Ухвала
від 27.04.2015 по справі 642/3334/15-к
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

27.04.2015

Справа № 642/3334/15-к

Провадження №1кс/642/1166/15

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 квітня 2015 року м. Харків

Слідчий суддя Ленінського районного суду м. Харкова ОСОБА_1 , за участю слідчого СВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області ОСОБА_2 , розглянув клопотання слідчого СВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області ОСОБА_2 про проведення обшуку,

встановив:

Слідчий СВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області ОСОБА_2 звернувся до слідчого судді Ленінського районного суду м. Харкова з клопотанням про проведення обшуку, погодженим з прокурором, в якому просить надати дозвіл на проведення обшуку житлового будинку з надвірними побудовами за адресою: АДРЕСА_1 , який фактично використовується як складські приміщення для зберігання готової продукції, тобто труб для монтажу теплих полів «Giacomini» з метою відшукання і вилучення електронних носіїв інформації (комп`ютерів, ноутбуків, жорстких дисків, лазерних дисків, USB-флеш-накопичувачів), бухгалтерських та інших документів ТОВ «Акведук-Україна», ФОП ОСОБА_3 та ФОП ОСОБА_4 , які можуть свідчити про сплату ОСОБА_5 суми грошових коштів та документи, що можуть свідчити про походження труби для монтажу теплих полів «Giacomini», яка реалізується у вказаному магазині.

Як вбачається з наданих матеріалів, до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12015220010000037 від 03.03.2015 внесено запис за результатами розгляду заяви гр. ОСОБА_5 щодо працівників підприємства «Акведук», які зловживаючи довірою, шахрайським шляхом заволоділи грошовими коштами останнього в сумі 500 гривень, під приводом продажу труби виробництва Італії (Giacomini) для монтажу теплих полів.

В обґрунтування клопотання слідчий посилається на те, що під час проведення досудового слідства встановлено, що здійснюючи покупки на території торгівельного центру «Барабашово» ОСОБА_5 побачив що підприємством «Акведук» до продажу пропонуються оригінальні фірмові труби виробництва Італії (Giacomini) для монтажу теплих полів. ОСОБА_5 вирішив придбати вказану трубу та зробив покупку у менеджера вказаного підприємства, а саме: придбав дві бухти вказаної труби по 50 метрів кожна, зо що заплатив 500 гривень. При здійсненні покупки менеджер підприємства «Акведук» повідомив, що вказана труба є оригінальною та виробляється італійською фірмою «Giacomini».

В подальшому через нетривалий термін її експлуатації вказана труба деформувалась та стала не придатною для монтажу теплих полів. ОСОБА_5 звернувся з претензією до представників підприємства «Акведук», однак останні повернути грошові кошти відмовились, сертифікати відповідності не надали.

В ході перевірки звернення гр. ОСОБА_5 було отримано відповідь від ТОВ «А-КВАТРО» (м.Ужгород), яке дослідивши зразок продукції наданої ОСОБА_5 встановило, що вказана труба не є оригінальною продукцією компанії «Giacomini S.p.A.».

Також встановлено, що виготовлення та реалізацію вказаних труб здійснюють: ТОВ «Акведук-Україна» ЄДРПОУ 38496922 (свою діяльність здійснює за адресою: м.Харків, проспект Гагаріна, 20, офіс 2222); ФОП ОСОБА_3 (код НОМЕР_1 ) та ФОП ОСОБА_4 (код НОМЕР_2 ), які також здійснюють свою діяльність за вказаною адресою та є засновниками ТОВ «Акведук-Україна». Зберігання готової продукції, тобто труб для монтажу теплих полів «Giacomini» здійснюється за адресою: АДРЕСА_1 . Вказане приміщення в рівних частинах належить гр. ОСОБА_6 та . ОСОБА_7 .

З метою отримання доказів протиправних дій посадових осіб ТОВ «Акведук-Україна», ФОП ОСОБА_3 та ФОП ОСОБА_4 до матеріалів кримінального провадження необхідно долучити речі і документи, які свідчитимуть про ці протиправні дії, а саме електронні носії інформації, бухгалтерські та інші документи ТОВ «Акведук-Україна», ФОП ОСОБА_3 та ФОП ОСОБА_4 , які можуть свідчити про сплату ОСОБА_5 вказаної суми грошових коштів та документи, що можуть свідчити про походження труби для монтажу теплих полів «Giacomini», яка реалізується вказаними суб`єктами господарювання.

За місцем зберігання вказаної труби для монтажу теплих полів « ІНФОРМАЦІЯ_1 » можуть знаходитись речі і документи, які мають значення для досудового розслідування та які можуть бути доказами під час судового розгляду.

Суд, вислухавши слідчого СВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області ОСОБА_2 , який підтримав клопотання, дослідивши надані матеріали, приходить до висновку, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Згідно зі ст.223 КПК України підставами для проведення слідчої дії є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети.

Згідно зі ст.234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Дослідивши надані матеріали дають суду підстави для висновку про те, що слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що було вчинене кримінальне правопорушення та за місцем зберігання вказаної труби для монтажу теплих полів « ІНФОРМАЦІЯ_1 » можуть знаходитись речі і документи, які мають значення для досудового розслідування та які можуть бути доказами під час судового розгляду.

За таких обставин клопотання підлягає задоволенню.

Враховуючи викладене, керуючись вимогами ст.ст.234,235 КПК України,-

ухвалив:

Клопотання слідчого СВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області ОСОБА_2 задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку житлового будинку з надвірними побудовами за адресою: АДРЕСА_1 , який фактично використовується як складські приміщення для зберігання готової продукції, тобто труб для монтажу теплих полів « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з метою відшукання і вилучення електронних носіїв інформації (комп`ютерів, ноутбуків, жорстких дисків, лазерних дисків, USB-флеш-накопичувачів), бухгалтерських та інших документів ТОВ «Акведук-Україна», ФОП ОСОБА_3 та ФОП ОСОБА_4 , які можуть свідчити про сплату ОСОБА_5 вказаної суми грошових коштів та документів, що можуть свідчити про походження труби для монтажу теплих полів «Giacomini», яка реалізується вказаними суб`єктами господарювання.

Строк дії ухвали - 1 місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя - ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення27.04.2015
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу48851180
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —642/3334/15-к

Ухвала від 18.05.2015

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Вікторов В. В.

Ухвала від 18.05.2015

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Вікторов В. В.

Ухвала від 27.04.2015

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Шрамко Л. Л.

Ухвала від 27.04.2015

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Шрамко Л. Л.

Ухвала від 27.04.2015

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Шрамко Л. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні