Ухвала
від 31.07.2015 по справі 646/9325/15-а
ЧЕРВОНОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

№ пров. 2-а/646/84/2015

Справа № 646/9325/15-а

У Х В А Л А

31.07.15 року Суддя Червонозаводського районного суду м.Харкова Міндарьова М.Ю., при прийнятті адміністративного позову ОСОБА_1 до Управління Пенсійного фонду України в Червонозаводському районі м.Харкова про визнання неправомірною відмови в призначенні пенсії за віком на пільгових умовах, скасування рішення та зобов’язання вчинити певні дії, -

в с т а н о в и в :

Позивач звернулася до суду з зазначеним позовом про визнання неправомірною відмови та скасування рішення від 19.01.2015 року Управління Пенсійного фонду України в Червонозаводському районі міста Харкова про відмову в призначенні пенсії за віком на пільгових умовах, визнання за нею права на отримання пенсії за віком, зобов’язання Управління Пенсійного Фонду України в Червонозаводському районі міста Харкова призначити, нарахувати та виплатити їй пенсію на пільгових умовах починаючи з 20 жовтня 2014 року.

Вважаю, що заява про визнання дій відповідача протиправними та зобов’язання вчинити певні дії за період з 20.10.2014 року по 16.01.2015 року включно підлягає залишенню без розгляду, з урахуванням такого.

Відповідно до ч.ч.1,2 ст.99 КАС України, адміністративний позов щодо спорів фізичних осіб з суб’єктами владних повноважень з приводу обчислення, призначення, перерахунку соціальних та пенсійних виплат може бути подано в межах шестимісячного строку звернення до адміністративного суду, який, якщо не встановлено інше, обчислюється з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення своїх прав, свобод чи інтересів.

Згідно з ч.1 ст.100 КАС України, у разі пропуску встановленого цим Кодексом строку звернення до суду та не наведення причин, визнаних судом поважними, суд залишає адміністративний позов без розгляду, про що постановляє ухвалу.

На підставі наведеного, враховуючи, що будь-яких інших причин пропуску строку звернення до суду, які б заслуговували на увагу, позивачем не наведено, вважаю, що вимоги позивача, які стосуються перерахунку за період з 20.10.2014 року по 16.01.2015 року включно, підлягають залишенню без розгляду, оскільки відповідно до наданих суду матеріалів позивач отримала лист-відмову від Управління Пенсійного фонду України в Червонозаводському районі міста Харкова 16.07.2015 року.

Що стосується решти позовних вимог позивача, заявлених про захист права, порушеного в період, що не перевищує шестимісячний строку до звернення до суду, вважаю, що провадження за цими вимогами підлягає відкриттю, оскільки позивач має адміністративну процесуальну дієздатність, а заява, подана ним у порядку адміністративного судочинства, відповідає вимогам, визначеним ст.106 КАС України.

Керуючисьст. 107, 181 КАС України, -

ухвалив:

Адміністративний позов ОСОБА_1 до Управління Пенсійного фонду України в Червонозаводському районі м.Харкова про визнання неправомірною відмови в призначенні пенсії за віком на пільгових умовах, скасування рішення та зобов’язання вчинити певні дії за період з 20.10.2014 року по 16.01.2015 року включно, - залишити без розгляду.

Відкрити провадження в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Управління Пенсійного фонду України в Червонозаводському районі м.Харкова про визнання неправомірною відмови в призначенні пенсії за віком на пільгових умовах, скасування рішення та зобов’язання вчинити певні дії з 17.01.2015 року.

Призначити справу до розгляду у судовому засіданні на 04.08.2015 року на 17 годину 30 хвилин.

Відповідачу, відповідно до ст.. 71 КАС України в строк до 04.08.2015 року надати суду письмові заперечення проти позову всі матеріали, що були або мали бути взяті ним до уваги при прийнятті рішення, вчиненні дії, допущенні бездіяльності, з приводу яких подано позов.

Копію ухвали разом з копією позовної заяви та доданих до неї документів невідкладно надіслати відповідачеві та третій особі.

Адміністративна справа за позовом ОСОБА_1 до Управління Пенсійного фонду України в Червонозаводському районі м.Харкова про визнання неправомірною відмови в призначенні пенсії за віком на пільгових умовах, скасування рішення та зобов’язання вчинити певні дії розглядатиметься суддею Міндарьовою М.Ю. одноособово.

Ухвала про відкриття провадження може бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності у встановлений законом строк і порядок.

Ухвала про залишення без розгляду частини позовних вимог може бути оскаржена в апеляційному порядку особою, яка подала позовну заяву.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається до Харківського апеляційного адміністративного суду через Червонозаводський районний суд м.Харкова протягом п’яти днів з дня отримання копії ухвали.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення п'ятиденного строку, якщо апеляційна скарга не була подана. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя М.Ю. Міндарьова

СудЧервонозаводський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення31.07.2015
Оприлюднено03.09.2015
Номер документу49199324
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —646/9325/15-а

Постанова від 28.08.2015

Адміністративне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Міндарьова М. Ю.

Ухвала від 30.12.2015

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Чудовський Д. О.

Ухвала від 03.11.2015

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Сіренко О.І.

Ухвала від 02.10.2015

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Сіренко О.І.

Постанова від 28.08.2015

Адміністративне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Міндарьова М. Ю.

Ухвала від 31.07.2015

Адміністративне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Міндарьова М. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні