Ухвала
від 03.02.2011 по справі 2а/2370/482/2011
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкриття провадження в адміністративній справі

03 лютого 2011 року справа № 2а/2370/482/2011 м. Черкаси

Суддя Черкаського окружного адміністративного суду Кульчицький С.О., розглянувши матеріали адміністративного позову Смілянського міжрайонного прокурора Черкаської області в інтересах держави в особі Смілянської об'єднаної державної податкової інспекції Черкаської області до багатоярусного гаражно-будівельного автокооперативу «Центр»про стягнення податкового боргу,

ВСТАНОВИВ:

Смілянський міжрайонний прокурор Черкаської області звернувся до Черкаського окружного адміністративного суду в інтересах держави в особі Смілянської об'єднаної державної податкової інспекції Черкаської області з позовом до багатоярусного гаражно-будівельного автокооперативу «Центр»про стягнення податкового боргу з податку на додану вартість в сумі 54443 грн. 59 коп.

Обґрунтовуючи позовні вимоги, позивач зазначає, що відповідач всупереч вимог Податкового кодексу України та Закону України «Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами»від 21.12.2000 року № 2181-ІІІ невчасно та не в повному обсязі сплачує податки та збори, внаслідок чого виник податковий борг по податку на додану вартість.

Спір виник із публічно-правових відносин, у яких Смілянський міжрайонний прокурор Черкаської області та Смілянська об'єднана державна податкова інспекція Черкаської області є суб'єктом владних повноважень.

Згідно зі статтею 17 Кодексу адміністративного судочинства України зазначений спір належить до компетенції адміністративних судів та має розглядатись в порядку адміністративного судочинства.

Адміністративний позов подано відповідно до ст. 104 КАС України з додержанням вимог статей 105-106 Кодексу адміністративного судочинства України. Підстави для повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, відсутні.

Керуючись ст.ст. 104, 107 КАС України, суд,

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження в адміністративній справі.

Призначити судове засідання на 14 лютого 2011 року о 08 год. 45 хв., яке буде проводитися суддею Кульчицьким С.О. одноособово в приміщенні Черкаського окружного адміністративного суду за адресою: м. Черкаси, бульвар Шевченка, 245.

Явку повноважних представників сторін визнати обов'язковою.

Надати в судовому засіданні засвідчені належним чином документи, що підтверджують повноваження представників сторін та оригінали усіх доданих до позовної заяви документів для огляду судом.

Зобов'язати прокурора надати в судовому засіданні витяги про включення позивача та відповідача до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців станом на день звернення до суду, облікову картку відповідача станом на день звернення до суду.

Сторонам направити копію ухвали.

Запропонувати відповідачу, в разі невизнання адміністративного позову, подати заперечення проти адміністративного позову та докази на спростування позовних вимог.

Особи, які беруть участь у справі та не можуть з поважних причин прибути до суду, зобов'язані завчасно повідомити про це суд.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяОСОБА_1

Інформація-пам'ятка

про процесуальні права і обов'язки осіб,

які беруть участь у адміністративній справі

Відповідно до ст. 49 КАС України, особи, які беруть участь у справі, мають право:

1. Знати про дату, час і місце судового розгляду справи, про всі судові рішення, які ухвалюються у справі та стосуються їхніх інтересів;

2. знайомитися з матеріалами справи;

3. заявляти клопотання і відводи;

4. давати усні та письмові пояснення, доводи та заперечення;

5. подавати докази, брати участь у дослідженні доказів;

6. висловлювати свою думку з питань, які виникають під час розгляду справи, задавати питання особам, які беруть участь у справі, свідкам, експертам, спеціалістам, перекладачам;

7. подавати заперечення проти клопотань, доводів, міркувань інших осіб;

8. знайомитися з технічним записом, журналом судового засідання, протоколом про вчинення окремої процесуальної дії і подавати письмові зауваження до них;

9. робити із матеріалів справи виписки, знімати копії з матеріалів справи, одержувати копії судових рішень;

10. оскаржувати судове рішення у частині, що стосується їхніх інтересів;

11. користуватися іншими процесуальними правами, наданими їм.

Позивач , крім прав та обов'язків, передбачених ст. 49 КАС України, має право в будь-який час до закінчення судового розгляду збільшити або зменшити розмір позовних вимог або відмовитися від адміністративного позову, відмовитися від адміністративного позову у суді апеляційної чи касаційної інстанції до закінчення відповідно апеляційного чи касаційного розгляду, до початку судового розгляду справи по суті змінити предмет або підставу позову шляхом подання письмової заяви (ст. 51 КАС України).

Відповідач, крім прав та обов'язків, передбачених ст. 49 КАС України, має право визнати адміністративний позов повністю або частково, подати заперечення проти адміністративного позову. Сторони можуть досягнути примирення на будь-якій стадії адміністративного процесу, що є підставою для закриття провадження в адміністративній справі (ст. 51 КАС України).

Треті особи, які заявляють самостійні вимоги на предмет спору, крім прав та обов'язків, передбачених ст. 49 КАС України, мають права позивача.

Треті особи, які не заявляють самостійні вимоги на предмет спору, мають права та обов'язки, визначені ст. 49 КАС України.

Представники: повноваження на ведення справ в суді дає представникові право на вчинення від імені особу, яку він представляє, усіх процесуальних дій, які може вчинити ця особа. Розпорядження довірителя представникові, який бере участь в адміністративному процесі на основі договору, щодо ведення справи є обов'язковими для нього.

Представник, який бере участь в адміністративному процесі на основі договору, має право повністю або частково відмовитися від адміністративного позову, визнати адміністративний позов, змінити адміністративний позов, досягнути примирення, передати повноваження представника іншій особі (передоручення), оскаржити судове рішення, якщо право на вчинення кожної із цих дій спеціально обумовлене у виданій йому довіреності.

Повноваження представника чинні протягом часу провадження у справі , якщо інший строк не зазначено у довіреності.

Представник може відмовитися від наданих йому повноважень, про що повідомляє особу, яка його ними наділила, та суд. При цьому він не може брати участь у цій справі як представник іншої сторони (ст. 59 КАС України).

Кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених ст. 72 КАС України.

В адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов'язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову.

Якщо особа, яка бере участь у справі, не може самостійно надати докази, то вона повинна зазначити причини, через які ці докази не можуть бути надані, та повідомити, де вони знаходяться чи можуть знаходитися. Суд сприяє в реалізації цього обов'язку і витребовує необхідні докази (ст. 71 КАС України).

Особи, присутні у залі судового засідання, при вході до нього суду та при виході суду повинні встати. Особи, які беруть участь у справі, свідки, експерти, спеціалісти дають пояснення, показання, відповідають на питання та задають питання стоячи і лише після надання їм слова головуючим у судовому засіданні. Постанову суду особи, присутні у залі, заслуховують стоячи. Відступ від цих правил допускається з дозволу головуючого в судовому засіданні.

Учасники адміністративного процесу, а також інші особи присутні у залі судового засідання, зобов'язані додержуватися в судовому засіданні порядку і беззаперечно підкорятися відповідним розпорядженням головуючого у судовому засіданні.

Учасники адміністративного процесу звертаються до судді «Ваша честь».

СудЧеркаський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення03.02.2011
Оприлюднено02.09.2015
Номер документу49132233
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/2370/482/2011

Постанова від 25.02.2011

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

С.О.Кульчицький

Ухвала від 03.02.2011

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

С.О.Кульчицький

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні