Ухвала
від 18.08.2015 по справі 2а/1270/112/2012
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

8.3.3

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

18 серпня 2015 року СєвєродонецькСправа № 2а/1270/112/2012

Луганський окружний адміністративний суд у складі:

Головуючого судді: Тихонова І.В.

при секретарі судового засідання: Лященку А.Ю.,

без участі сторін

розглянувши у відкритому судовому засіданні з власної ініціативи питання про відновлення втраченого судового провадження у справі № 2а/1270/112/2012 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Виробничо-комерційна фірма «ЛІА» ЛТД до Державної податкової інспекції у Оболонському районі м. Києва про скасування податкових повідомлень-рішень № НОМЕР_1 від 29.11.2011 року, № НОМЕР_2 від 29.11.2011 року,-

ВСТАНОВИВ:

До Луганського окружного адміністративного суду надійшла ухвала Вищого адміністративного України від 25.05.2012 про відкриття касаційного провадження та витребування адміністративної справи № 2а/1270/112/2012 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Виробничо-комерційна фірма «ЛІА» ЛТД до Державної податкової інспекції у Оболонському районі м. Києва про скасування податкових повідомлень-рішень.

Ухвалою від 23 липня 2015 року за ініціативою суду відкрито провадження з відновлення втраченого судового провадження у справі № 2а/1270/112/2012 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Виробничо-комерційна фірма «ЛІА» ЛТД до Державної податкової інспекції у Оболонському районі м. Києва про скасування податкових повідомлень-рішень № НОМЕР_1 від 29.11.2011 року, № НОМЕР_2 від 29.11.2011 року.

Представник позивача у судове засідання не прибув, повідомлявся належним чином, причини неявки суду невідомі.

Представник відповідача у судове засідання не прибув, повідомлявся належним чином, на адресу суду надав витребувані ухвалою суду від 23.07.15 документи, а також просив суд провести слухання справи без участі представника.

Відповідно до частини 1 статті 278 Кодексу адміністративного судочинства України під час розгляду справи суд використовує ту частину провадження, що збереглася, документи, видані зі справи фізичним та юридичним особам до втрати провадження, копії цих документів, інші довідки, папери,відомості, що стосуються справи, виконавчого провадження. Частиною 2 статті 279 Кодексу адміністративного судочинства України у рішенні суду відновлення втраченого судового провадження зазначається, на підставі яких конкретно даних, поданих до суду і досліджених у судовому засіданні за участю всіх учасників адміністративного процесу з втраченого провадження, суд вважає установленим зміст відновленого судового рішення, наводяться висновки суду про доведеність того, які докази досліджувались судом і які процесуальні дії вчиняються з відновлення втраченого провадження.

Суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи (частина 4 статті 11 Кодексу адміністративного судочинства України).

Суд повинен запропонувати особам, які беруть участь у справі, подати докази або з власної ініціативи витребувати докази, яких, на думку суду, не вистачає (частина 5 статті 11 Кодексу адміністративного судочинства України).

Згідно із частиною 3 статті 71 Кодексу адміністративного судочинства України якщо особа, яка бере участь у справі, не може самостійно надати докази, то вона повинна зазначити причини, через які ці докази не можуть бути надані, та повідомити, де вони знаходяться чи можуть знаходитись. Суд сприяє в реалізації його обов'язку і витребовує необхідні докази. Про витребування доказів або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу. Ухвала суду про відмову у витребувані доказів окремо не оскаржується. Заперечення проти неї може бути включене до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за наслідками розгляду справи.

Відповідно пункту 4 частини 2 статті 156 КАС України, суд має право зупинити провадження у справі в разі наявності інших причин за обґрунтованим клопотанням сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору, - до терміну, встановленого судом.

З урахуванням викладеного, приймаючи до уваги вимоги ухвали Вищого адміністративного України від 25.05.2012, з метою дотримання вимог ст.13 КАС України щодо забезпечення права осіб, які беруть участь у справі, на касаційне оскарження рішення адміністративного суду, суд прийшов до висновку про необхідність витребування доказів з метою зібрання матеріалів, які мають суттєве значення для вирішення питання щодо відновлення втраченого судового провадження, а також про зупинення провадження у справі відповідно до пункту 4 частини 2 статті 156 Кодексу адміністративного судочинства України.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 160, 165, 273, 274, 275, 278 КАС України, суд,-

УХВАЛИВ:

Зупинити провадження з відновлення втраченого судового провадження у справі № 2а/1270/112/2012 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Виробничо-комерційна фірма «ЛІА» ЛТД до Державної податкової інспекції у Оболонському районі м. Києва про скасування податкових повідомлень-рішень № НОМЕР_1 від 29.11.2011 року, № НОМЕР_2 від 29.11.2011 року.

Наступне судове засідання у справі призначити на 15 вересня 2015 року о 09 годині 00 хвилин у приміщенні Луганського окружного адміністративного суду за адресою: Луганська обл., м.Сєвєродонецьк, проспект Космонавтів, 18, 1 поверх.

Зобов’язати осіб, які брали участь у справі надати суду у строк до 14 вересня 2015 року копії (оригінали -у випадку наявності - для огляду в судовому засіданні) всіх наявних у них матеріалів адміністративної справи № 2а/1270/112/2012, зокрема, позовної заяви з додатками до неї, апеляційної скарги з додатками до неї, заперечень на позовну заяву та апеляційну скаргу із доказами в їх обґрунтування; заяв, клопотань, пояснень, скарг, листів тощо, які надавались сторонами до судів першої та апеляційної інстанції, письмових доказів, що були надані сторонами до судів першої та апеляційної інстанції; судових рішень, ухвалених судами першої та апеляційної інстанції; супровідних листів, якими надсилались судові рішення; інших наявних матеріалів, пов'язаних з розглядом справи судами першої та апеляційної інстанції та які були приєднані до матеріалів справи; довіреність на представника згідно зі статтями 58, 59 КАС України з визначенням права вчинення кожної окремої процесуальної дії (ч. 2 ст. 59 КАС України) та документ, що підтверджує його особу; у разі неможливості особистої явки представника - завчасно письмово повідомити про це суд та про можливість розгляду справи за його відсутності.

Ухвала в частині витребування доказів оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її постановлення.

Ухвала в частині зупинення провадження у справі набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого Кодексом адміністративного судочинства України, якщо таку скаргу не буде подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Донецького апеляційного адміністративного суду. Апеляційна скарга подається до Донецького апеляційного адміністративного суду через Луганський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому проваджені або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя ОСОБА_1

СудЛуганський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення18.08.2015
Оприлюднено01.09.2015
Номер документу49081451
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/1270/112/2012

Ухвала від 21.03.2012

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Чебанов Олександр Олегович

Ухвала від 15.09.2015

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.В. Тихонов

Ухвала від 15.09.2015

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.В. Тихонов

Ухвала від 18.08.2015

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.В. Тихонов

Ухвала від 23.07.2015

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.В. Тихонов

Ухвала від 19.04.2012

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Чебанов О.О.

Ухвала від 21.03.2012

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Чебанов О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні