Ухвала
від 28.01.2014 по справі 905/8388/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

83048, м.Донецьк, вул.Артема, 157, тел.381-88-46

У Х В А Л А

28.01.2014р. Справа № 905/8388/13

Розглянувши матеріали за заявою кредиторів (заявників) Товариства з обмеженою відповідальністю «ТРАНС СИСТЕМ ЛОДЖИСТІКС», м. Донецьк, Товариства з обмеженою відповідальністю «Оксавіт Укрпоставка», м. Макіївка

до боржника ОСОБА_1 підприємства «МЕТСТРОЙ», м. Донецьк

про порушення справи про банкрутство

Суддя господарського суду Донецької області І.К. Чорненька

Представники:

від кредитора: ОСОБА_2, ОСОБА_3, за довіреностями

від боржника: не з'явились

Товариство з обмеженою відповідальністю «ТРАНС СИСТЕМ ЛОДЖИСТІКС», м. Донецьк та Товариство з обмеженою відповідальністю «Оксавіт Укрпоставка», м. Макіївка звернулося до суду з заявою про порушення справи про банкрутство ОСОБА_1 підприємства «МЕТСТРОЙ», м. Донецьк на підставі ст.ст. 10, 11 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (далі по тексту - Закон про банкрутство).

Відповідно до вимог ст. 114 Закону про банкрутство та Положення про автоматизовану систему з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство, затвердженого Постановою Пленуму Вищого господарського суду України від 16.01.2013р. № 1, 29.11.2013р. суддею Чорненькою І.К. здійснено електронний запит на автоматичне визначення кандидатури арбітражного керуючого.

Автоматизованою системою з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України визначено ОСОБА_4(ідентифікаційний номер НОМЕР_1, свідоцтво № 1244 від 04.07.13, поштова адреса: Луганська обл., м. Луганськ, с. Ювілейне, Артемівський р-н, кв. ЗапорожченкоАДРЕСА_1).

Ухвалою господарського суду Донецької області від 02.12.2013р. прийнято до розгляду заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «ТРАНС СИСТЕМ ЛОДЖИСТІКС», м. Донецьк та Товариства з обмеженою відповідальністю «Оксавіт Укрпоставка», м. Макіївка про порушення справи про банкрутство ОСОБА_1 підприємства «МЕТСТРОЙ», м. Донецьк; проведення підготовчого засідання суду призначено на 16.12.2013р.; зобов'язано арбітражного керуючого ОСОБА_4 надати заяву про участь у справі з повідомленням про те, що вона не належить до жодної з категорії осіб, зазначених у ч. 2 ст. 114 Закону про банкрутство; вжиті заходи до забезпечення вимог кредиторів.

Ухвалою господарського суду Донецької області від 16.12.2013р. підготовче засідання відкладено на 24.12.2013р. для здійснення повторного електронного запиту на автоматичне визначення кандидатури арбітражного керуючого, у зв'язку з відсутність в матеріалах справи заяви арбітражного керуючого про згоду на участь у даній справі.

Ухвалою господарського суду Донецької області від 17.12.2013р. арбітражного керуючого ОСОБА_5 зобов'язано протягом трьох днів з дня отримання даної ухвали надати господарському суду заяву про згоду (при її наявності) на участь у даній справі з повідомленням про те, що вона не належить до жодної з категорії осіб, зазначених у частині другій ст.114 Закону про банкрутство.

У зв'язку з відсутністю в матеріалах справи згоди арбітражного керуючого ОСОБА_5 на участь у даній справі, відповідно до вимог ст. 114 Закону про банкрутство та Положення про автоматизовану систему з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство, затвердженого Постановою Пленуму Вищого господарського суду України від 16.01.2013р. № 1, 24.12.2013р. суддею Чорненькою І.К. повторно здійснено електронний запит на автоматичне визначення кандидатури арбітражного керуючого.

Ухвалою господарського суду Донецької області від 24.12.2013р. розгляд справи відкладено на 13.01.2014р., та зобов'язано арбітражного керуючого ОСОБА_6 до 13.01.2014р. надати господарському суду заяву про згоду (при її наявності) на участь у даній справі з повідомленням про те, що вона не належить до жодної з категорії осіб, зазначених у частині другій ст.114 Закону про банкрутство.

Розпорядженням голови господарського суду Донецької області від 13.01.2014р. справу № 905/8388/13 про банкрутство ОСОБА_1 підприємства «МЕТСТРОЙ», м. Донецьк, передано на розгляд судді Гуровій А.І.

Ухвалою господарського суду Донецької області від 13.01.2014р. розгляд справи відкладено на 28.01.2014р., у зв'язку з відсутністю в матеріалах справи згоди арбітражного керуючого на участь у справі про банкрутство та наданим представником Товариства з обмеженою відповідальністю «ТРАНС СИСТЕМ ЛОДЖИСТІКС», м. Донецьк, клопотанням про відкладення розгляду справи; зобов'язано арбітражного керуючого ОСОБА_6 надати господарському суду заяву про згоду (при її наявності) на участь у даній справі.

Розпорядженням в.о. голови суду Донецької області від 27.01.2014р. справа № 905/8388/13 про банкрутство ОСОБА_1 підприємства «МЕТСТРОЙ», м. Донецьк, повернута на розгляд судді Чорненькій І.К.

У судове засідання 28.01.2014р. представник боржника не з'явився, пояснень щодо поважності причин неявки у судове засідання не надав, арбітражний керуючий ОСОБА_6 заяву про згоду на участь у даній справі суду не представила.

Про дату, час та місце проведення судового засідання 28.01.2014р. кредитор, боржник та арбітражний керуючий ОСОБА_6 повідомлені належним чином ухвалою господарського суду від 13.01.2014р., направленою рекомендованою поштою.

Відповідно до ч. 1 ст. 16 Закону про банкрутство, перевірка обґрунтованості вимог заявника, а також з'ясування наявності підстав для порушення провадження у справі про банкрутство здійснюються господарським судом у підготовчому засіданні, яке проводиться в порядку, передбаченому цим Законом. Неявка у підготовче засідання сторін, а також відсутність відзиву боржника не перешкоджають проведенню засідання.

Згідно ч. 3 ст. 16 Закону про банкрутство, якщо справа порушується за заявою кредитора, господарський суд перевіряє обґрунтованість його вимог, їх безспірність, вжиття заходів щодо примусового стягнення за цими вимогами в порядку виконавчого провадження.

Відповідно ч. 3 ст. 10 Закону про банкрутство, справа про банкрутство порушується господарським судом, якщо:

1) вимоги кредитора безспірні;

2) грошові вимоги становлять не менше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати;

3) вимоги не задоволенні боржником протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку.

Безспірні вимоги кредиторів - грошові вимоги кредиторів, підтверджені судовим рішенням, що набрало законної сили, і постановою про відкриття виконавчого провадження, згідно з яким відповідно до законодавства здійснюється списання коштів з рахунків боржника. До складу цих вимог, у тому числі щодо сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), не включаються неустойка (штраф, пеня) та інші фінансові санкції.

Згідно ч. 6 ст. 11 Закону про банкрутство, за наслідками розгляду заяви про порушення справи про банкрутство та відзиву боржника господарський суд виносить ухвалу про:

- порушення провадження у справі про банкрутство;

- відмову у порушенні провадження у справі про банкрутство.

Відповідно до ч. 8 ст. 11 Закону про банкрутство, кредитори мають право об'єднати свої вимоги до боржника і звернутися до суду з однією спільною заявою. Така заява підписується всіма кредиторами, які об'єднали свої вимоги до боржника.

Заява про порушення справи про банкрутство надана господарському суду є спільною та подана двома кредиторами - Товариством з обмеженою відповідальністю «ТРАНС СИСТЕМ ЛОДЖИСТІКС», м. Донецьк, та Товариством з обмеженою відповідальністю «Оксавіт Укрпоставка», м. Макіївка.

Безспірні кредиторські вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю «ТРАНС СИСТЕМ ЛОДЖИСТІКС», м. Донецьк, та Товариства з обмеженою відповідальністю «Оксавіт Укрпоставка», м. Макіївка, підтверджені, на думку заявників, рішеннями господарського суду Донецької області та відповідними постановами ВДВС про відкриття виконавчих проваджень.

Розглянувши у судовому засіданні 28.01.2014р. спільну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «ТРАНС СИСТЕМ ЛОДЖИСТІКС», м. Донецьк, та Товариства з обмеженою відповідальністю «Оксавіт Укрпоставка», м. Макіївка, суд встановив:

Безспірність кредиторських вимог Товариства з обмеженою відповідальністю «ТРАНС СИСТЕМ ЛОДЖИСТІКС», м. Донецьк , підтверджується рішенням господарського суду Донецької області від 15.01.2013р. по справі № 5006/21/115/2012 про стягнення з ОСОБА_1 підприємства «Метстрой», м. Донецьк, на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «ТРАНС СИСТЕМ ЛОДЖИСТІКС», м. Донецьк, 290 837,38грн. боргу, 1787,93грн. неустойки та 5 852,51грн. витрат на сплату судового збору.

Ч. 3 ст.10 Закону про банкрутство передбачає, що провадження у справі про банкрутство порушується судом лише при наявності безспірних вимог кредитора (кредиторів) до боржника, які не були задоволені боржником протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку, якщо інше не передбачено цим Законом.

При цьому відлік трьохмісячного строку передбаченого ст. 10 Закон пов'язує з відкриттям виконавчого провадження з виконання вимог кредитора.

До матеріалів справи Товариством з обмеженою відповідальністю «ТРАНС СИСТЕМ ЛОДЖИСТІКС», м. Донецьк, суду надана постанова ВДВС Київського районного управління юстиції у м. Донецьку про відкриття виконавчого провадження від 11.03.2013р. на підставі наказу господарського суду Донецької області № 5006/21/115 від 29.01.2013р. про стягнення з ПП «Метстрой» на користь ТОВ «Транс Систем Лоджистікс» 298 477,82грн.

Безспірність кредиторських вимог Товариства з обмеженою відповідальністю «Оксавіт Укрпоставка», м. Макіївка, підтверджується рішенням господарського суду Донецької області від 26.02.2013р. по справі № 905/359/13-г про стягнення з ОСОБА_1 підприємства «Метстрой», м. Донецьк, на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Оксавіт Укрпоставка», м. Макіївка, заборгованості у розмірі 473 111,63грн., судовий збір у розмірі 9 462,22грн.

Ч. 3 ст.10 Закону про банкрутство передбачає, що провадження у справі про банкрутство порушується судом лише при наявності безспірних вимог кредитора (кредиторів) до боржника, які не були задоволені боржником протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку, якщо інше не передбачено цим Законом.

При цьому відлік трьохмісячного строку передбаченого ст. 10 Закон пов'язує з відкриттям виконавчого провадження з виконання вимог кредитора.

До матеріалів справи Товариством з обмеженою відповідальністю «Оксавіт Укрпоставка», м. Макіївка, суду надана постанова ВДВС Київського районного управління юстиції у м. Донецьку про відкриття виконавчого провадження від 29.03.2013р. на підставі наказу господарського суду Донецької області № 905/359 від 15.03.2013р. про стягнення з ПП «Метстрой» на користь ТОВ«Оксавіт Укрпоставка» 482 573,85грн.

Таким чином, безспірні вимоги кредитора складають понад 300 мінімальних заробітних плат та не задоволені боржником протягом трьох місяців після відкриття виконавчого провадження.

З огляду на наведене, суд дійшов висновку, що вимоги кредитора обґрунтовані, та щодо відсутності перешкод для подальшого руху справи про банкрутство.

Відповідно до ч. 1 ст. 114 Закону про банкрутство, кандидатура арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) для виконання повноважень розпорядника майна визначається судом самостійно із застосуванням автоматизованої системи з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України.

Під час прийняття заяви про порушення справи про банкрутство суд в ухвалі зобов'язує визначеного автоматизованою системою арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) надати заяву на участь у даній справі.

Відповідно до вимог ст. 114 Закону про банкрутство та Положення про автоматизовану систему з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство, затвердженого Постановою Пленуму Вищого господарського суду України від 16.01.2013р. № 1, суддею Чорненькою І.К. тричі здійснено електронний запит на автоматичне визначення кандидатури арбітражного керуючого, у зв'язку з відсутністю в матеріалах справи згоди арбітражного керуючого на участь у даній справі.

У разі якщо від арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора), визначеного автоматизованою системою, не надійшла заява про згоду стати розпорядником майна в цій справі, то розпорядника майна призначає суд без застосування автоматизованої системи з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України (п. 4 ч. 1 ст. 114 Закону про банкрутство).

28.01.2014р. до господарського суду Донецької області надійшло клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю «ТРАНС СИСТЕМ ЛОДЖИСТІКС», м. Донецьк, про призначення розпорядником майна по справі № 905/8388/13 про банкрутство ПП «МЕТСТРОЙ» арбітражного керуючого ОСОБА_7, з доданою до нього заявою арбітражного керуючого про згоду на участь у справі про банкрутство, укладеною відповідно до вимог чинного законодавства, та свідоцтвом про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого.

Арбітражний керуючий ОСОБА_7 внесена до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України.

Враховуючи наявність заяви та свідоцтва арбітражного керуючого ОСОБА_7 у відповідності до ст. 114 Закону про банкрутство, суд дійшов висновку призначити розпорядником майна арбітражного керуючого ОСОБА_7.

Відповідно до ч. 10 ст. 16 Закону про банкрутство, з метою виявлення усіх кредиторів та осіб, які виявили бажання взяти участь у санації боржника, здійснюється офіційне оприлюднення оголошення про порушення справи про банкрутство на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет.

Таке оголошення має містити повне найменування боржника, його поштову адресу, банківські реквізити, найменування та адресу господарського суду, номер справи, відомості про розпорядника майна, граничний строк подання заяв конкурсних кредиторів з вимогами до боржника.

Відповідно до Положення про порядок офіційного оприлюднення відомостей про справу про банкрутство, затвердженого постановою пленуму Вищого господарського суду України «Про затвердження Положення про порядок офіційного оприлюднення відомостей про справу про банкрутство» N 16 від 17 грудня 2013 року, офіційному оприлюдненню підлягають оголошення про порушення справи про банкрутство.

Офіційне оприлюднення оголошень (повідомлень) здійснюється в порядку, передбаченому цим розділом Положення, якщо останнім не передбачено іншого порядку оприлюднення оголошень (повідомлень).

Офіційне оприлюднення оголошень (повідомлень) здійснюється на підставі судового рішення.

Керуючись ст.ст. 8, 10, 11, 12, 16, 114 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ст. 86 ГПК України, беручи до уваги Положення про порядок офіційного оприлюднення відомостей про справу про банкрутство, затверджене постановою пленуму Вищого господарського суду України «Про затвердження Положення про порядок офіційного оприлюднення відомостей про справу про банкрутство» N 16 від 17 грудня 2013 року, суд,

У Х В А Л И В:

1. Порушити провадження у справі про банкрутство ОСОБА_1 підприємства «МЕТСТРОЙ» (адреса: 83114, Донецька обл., м. Донецьк, Київський район, вул. Рози Люксембург, буд. 70; код ЄДРПОУ 36936085; керівник - ОСОБА_8).

2. Визнати грошові вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю «ТРАНС СИСТЕМ ЛОДЖИСТІКС», м. Донецьк, до боржника в сумі 298 477,82грн., та Товариства з обмеженою відповідальністю «Оксавіт Укрпоставка», м. Макіївка, до боржника в сумі 482 573,85грн.

3. Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів.

4. Ввести процедуру розпорядження майном ОСОБА_1 підприємства «МЕТСТРОЙ», м. Донецьк, на сто п'ятнадцять календарних днів до 23.05.2014р.

5. Призначити розпорядником майна арбітражного керуючого ОСОБА_7, свідоцтво № 1051 від 11.07.2013р. (адреса: 83077, м. Донецьк, вул. Туманяна, 21/3; ідентифікаційний код НОМЕР_2). Встановити оплату послуг розпорядника майна ОСОБА_7 у розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання ним повноважень, за рахунок ініціюючого кредитора.

6. Вжити заходи щодо забезпечення вимог кредиторів: заборонити боржнику та власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника приймати рішення щодо ліквідації, реорганізації боржника, а також відчужувати основні засоби та предмети застави без згоди розпорядника майна.

7. Розпоряднику майна ОСОБА_7 до 18.03.2014р. надати відомості про результати розгляду вимог кредиторів.

8. Розпоряднику майна ОСОБА_7 до 18.03.2014р. скласти реєстр вимог кредиторів, який подати на затвердження до господарського суду Донецької області.

9. Встановити дату попереднього засідання суду на 26.03.2014р. о 10:30год., кім. 310.

10. Розпоряднику майна ОСОБА_7 до 26.03.2014р. провести інвентаризацію майна боржника.

11. Копію даної ухвали надіслати - кредитору, боржнику, арбітражному керуючому ОСОБА_7, державній виконавчій службі за місцезнаходженням боржника, державному реєстратору за місцезнаходженням боржника, органу державної податкової служби, державному органу з питань банкрутства.

12. Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України оголошення (повідомлення) про порушення справи № 905/8388/13 про банкрутство ОСОБА_1 підприємства «МЕТСТРОЙ», м. Донецьк, текст якого додається.

За приписами п.13 статті 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ухвала про порушення провадження у справі про банкрутство набирає законної сили з моменту її винесення

Суддя І.К. Чорненька

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення28.01.2014
Оприлюднено04.09.2015
Номер документу49337216
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —905/8388/13

Ухвала від 29.06.2023

Господарське

Господарський суд Донецької області

Огороднік Діна Миколаївна

Ухвала від 25.06.2018

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 22.05.2018

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Постанова від 25.04.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 20.03.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 21.03.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Судовий наказ від 28.02.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Судовий наказ від 28.02.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 28.02.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 28.02.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні