від 24.12.1999 року, задовольняючи вимоги про оплату праці, суд має навести в рішенні розрахунки, з яких він виходив при визначенні сум, що підлягають стягненню. Оскільки справляння і сплата прибуткового податку з громадян є відповідно обов'язком роботодавця та працівника, суд визначає зазначену суму без урахування цього податку й інших обов'язкових платежів, про що зазначає в резолютивній частині рішення.

Розмір належних ОСОБА_1 при звільненні коштів, згідно дослідженої в судовому засіданні у ході розгляду даної справи довідки Державного закладу В«Ковельська лінійна санітарно-епідеміологічна станція на Львівській залізниціВ» Міністерства охорони здоров'я України № 2345/03 від 28.12.2012 року (а.с.16), без утримання податків з суми виплати, становить 4011,89 грн. Згідно вказаної довідки, розмір вказаних сум, належних позивачеві при звільненні після відповідних утримань становить 3344,04 грн., як і зазначено у рішенні суду.

Визначений судом, згідно Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 8 лютого 1995 року № 100 та Порядку нарахування виплат у випадку збереження середньої заробітної плати, розмір середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні в сумі 5927.56 грн. вказаний у рішенні суду без урахування відповідних утримань. Відтак розмір відрахувань, які підлягають утриманню відповідачем з вказаної суми, повинен визначити боржник, тобто Державний заклад В«Ковельська лінійна санітарно-епідеміологічна станція на Львівській залізниці Міністерства охорони здоров'я УкраїниВ» у відповідності до вимог чинного законодавства.

На підставі наведеного, керуючись ст. 221 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В :

Заяву Державного закладу В«Ковельська лінійна санітарно-епідеміологічна станція на Львівській залізниціВ» про роз'яснення рішення суду від 06 березня 2013 року у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Міністерства охорони здоров'я України, Державного закладу В«Ковельська лінійна санітарно-епідеміологічна станція на Львівській залізниціВ» Міністерства охорони здоров'я України, Державної казначейської служби України, про стягнення розрахункових виплат при звільненні працівника та середнього заробітку за час затримки у виплаті розрахункових задовольнити частково.

Роз'яснити рішення Ковельського міськрайонного суду від 06 березня 2013 року у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Міністерства охорони здоров'я України, Державного закладу В«Ковельська лінійна санітарно-епідеміологічна станція на Львівській залізниціВ» Міністерства охорони здоров'я України, Державної казначейської служби України, про стягнення розрахункових виплат при звільненні працівника та середнього заробітку за час затримки у виплаті розрахункових, а саме: що розмір коштів, належних позивачеві при звільненні, з урахуванням відповідних утримань, становить 3344,04 грн., які і зазначено у рішення суду, а середній заробіток за час затримки розрахунку при звільненні в сумі 5927,56 грн. зазначено у рішенні суду без урахування відповідних утримань, у зв'язку з чим утримання податків з вказаної суми повинен визначити боржник, тобто Державний заклад В«Ковельська лінійна санітарно-епідеміологічна станція на Львівській залізниці Міністерства охорони здоров'я УкраїниВ» у відповідності до вимог чинного законодавства.

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Волинської області через Ковельський міськрайонний протягом п'яти днів з дня отримання її копії.

Головуючий: ОСОБА_3

Дата ухвалення рішення03.02.2014
Оприлюднено25.08.2015
Номер документу48712493
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення розрахункових виплат при звільненні працівника та середнього заробітку за час затримки у виплаті розрахункових

Судовий реєстр по справі —159/898/13-ц

Ухвала від 03.02.2014

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Бондар В. М.

Ухвала від 25.02.2013

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Бондар В. М.

Ухвала від 18.02.2013

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Бондар В. М.

Рішення від 06.03.2013

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Бондар В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні